Geplaatst op: 18-12-2018
Auteur: Marc Gerlings

Zevende Landal park in Oostenrijk

Zevende Landal park in Oostenrijk
De lobby van de zevende Landal accommodatie in Oostenrijk. Foto: Landal

Landal GreenParks heeft afgelopen weekend haar zevende vakantiepark in Oostenrijk geopend: Landal Resort Maria Alm in het Salzburger Land. Het park telt 113 appartementen die in tien vrijstaande luxe chalets zijn ondergebracht. Het resort bevindt zich op een steenworp afstand van het ‘Dorfsmitte’ van Maria Alm en ligt midden in het skigebied Hochkönig, dat deel uitmaakt van de skiregio Ski Amadé, een van de grootste skigebieden van Europa.


"Dit resort biedt alles wat een verblijf onvergetelijk maakt: van ontspannen schoonheids- en massagebehandelingen, een cocktail bij de open haard in de bar/lounge of een overheerlijk diner in het gezellige restaurant ‘Stube’, tot en met avontuurlijke inspanning bij het rodelen, schaatsen en sneeuwschoen-wandelen,” aldus Jeroen Mol, Operationeel Directeur van Landal GreenParks, tijdens de openingsceremonie. "Kinderen beleven een geweldige tijd in het Kinder-Skiland, in de Bollo Club of in het zwembad. En dit alles in een prachtig skigebied dat geschikt is voor zowel beginners als professionals.”


Aansluiting op 760 km skipistes en nieuwe kabelbanen
Het nieuwe vakantiepark ligt midden in de natuur met het Steinerne Meer op de achtergrond. Gasten kunnen vanuit het pittoreske vakantiedorp Maria Alm de skilift nemen naar het skigebied Hochkönig (met 120 km pistes), dat bij de regio Ski Amadé hoort. Met één enkele skipas heeft men toegang tot in totaal 760 km pistes. 32 kabelbanen, vele pistes en poedersneeuwhellingen garanderen een fantastische wintersportvakantie. Dankzij de unieke ligging en de ongerepte natuur is dit ook buiten het wintersportseizoen een populaire vakantiebestemming.


Eigen waterkrachtcentrale

Tijdens de bouw zijn duurzame materialen gebruikt. Het resort heeft een eigen waterkracht-installatie die voor een heel jaar voldoende elektriciteit opwekt voor het hele complex en de omliggende hotels. De lokale biomassacentrale voorziet de appartementen van verwarming en de hiervoor benodigde biomassa bestaat uitsluitend uit restafval van de plaatselijke zagerij en de bosbouw. Bovendien is het resort voorzien van energiezuinige elektrische apparaten. De meeste van de 3.000 verlichtingsarmaturen zijn uitgerust met LED's, wat een enorme hoeveelheid energie bespaart. 


Jeroen Mol: "Landal GreenParks zet hiermee het streven naar klimaat-neutraliteit voort en realiseert een duurzaam vakantiepark dat heel dicht bij de natuur staat.”

Trefwoorden: accommodatie. ski, winter, wintersport, Oostenrijk

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...