Geplaatst op: 30-11-2018
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Recreatie Vakbeurs 2018, de flashback

Recreatie Vakbeurs 2018, de flashback
De Recreatie Vakbeurs 2018 is weer achter de rug. Drie drukke dagen in Hardenberg. Het team van PleisureWordl NRIT liep een middagje over de beurs, zagen dat er over de hele linie weinig nieuws onder de zon was maar wisten toch een paar innovaties op te sporen. Zo zagen we de reïncarnatie van Elke Plek, Escaperooms in enorme trucks die ook op uw bedrijf kunnen staan, een GPS avonturenspel voor de camping, prachtig vormgegeven interactieve welkomscherm en een slim concept van Instyle Concepts. Genoeg om over te praten. Loopt u mee?


Instyle Concepts

Bij Instyle Concepts zijn ze op meerdere fronten aan het innoveren. De interieurs voor de recreatiesector zijn tegenwoordig in drie duidelijk herkenbare segmenten ingedeeld: Beach, Forest en City. Alle meubels daarin hebben projectkwaliteit en zijn direct uit voorraad leverbaar in diverse kleuren en designs. Leuk zijn de QR-codes op de meubelen die gasten kunnen scannen en direct bij Instyle kunnen bestellen. Ook hier volgens Daan Hemminga projectkwaliteit en direct leverbaar. Grappige toevoeging is dat op je eigen meubel ook een QR-code hebt die weer verwijst naar de website van het bungalowpark waar je de meubels hebt gezien. Optimale kruisbestuiving tussen leverancier, vakantiepark en consument. Met duurzaamheid zijn ze bij Instyle ook druk zo blijkt uit het inruilprogramma waar oude meubelen weer een nieuw leven krijgen.

https://www.instyleconcepts.nl/Outstanding

Op het Glampingfront zagen we weinig innovatie op de beurs. Glamping in grote safaritenten die van alle gemakken van thuis zijn voorzien, zijn wel een blijvertje. Bij Outstanding denken ze dat het steigerhout in de interieurs nog wel even blijft en zetten ze nu in op een modulaire binnentent zodat deze eenvoudig kan worden verlengd en reparatie in delen mogelijk maakt.

https://www.outstandingtent.nl/


ARCABO

Bij ARCABO schuiven ze steeds meer op richting woningbouw. Chris Brandsema is erg enthousiast over de huisvesting voor short-stay en migranten die een nieuwe doelgroep zijn waarvoor woningbouwverenigingen bij het bedrijf aankloppen. Ook semipermanent wonen en mantelzorgwoningen die in de voor- of achtertuin kunnen worden geplaatst, zijn een nieuwe markt voor ARCABO. Dat is niet zo verwonderlijk omdat de chalets steeds luxer worden. Grote units van 70 m2 zijn geen uitzondering meer en vloerverwarming zorgt voor comfort evenals de klimaatbeheersing met elektriciteit, warmtepompen of infrarood. Op alle chalets zijn zonnepanelen mogelijk die bij voorkeur door een lokale leverancier worden aangelegd. Ook bij ARCABO aandacht voor circulair en slim bouwen. Dat betekent zo min mogelijk afval tijdens de bouw en in lijn bouwen voor efficiency. Voor wat betreft de energie-eisen ziet ARCABO de gewenste R-waardes omhoog gaan.

https://www.arcabo.nl/Promed Audiovisueel

Promed heeft voor bedrijven in de recreatie een mooi informatiescherm ontwikkeld. Bert Smit noemt het een interactief welkomscherm en er staat er eentje bij de Camping Reeënwissel in Hoogersmilde. Dit scherm is meer gericht op de directe omgeving van het bedrijf dan de schermen die veel VVV’s bij recreatiebedrijven plaatsen. Op een kaart, met het bedrijf in het centrum, zie je in een oogopslag wat er in de buurt te doen is. Je kunt natuur, musea, dagattracties, en natuurpoorten eenvoudig aan- of uitklikken. Meer info krijg je door op de gewenste activiteit te klikken.

http://www.promed.nl/Elke Trip

Grappige verrassing was Elke Trip. De vergelijking met het failliete Elke Plek is snel gemaakt en het is te hopen dat deze startup met jonge honden aan het roer beter in de markt aanslaat. Het begin is er alvast met 1.500 accommodaties op de site. Ze hebben geen commissiemodel maar een vast bedrag per accommodatietype dat je op de site presenteert. Het eerste jaar hebben ze een leuke actie met zes maanden betalen en vijftien maanden zichtbaar. Voor 45 euro kun je het zo goedkoop uitproberen. Ze adviseren bedrijven op elke trip site unieke content te leveren om de SEO ranking omhoog te krijgen. Dus geen copy-paste van je eigen site. Je kunt voor boekingen kiezen voor een reserveringsverzoek of via het gelieerde uwboeking.com de boekingsengine inzetten.

https://www.elketrip.nl/


Yalp

Yalp presenteerde op de beurs haar Floraspeellijn. Een lijn met een natuurlijke uitstraling door het gebruik van Fins grenen. Dat voor de duurzaamheid wel is behandeld en op cruciale punten in staal is uitgevoerd. Deze lijn moet volgens Pascal Elkink uitdagend zijn op diverse niveaus en de motorische ontwikkeling van kinderen stimuleren.

https://www.yalp.nl/Watergames & more

Watergames & more had niet veel nieuws maar konden nu wel de vorig jaar gepresenteerde Pooltrack Floti gaan uitleveren. Verder op de stand nog een leuke discussie over sprayparken die in veel bedrijven matig aanslaan. Volgens Paul van den Berg komt dat door een slecht product dat te weinig speelvariatie biedt. Watergames & More doet het natuurlijk anders en ziet sprayparken als een interactieve waterspeelplaats op een vlakke vloer dat meer is dan een dure douche. Dus veel variatie en steeds andere toestellen die aan- of uitgaan. Het energie- en waterverbruik is ook nog eens minimaal wat lage exploitatiekosten garandeert.

https://watergamesandmore.com/


Soekky

We komen ook Geralt Ploegstra tegen die een GPS Avonturenspel voor vakantieparken heeft ontwikkeld. Voor hem is content belangrijker dan techniek en verhalen en opdrachten belangrijker dan een route lopen. Kinderen kunnen met Soekky op en rond het vakantiepark een avontuur beleven en opdrachten uitvoeren. Standaard zijn nu vijf verschillende verhalen beschikbaar die op elke locatie kunnen worden gespeeld. Komend jaar worden diverse themaverhalen ontwikkeld rond bijvoorbeeld de paashaar of midzomernacht. Je hebt er als bedrijf geen omkijken naar want de verhalen wisselen automatisch elke week. Je hebt al een eigen app met drie verhalen en twee eigen avonturen op maat inclusief plattegrond voor € 4.750.

https://lightfind.nl/#soekky-appMobile Escaperooms

Voordat we de beurs aflopen, kunnen we het niet laten om de enorme truck van het team van Escape Room Designer te bezoeken. Overal zijn escaperooms enorm populair en big business. Het team brengt escaperooms naar recreatiebedrijven in een grote mobiele truck. Voor € 3.500,- per maand heb je al een eigen escaperoom. Je hoeft niet bang te zijn dat het saai wordt want het team van Escape Room Designer heeft zes trucks met verschillende escaperooms in de aanbieding. Wij konden gelukkig op tijd ontsnappen voor de standhoudersborrel waar we ons illegaal naar hebben hebben gepraat. Zeg maar het omgekeerde van de escaperoom.

https://escaperoomdesigner.nl


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, dagrecreatie, beurzen, toeleveranciers, apps, innovatie, escaperooms, interieur, glamping, speeltoestellen, infoschermen

||| Blogs |||

14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
19/12/18
Transitie in toerisme
Transitie in toerisme
19/12/18 · Duurzaam toerisme · Menno Stokman | Lees meer
Menno Stokman van CELTH ziet dat toerisme in een transitie zit en stelt dat we naar een nieuw ecosysteem moeten.
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
05/12/18
Sorry wereld. Ik blijf gewoon vliegen.
Het knaagde de laatste tijd een beetje. Gewetenswroeging. Schuldbesef. Duivels dilemma. Boetekleed...
24/10/18
Toeristen verleiden wordt het nieuwe belijden
Amsterdam puilt uit van de toeristen. Goed voor de economie, maar minder aangenaam voor veel inwone...


||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/01/19
Knardijk tot leisure dijk ombouwen?
Onder het motto ‘Knardijk, dijk van ons allemaal’ nodigen Waterschap Zuiderzeeland, provincie F...
18/01/19
Thalys hult zich alvast in Disney figuren
De lancering van de nieuwe rechtstreekse Thalys naar Disneyland® Parijs komt dichterbij. Op 31 maart stopt de allereerste rode trein pal voor de deur van het magische park.
18/01/19
Nieuwe verkeersverdelingsregel voor Schiphol en Lelystad
Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft een nieuwe verkeersverdelingsregel (VVR) Schiphol- Lelystad naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat is er ten opzichte van de oude regeling veranderd?
18/01/19
Kleine camping gaat circulair bouwen
Camping Schippers in Nieuwvliet heeft van de provincie Zeeland een voucher van 10 duizend euro gekregen om met circulair bouwen een nieuwe werkplaats te realiseren.
17/01/19
Exclusief voor leden
Wat zijn de campers van het jaar 2019?
De nieuwe campers van Malibu, Knaus en Hymer zijn tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019 uitgeroepen.
17/01/19
Caravana 2019 van start
Vandaag is in Leeuwarden de Caravana 2019 van start gegaan. De WTC Expo is tot en met zondag met 400 exposanten het kampeerwalhalla.
17/01/19
Kinderraad adviseert management WILDLANDS
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft op 16 januari de Kinderraad van Advies 2019 geïnstalleerd. Deze Raad bestaat uit tien kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud.
16/01/19
Soft launch van Mind Mistery trekt 600 bezoekers per dag
Hoe doet het attractiepark rond optische illusies het in de periode van soft launch?
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk