Geplaatst op: 09-11-2018
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Faillissement TravelBird biedt kansen voor Nederlandse vestiging Holidayguru

Faillissement TravelBird biedt kansen voor Nederlandse vestiging Holidayguru
Het spreekwoord ‘de een zijn dood, de ander zijn brood’ is wel van toepassing op de plannen van de Duitse reiswebgigant Holidayguru. Door het faillissement van TravelBird gaat het bedrijf haar al voorgenomen uitrol in Nederland versnellen. Holidayguru zegt de TravelBird medewerkers nieuwe carrièreperspectieven te willen bieden. Overigens liet de curator vandaag weten dat er meerdere gegadigden zijn om het afgeslankte TravelBird over te nemen.


Het Duitse bedrijf Urlaubsguru is met het reisplatform Holidayguru in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, actief en overweegt nu eerder dan gepland uit te breiden met een kantoor in Amsterdam. TravelBird is al jarenlang een goede partner van Holidayguru. "We betreuren deze ontwikkeling enorm. We hebben nauw samengewerkt met TravelBird en een goede relatie gehad met het TravelBird-team”, leggen de twee Holidayguru-oprichters Daniel Marx en Daniel Krahn uit.


"Oorspronkelijk hadden we twee jaar genomen voor onze uitbreidingsplannen”, vertelt Daniel Marx. Daniel Krahn voegt toe: "De huidige marktreorganisatie geeft ons nu de kans om onze uitbreidingsplannen in Nederland te versnellen. Met ons merk Holidayguru willen we onze Nederlandse klanten een bekend platform aanbieden waar ze hun vakantie met vertrouwen en de bekende kwaliteiten kunnen boeken. Daarnaast bieden we in ons digitale reismagazine ook informatie over actuele trends en reistips”.


Het businessmodel van Holidayguru

Holidayguru werd in 2012 door Daniel Krahn en Daniel Marx opgericht en is een van de grootste onafhankelijke reiswebsites van Duitsland en Nederland. Vanuit Holzwickede, net over de grens bij Nijmegen, runt het bedrijf ook de internationale Holidayguru websites, die onder meer actief zijn in Nederland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Frankrijk.


Een internationaal team van meer dan 200 medewerkers zoekt dagelijks naar de beste vakantieaanbiedingen en presenteert deze op de website en op de social media kanalen van Holidayguru. Het bedrijfsmodel is dat van een reisbemiddelaar: het genereren van inkomsten gaat nu niet langer alleen via geaffilieerde netwerken, maar ook via een eigen online-boekingsproces evenals mediaverkopen met verschillende samenwerkingspartners en vakantiebestemmingen.


Eigen kantoren in lokale markten

Om in de toekomst nog internationaler te werken en beter te focussen op de Europese markten, kondigde Holidayguru in juli 2018 al aan kantoren te willen openen in diverse Europese steden. Op dit moment werken alle internationale teams nog vanuit het hoofdkantoor in Holzwickede, net over de grens in Duitsland. De Oostenrijkse Holidayguru heeft sinds 2013 al een eigen kantoor in Wenen dat met 20 werknemers succesvol opereert in de Oostenrijkse en Zwitserse markt.


Holidayguru dat op het moment alleen als tussenpersoon fungeert, overweegt met de uitbreiding naar Amsterdam ook het huidige businessmodel uit te breiden en in de toekomst zelf als touroperator actief te worden op de Nederlandse markt, naar het bussinessmodel van TravelBird. Om deze plannen zo snel mogelijk te laten slagen, wil Holidayguru putten uit de jarenlange ervaring en expertise van het personeel van TravelBird en zo een gemengd team van reisexperts samenstellen. "We overwegen op korte termijn een kantoor in Amsterdam te huren. Omdat we verantwoord willen blijven groeien, hebben we zeker meer werknemers nodig voor onze nieuwe locatie in Amsterdam. Daarom hierbij een oproep aan alle Birdies!”

Trefwoorden: reisbranche, reisbedrijven, touroperators, reisbureaus, online

||| Blogs |||

14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
19/12/18
Transitie in toerisme
Transitie in toerisme
19/12/18 · Duurzaam toerisme · Menno Stokman | Lees meer
Menno Stokman van CELTH ziet dat toerisme in een transitie zit en stelt dat we naar een nieuw ecosysteem moeten.
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
05/12/18
Sorry wereld. Ik blijf gewoon vliegen.
Het knaagde de laatste tijd een beetje. Gewetenswroeging. Schuldbesef. Duivels dilemma. Boetekleed...
24/10/18
Toeristen verleiden wordt het nieuwe belijden
Amsterdam puilt uit van de toeristen. Goed voor de economie, maar minder aangenaam voor veel inwone...


||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/19
Eerste aanvraagronde Evenementenfonds Utrecht open
Initiatiefnemers kunnen tot 1 maart 2019 een aanvraag indienen voor een bijdrage vanuit het Evenementenfonds Utrecht (EFU).
21/01/19
Extra bomen planten wordt verkoopargument
Afgelopen jaar kreeg het jonge bedrijf natuurhuisje al veel aandacht met een grootschalige boomplantactie. Dit jaar doet de boekingssite daar nog een schepje bovenop.
21/01/19
Directiewisseling Slagharen
Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft een nieuwe General Manager in de persoon van Wouter Pops. De vertrekkende directeur, Wouter Dekkers is benoemd tot General Manager van Tropical Islands.
21/01/19
Exclusief voor leden
Boomfeestdag komt met Kinderklimaattafel
In aansluiting op de 5 Klimaattafels lanceren Stichting Nationale Boomfeestdag en Haarlemmermeer, een week vóór de Provinciale Staten-verkiezingen, de Kinder-Klimaattafel.
21/01/19
Exclusief voor leden
Drie pilots moeten leiden tot Landschapspark Zuidvleugel
Het Landschapspark Zuidvleugel komt te liggen in de provincie Zuid-Holland. In september afgelopen...
21/01/19
Exclusief voor leden
Direct actie op review tijdens verblijf
Dankzij een nieuw reviewsysteem lukt het Novotel Amsterdam City om de customer journey van haar gasten te verbeteren.
21/01/19
Exclusief voor leden
Hoe hebben de dagattracties het in 2018 gedaan? Update met Toverland.
Traditioneel komen veel dagattracties aan het begin van het jaar met de bezoekersaantallen over het voorgaande jaar. In dit artikel gaan we dagelijks die actualiteiten voor u bijhouden.
18/01/19
Knardijk tot leisure dijk ombouwen?
Onder het motto ‘Knardijk, dijk van ons allemaal’ nodigen Waterschap Zuiderzeeland, provincie F...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk