Geplaatst op: 02-11-2018
Auteur: Marc Gerlings

Amsterdam Made in 2019 in hotels te koop

Amsterdam Made in 2019 in hotels te koop
Gistermiddag werden in het nieuwe Hotel Jakarta voor de derde keer de Amsterdam Made Keurmerken uitgereikt. Producten die door Amsterdam Made-makers volgens de voorwaarden binnen de metropoolregio geproduceerd worden, maken kans op het certificaat. De derde uitreiking was een bijzondere: maar liefst 26 bedrijven kregen het papiertje voor hun product in handen. Daarmee staat de teller op 54, en wordt het voor de consument steeds makkelijker producten van lokale makelij in huis te halen. Het merk zoekt sterker dan voorheen de verbinding met toerisme op.

Begin volgend jaar zal - een deel van de - collectie te koop zijn bij vooraanstaande Amsterdamse hotels. "Zo kunnen toeristen écht mooie souvenirs voor thuis meenemen, van lokale makers.”

"We willen niet alleen de inwoners van de stad laten zien wat voor moois er uit eigen stad te halen is, ook buiten de stadsgrenzen moeten maakproducten uit Amsterdam een podium krijgen. Via de hotellobby’s bereiken we een hele interessante doelgroep, de toerist,” meldt de organisatie. Onder meer de Conscious HotelsHotel VDutch Design Hotel Artemisen Vondel Hotels nemen het assortiment op in hun lobbyshop.
Trefwoorden: merk, toerisme, Amsterdam, identiteit, souvenir

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.