Geplaatst op: 16-10-2018
Auteur: Marc Gerlings

Duurzaamheid: de andere kant van toerisme

Duurzaamheid: de andere kant van toerisme

Op dinsdagmiddag 16 oktober 2018 wordt het congres Tourism vs The World The other side of tourism gehouden in het auditorium van Inholland Rotterdam. De studenten organiseren het congres dat draait om de keerzijde van het toerisme.


Het belooft een interessante en leerzame middag te worden waarin er, door middel van verschillende lezingen, duidelijk wordt gemaakt dat toerisme, naast de leuke kanten, ook zo zijn keerzijde heeft. Deze lezingen worden onder meer mede mogelijk gemaakt door vier gastsprekers uit het toeristisch bedrijfsleven. De thema's waarover gesproken zal gaan worden, zijn: dierenleed, milieuvervuiling en (het gebrek aan) mensenrechten.


Dit congres zal plaatsvinden in het auditorium van Hogeschool InHolland Rotterdam van 13:00 tot 17:00 uur. Eén entreeticket voor dit congres bedraagt slechts €7,50. Dit bedrag zal na afloop van het congres gedoneerd worden aan het goede doel Fair Tourism.

Live uitzending
Geen tijd om naar Rotterdam te gaan? Er is een live uitzending te volgen.


De vier sprekers zijn:

Celine Verheijen van ECPAT
Celine Verheijen is een projectcoördinator van ECPAT, waar zij ruim twaalf jaar werkzaam is. Celine komt vertellen over kindersekstoerisme. Zij werkt samen met de toeristenindustrie om illegale prostitutie te bestrijden en kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting.


Daisy Scholte van All Day Every Daisy
Daisy Scholte is een enthousiaste reizigster die geeft om de wereld en daarom streeft naar duurzaamheid in reizen. Zij specialiseert zich in dieren, in eten en in het milieu. Dit wordt allemaal gedocumenteerd op https://www.alldayeverydaisy.com/. Op het congres komt zij vertellen over dierenleed in combinatie met toerisme.


Eric Seleky van Plastic Soup Foundation
Eric Seleky is een marketing- en communicatieprofessional die zich al anderhalf jaar inzet voor Plastic Soup Foundation. Binnen deze organisatie is hij de communicatiemanager. Eric komt vertellen over de milieuvervuiling die komt door toedoen van toerisme en wat zij daar tegen doen.


Charlotte Louwman-Vogels van Fair Tourism
Charlotte Louwman-Vogels is de directrice van Fair Tourism. Fair Tourism is een organisatie die streeft naar eerlijker en duurzaam toerisme, vooral op gebied van mensenrechten en natuurbescherming. Dit is tevens ook het goede doel dat gesponsord wordt door dit congres. Charlotte komt vertellen over zoo- en sekstoerisme.

Link naar de website van Tourism vs The World 'The other side of tourism'.

Trefwoorden: toerisme, duurzaamheid, sustainability

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...