Geplaatst op: 16-10-2018
Auteur: Marc Gerlings

Duurzaamheid: de andere kant van toerisme

Duurzaamheid: de andere kant van toerisme

Op dinsdagmiddag 16 oktober 2018 wordt het congres Tourism vs The World The other side of tourism gehouden in het auditorium van Inholland Rotterdam. De studenten organiseren het congres dat draait om de keerzijde van het toerisme.


Het belooft een interessante en leerzame middag te worden waarin er, door middel van verschillende lezingen, duidelijk wordt gemaakt dat toerisme, naast de leuke kanten, ook zo zijn keerzijde heeft. Deze lezingen worden onder meer mede mogelijk gemaakt door vier gastsprekers uit het toeristisch bedrijfsleven. De thema's waarover gesproken zal gaan worden, zijn: dierenleed, milieuvervuiling en (het gebrek aan) mensenrechten.


Dit congres zal plaatsvinden in het auditorium van Hogeschool InHolland Rotterdam van 13:00 tot 17:00 uur. Eén entreeticket voor dit congres bedraagt slechts €7,50. Dit bedrag zal na afloop van het congres gedoneerd worden aan het goede doel Fair Tourism.

Live uitzending
Geen tijd om naar Rotterdam te gaan? Er is een live uitzending te volgen.


De vier sprekers zijn:

Celine Verheijen van ECPAT
Celine Verheijen is een projectcoƶrdinator van ECPAT, waar zij ruim twaalf jaar werkzaam is. Celine komt vertellen over kindersekstoerisme. Zij werkt samen met de toeristenindustrie om illegale prostitutie te bestrijden en kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting.


Daisy Scholte van All Day Every Daisy
Daisy Scholte is een enthousiaste reizigster die geeft om de wereld en daarom streeft naar duurzaamheid in reizen. Zij specialiseert zich in dieren, in eten en in het milieu. Dit wordt allemaal gedocumenteerd op https://www.alldayeverydaisy.com/. Op het congres komt zij vertellen over dierenleed in combinatie met toerisme.


Eric Seleky van Plastic Soup Foundation
Eric Seleky is een marketing- en communicatieprofessional die zich al anderhalf jaar inzet voor Plastic Soup Foundation. Binnen deze organisatie is hij de communicatiemanager. Eric komt vertellen over de milieuvervuiling die komt door toedoen van toerisme en wat zij daar tegen doen.


Charlotte Louwman-Vogels van Fair Tourism
Charlotte Louwman-Vogels is de directrice van Fair Tourism. Fair Tourism is een organisatie die streeft naar eerlijker en duurzaam toerisme, vooral op gebied van mensenrechten en natuurbescherming. Dit is tevens ook het goede doel dat gesponsord wordt door dit congres. Charlotte komt vertellen over zoo- en sekstoerisme.

Link naar de website van Tourism vs The World 'The other side of tourism'.

Trefwoorden: toerisme, duurzaamheid, sustainability

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...