Geplaatst op: 05-10-2018
Auteur: Ton Vermeulen
Pleisureworld NRIT

Internationale app voor Grenspark Maas-Swalm-Nette

Internationale app voor Grenspark Maas-Swalm-Nette
De Lancering van de App Langs Sporen
Voor Grenspark Maas-Swalm-Nette in de regio Roermond is een app ontwikkeld die 350 locaties multimediaal bezoekbaar en beleefbaar maakt. Het is een bijzonder complete app met kaarten van de grensregio, grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes, teksten, audio, video, verschillende thema’s en filtermogelijkheden, offline downloads en de mogelijkheid zelf je route te bepalen. Bovendien is de app in drie talen beschikbaar.


De nieuwe app Langs sporen - biografie van een landschap neemt de bezoeker aan de hand voor een digitale ontdekkingstocht door het Grenspark langs 350 uitgekiende locaties "In deze digitale tijden willen we verschillende leeftijdsgroepen aanspreken om actief en ter plekke cultureel erfgoed en natuur te beleven”, benadrukt Leo Reyrink van het Grenspark Maas-Swalm-Nette.


Het project „Cultuurgeschiedenis digitaal" wordt uitgevoerd in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland en mede gefinancierd door de Europese Unie, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de provincie Limburg.



"Bezoekers van het Grenspark kunnen op deze manier eeuwenoude historische stadscentra, historische gebouwen maar ook bijzondere cultuurlandschappen ontdekken. En dat allemaal via één app. Voor iedereen toegankelijk, geweldig!” ,zegt toerismegedeputeerde van de Provincie Limburg Eric Geurts.


Mogelijkheden om nieuwe plekken te bezoeken

De 350 locaties zijn onderverdeeld in zes categorieën: grenzen en macht, boer en dorp, stoom en stroom, burger en vrijheid, verhalen en geloof, landschap en natuur. "Daardoor ontstaan vele mogelijkheden om interessante plekken te bezoeken. Met je eigen smartphone kan iedereen zijn eigen route met interessante plekken bepalen”, zegt Reyrink over de verschillende aangeboden thema’s.


Door middel van GPS wordt bij het gebruik van de app je eigen positie bepaald. Daarmee wordt het mogelijk uit de zes thema’s die locaties te kiezen die in de directe omgeving liggen. In de onmiddellijke nabijheid van de plek ontvangt de bezoeker verdere multimediale informatie. Zo kunnen ze luisteren naar ooggetuigenissen, per video of aan de hand van foto’s en teksten in het verleden kijken. De cultuurgeschiedenis wordt daardoor digital beleefbaar.


Individuele route plannen

Met behulp van een filterfunctie kan de wandelaar of fietser zelf de gewenste afstand kiezen en of ze alleen op pad zijn of met het gezin. De app geeft dan de mogelijkheid eenvoudig een individuele route te plannen. Een kaart van het Grenspark maakt een goede oriëntatie mogelijk. Voordeel daarbij is, dat ook de netwerken van fiets- en wandelroutes in de grensregio van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de provincie Limburg in de app zijn geïntegreerd.


Meertalig

De App wordt gratis ter beschikking gesteld voor de besturingssystemen Android en iOS via Google Play en in de App Store. De inhoud is in het Nederlands, het Duits en in het Engels beschikbaar. De bestanden kunnen thuis worden geladen om de inhoud buiten in het Grenspark eventueel ook zonder internet te kunnen gebruiken. Op zogenaamde onthaalpunten zorgen infocentra, toeristische informatieplaatsen en gastronomen voor kosteloze WiFi-verbindingen. Wie zich thuis al wil informeren kan thuis op de pc de site www.langssporen.nl bezoeken. Hier zijn verdere details van de app te vinden.

Link: https://www.langssporen.nl/
Topics:Toerisme
Trefwoorden: apps, routes, limburg, toerisme

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.
29/03/24
Exclusief voor leden
50 Best practices voor duurzaam toerisme in 1 publicatie
Bent u op zoek naar best practices voor duurzaam toerisme? Dan is de publicatie ‘Duurzaamheid in Oostenrijk’ van het Oostentijks Nationaal Bureau voor Toerisme iets voor u.
29/03/24
Exclusief voor leden
European Sleeper arriveert voor het eerst in Praag
Nederland heeft een rechtstreekse nachtverbinding per trein met Praag. Deze week is de eerste European Sleeper gearriveerd in Praag.
29/03/24
Exclusief voor leden
ACMI-operator Avion Express financieel hersteld van Covid-pandemie
Avion Express, een van de grootste ACMI-operators (Aircraft, Crew, Maintenance en Insurance) heeft het herstructureringsproces voltooid dat in 2021 was gestart tijdens de Covid-19-pandemie. Avion voert onder meer ook opdrachten uit voor Air France-KLM groep en touroperator TUI.
29/03/24
Dutch Health Week haalt veel zorg en gezondheidszoekers naar Utrecht
Domstad Utrecht is vol met vak- én gewone bezoekers tijdens Dutch Health Week. Deze is van zondag 7 tot en met zondag 14 april, een week lang als ‘Utrecht, Heart of Health’. Hier zit een brede samenwerking achter voor destintatiemanagement van Utrecht.
27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...