Geplaatst op: 19-09-2018
Auteur: Marc Gerlings

Van Beers vertrekt interim directeur voor WILDLANDS

Van Beers vertrekt interim directeur voor WILDLANDS
De eerste achtbaan van WILDLANDS, Tweestryd. Foto: WILDLANDS
Na de introductie van het vernieuwende concept van dierentuin en attractiepark WILDLANDS meent de raad van commissarissen dat het park een andere directeur nodig heeft. Frankwin van Beers vertrekt na negen jaar bij WILDLANDS.

Frankwin van Beers gaf in deze periode richting aan de laatste jaren Dierenpark Emmen, coördineerde de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe park WILDLANDS en het ATLAS theater en had de dagelijkse leiding van zowel het park als het theater vanaf de opening in 2016. Het ATLAS theater is gevestigd in het entreegebied van het park. Van Beers: "Met hart en ziel heb ik leiding gegeven aan het verwezenlijken van dit unieke project, samen met het hele team en vele betrokkenen. Als resultaat heeft Emmen twee prachtige nieuwe iconen, waar het trots op mag zijn.”

Nieuwe leiding nodig
De afgelopen tijd heeft Van Beers met het management team hard gewerkt aan een strategie voor de periode ná de lancering van WILDLANDS. Tijdens dit proces zijn ook openhartige gesprekken gevoerd met de raad van commissarissen, waarin beide tot de conclusie zijn gekomen dat een nieuwe periode ook een nieuwe leiding verdient. Sinds dit voorjaar staat er een krachtig managementteam en beide partijen hebben geconcludeerd dat dit een natuurlijk moment is om het stokje over te dragen. Vanaf heden zal Van Beers zijn functie niet meer uitoefenen, maar beschikbaar zijn voor het overdragen van kennis en dossiers aan de nieuwe leiding.

2018 moeilijk jaar
Het vertrek van Van Beers wekt de indruk dat het niet goed gaat met het park. In 2016 bij de opening werden nog 1,4 miljoen bezoekers ontvangen. Het park kreeg landelijk veel aandacht om zijn vernieuwende concept. Toen werd al een eerste hint gegeven dat het park ook een achtbaan op de wensenlijst had. Voor 2018 gaf Van Beers aan dat het doel stond op 1,2 miljoen gasten maar ook dat wordt waarschijnlijk niet gehaald. Waarschijnlijk draaien het park en het theater met verlies. De interim directeur krijgt waarschijnlijk de opdracht mee om het product te verbeteren en de verkoop van tickets te verhogen.

Negatief en positief
Onder de negatieve reacties over het park van consumenten staat vaak dat er weinig dieren zijn of dat deze niet goed zijn te zien. Voor conceptontwikkelaars breekt een interessante periode aan. Het park wordt gezien als dierenpark door de consument en minder als attractiepark. De positieve kanten van het park zijn de decoratie, beleving en de vernieuwende onderdelen zoals de 4D-film en de route van de bootjes door het jungle-deel.

Marcel Schonenberg namens de raad van commissarissen: "Na vele jaren van voorbereidingen heeft Frankwin ervoor gezorgd dat het park op tijd en binnen budget is gerealiseerd. Het resultaat is een prachtig, vernieuwend park. Daarnaast is het ATLAS theater nu al uitgegroeid tot een bloeiende culturele ontmoetingsplek."
Trefwoorden: dierentuin, attractie, recreatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...