Geplaatst op: 17-09-2018
Auteur: Marc Gerlings

Air Miles worden ingewisseld

Air Miles worden ingewisseld

Per 1 november 2018 vervallen de eerste Air Miles die vijf jaar geleden of langer zijn uitgegeven. Loyalty Management Netherlands B.V. heeft in oktober 2013 aangekondigd dat Air Miles een beperkte geldigheidsduur hebben. In de afgelopen maanden liep een uitgebreide informatiecampagne met veel extra inwisselacties om er voor te zorgen dat spaarders op de hoogte zijn van die vervaldatum en tijdig hun Air Miles inwisselen. Ook in toerisme zijn veel acties gehouden met Air Miles.

Sinds enkele weken worden klanten bovendien persoonlijk en op maat geïnformeerd over hun mogelijk te vervallen Air Miles. Dit gebeurt via e-mail of per post. Deze aanpak brengt veel spaarders in beweging. Maar nog steeds moeten veel spaarders in actie komen. Zij hebben nog tot 1 november om hun Air Miles in te wisselen of te doneren aan een goed doel.

Jacques Hoendervangers, Managing Director Loyalty Management Netherlands: "Air Miles hebben een geldigheid van 5 jaar. Dat hebben we in 2013 aangekondigd. Per 1 november 2018 vervallen de Air Miles die voor 1 november 2013 zijn gespaard. Air Miles die daarna zijn gespaard zijn vanaf het moment van sparen 5 jaar geldig. We vinden het heel belangrijk om onze spaarders tijdig te informeren dat zij een deel van hun Air Miles dreigen te verliezen als zij deze niet voor die tijd inwisselen. We voeren een uitgebreide informatiecampagne om spaarders te informeren en in actie te laten komen. Het is nu echt tijd om in actie te komen en een goede besteding te kiezen voor deze oudere Air Miles. Gelukkig doen veel spaarders dat ook. Bij veel van onze inwisselpartners, zoals Bol.com en Air Miles Shop, maar ook bij Albert Heijn, Praxis en Shell wordt nu 2 tot zelfs 4 keer zoveel ingewisseld. Ook reizen en dagjes uit doen het opvallend goed. Maar er zijn nog ruim 700.000 spaarders die nog in actie moeten komen. Als we in dit tempo doorgaan, lukt het om ruim twee derde van de oude Air Miles tijdig te laten inwisselen, maar het liefst willen we dat iedereen die oude Air Miles inwisselt. En daarnaast kunnen ze natuurlijk gewoon doorgaan met Air Miles sparen. Nieuw gespaarde Air Miles zijn vijf jaar geldig.”


Air Miles vijf jaar geldig
Net zoals bij de meeste spaarsystemen hebben Air Miles een beperkte geldigheidsduur. Bij Air Miles is dat vijf jaar. Sinds november 2017 is Loyalty Management Netherlands spaarders weer actief gaan informeren over de vervaldatum van hun Air Miles. Sindsdien zijn al meer dan 2,3 miljard ‘oude’ Air Miles ingewisseld. Op dit moment bedraagt het aantal Air Miles dat dreigt te vervallen nog 2,9 miljard. Loyalty Management Netherlands wil er alles aan doen om spaarders zo veel mogelijk Air Miles te laten inwisselen voordat deze vervallen. Op de website www.airmiles.nlstaat uitgebreide informatie over de manier waarop spaarders hun Air Miles kunnen inwisselen bij een van de partners. Spaarders kunnen hier ook eenvoudig vinden welk deel van hun Air Miles dreigt te vervallen.


Goede doelen profiteren van inwisselcampagne
Veel Air Miles spaarders besluiten hun ‘oude’ Air Miles te doneren aan eengoed doel. Sinds eind augustus is het aantal gedoneerde Air Miles meer dan vertienvoudigd: van 600.00 Air Miles per week naar 8 miljoen Air Miles per week.

Trefwoorden: marketing, toerisme, loyaliteit, actie

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...