Geplaatst op: 16-09-2018
Auteur: Marc Gerlings
NRIT Media
Publicatie: Recreatie & Toerisme september 2018

Hotel verandert in entertainment center

Escape rooms en fun kamers in hotels

Hotel verandert in entertainment center

Ooit waren hotels zo ongeveer de saaiste vorm van business. Je bouwt een gebouw met kamers en je verhuurt deze. De trend naar fun binnen hotels neemt snel toe. City Resort Hotel Mill bouwde escaperooms in het hotel. Thomas Cook pakt het nog veel groter aan met een breder leisure perspectief op verblijf en fun.


Innovatief binnen Nederland is het gegeven dat de escape rooms zich daadwerkelijk binnen de hotelmuren bevinden van City Resort Hotel Mill. Het gaat om zes kamers in totaal waarvan je twee kamers ook als hotelkamer kunt gebruiken. De vier andere kamers hebben de thema’s: Cruise, The Pub, Summer en Winter. De medewerkers van samenwerkingspartner Escape Room Mill zijn verantwoordelijk voor de inrichting van de tot escaperooms omgebouwde kamers. "De samenwerking tussen City Resort Hotel Mill en Escape Room Mill dat ook succesvol is met Escaperoom Uden mag dan ook als uniek bestempeld worden,” meldt het hotel. De bijzondere kamers worden gebruikt voor bedrijfsuitstapjes, teambuildingbijeenkomsten, vrijgezellenfeesten, familiefeesten. De zes kamers bieden in totaal ruimte voor maximaal 40 personen per sessie.


De factor leisure speelt een grote rol in het hotel

De factor leisure speelt een grote rol in het hotel. De escape rooms zijn te boeken in combinatie met verschillende eet- en drinkarrangementen in het restaurant London Street en aanvullende activiteiten die City Resort Hotel Mill aanbiedt zoals bijvoorbeeld wandklimmen, handboogschieten, midgetgolf onder het voormalig Duitse marinevliegtuig, de ‘Brequet Atlantic 1150’ dat is omgetoverd tot een luxueus verblijf voor een unieke hotelovernachting op tien meter hoogte, Arrow Combat, Bumper Balzz, speleologie, wellness, fitness, diverse sport- en spelactiviteiten, de Adventurebaan met Heli-Jump.

"Twee van de Escaperooms – die met het thema New York en London – zijn ingericht als reguliere hotelkamers waaruit ontsnapt moet worden. Bijzonder aan deze kamers is dat ze ook geschikt zijn om te boeken voor twee personen. Ideaal voor duogasten die in het hotel logeren of naast een bezoek aan bijvoorbeeld het restaurant of de Wellnessboot ook nog eens de hersens willen laten kraken.”Escape en fun rooms ontwikkeling sterker in buitenland

In het buitenland zie je voorbeelden van hotels die de beleving met speciale kamers verder uitwerken. De laatste nieuwe aanwinst van de Thomas Cook Hotels & Resorts, Cook’s Club Kreta heeft sinds juni van dit jaar drie escape rooms. "Deze trend mag natuurlijk niet ontbreken in het hotel voor de Millenial,” meldt de woordvoerder en dat geeft meteen de doelgroep aan voor deze hotelformule. Één daarvan heeft het Scary-movie thema waardoor het een ‘funny-scary room’ wordt genoemd. De ‘Count Down room’ gaat over een kamer waarin de spelers binnen 50 minuten een bom moeten ontmantelen en in ‘The Box’ staat het spel bol van verschillende raadsels en codes die binnen de tijd opgelost en gekraakt moeten worden. Naast de Escape rooms is er ook een steeds populairder wordend fenomeen the Rage Room te vinden in het vernieuwende hotelmerk. Naast dit entertainment zijn er ook nog 3 VR rooms in het hotel. Deze kamers zijn uitgerust met de laatste technologische snufjes en zorgen voor een combinatie van trendy technologie en een live-adventure game. Dit kan per kamer apart gespeeld worden maar de kamers kunnen ook met elkaar verbonden worden zodat je met drie personen tegelijk kunt spelen. "


Twintigers en dertigers zijn gevoelig voor de aanpak van het hotel

En tenslotte, of het nu dag of nacht is, laat je gaan met een groep vrienden in je eigen privé-clubruimte, en organiseer je eigen feest in een mooie geluiddichte ruimte. Er is een uitgebreide muziekbibliotheek beschikbaar waardoor je kunt dansen op nummers van je keuze in een luxe club compleet met glitterbal en een videoscherm. De kamer is geschikt voor maximaal 10 personen.” Dit hotel kent ook 148 gewone kamers waar je rustig in kunt slapen. Voor toerisme en recreatie is het een interessante ontwikkeling, los van de escape rooms en andere speciale kamers. Cook's Club op Kreta ligt in de populaire vakantieplaats Chersonissos aan de noordkust van Kreta. Het hotel is nu helemaal ingericht op de wensen en eisen die belangrijk zijn voor de nieuwe generatie reizigers. Twintigers en dertigers zijn gevoelig voor de aanpak van het hotel: geweldig design, eenvoudige kamers met heerlijk eten, uitstekende drankjes en soundtracks van dj's die het zwembad overdag tot na zonsondergang omringen. De woordvoerder voegt toe: "Cook's Club is eenvoudig van opzet en een weerspiegeling van de manier waarop accommodatie en dineren in onze grote steden zijn getransformeerd naar een meer casual ervaring met behoud van kwaliteit.” De ontwikkeling van hotels met veel fun lijkt in de kinderschoenen te staan.


Topics:Horeca, Leisure
Trefwoorden: horeca, hotels, leisure

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Edwin Vlek over de horeca:
Werkgevers en werknemers in de horeca trekken ineens eensgezind op. Hun oproep aan het Kabinet: versoepelen want de rek is tot op het breekpunt uit. Als de horeca nu niet versoepelt zorgt de uitstroom van personeel voor grote problemen.
20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.