Geplaatst op: 16-09-2018
Auteur: Marc Gerlings
NRIT Media
Publicatie: Recreatie & Toerisme september 2018

Hotel verandert in entertainment center

Escape rooms en fun kamers in hotels

Hotel verandert in entertainment center

Ooit waren hotels zo ongeveer de saaiste vorm van business. Je bouwt een gebouw met kamers en je verhuurt deze. De trend naar fun binnen hotels neemt snel toe. City Resort Hotel Mill bouwde escaperooms in het hotel. Thomas Cook pakt het nog veel groter aan met een breder leisure perspectief op verblijf en fun.


Innovatief binnen Nederland is het gegeven dat de escape rooms zich daadwerkelijk binnen de hotelmuren bevinden van City Resort Hotel Mill. Het gaat om zes kamers in totaal waarvan je twee kamers ook als hotelkamer kunt gebruiken. De vier andere kamers hebben de thema’s: Cruise, The Pub, Summer en Winter. De medewerkers van samenwerkingspartner Escape Room Mill zijn verantwoordelijk voor de inrichting van de tot escaperooms omgebouwde kamers. "De samenwerking tussen City Resort Hotel Mill en Escape Room Mill dat ook succesvol is met Escaperoom Uden mag dan ook als uniek bestempeld worden,” meldt het hotel. De bijzondere kamers worden gebruikt voor bedrijfsuitstapjes, teambuildingbijeenkomsten, vrijgezellenfeesten, familiefeesten. De zes kamers bieden in totaal ruimte voor maximaal 40 personen per sessie.


De factor leisure speelt een grote rol in het hotel

De factor leisure speelt een grote rol in het hotel. De escape rooms zijn te boeken in combinatie met verschillende eet- en drinkarrangementen in het restaurant London Street en aanvullende activiteiten die City Resort Hotel Mill aanbiedt zoals bijvoorbeeld wandklimmen, handboogschieten, midgetgolf onder het voormalig Duitse marinevliegtuig, de ‘Brequet Atlantic 1150’ dat is omgetoverd tot een luxueus verblijf voor een unieke hotelovernachting op tien meter hoogte, Arrow Combat, Bumper Balzz, speleologie, wellness, fitness, diverse sport- en spelactiviteiten, de Adventurebaan met Heli-Jump.

"Twee van de Escaperooms – die met het thema New York en London – zijn ingericht als reguliere hotelkamers waaruit ontsnapt moet worden. Bijzonder aan deze kamers is dat ze ook geschikt zijn om te boeken voor twee personen. Ideaal voor duogasten die in het hotel logeren of naast een bezoek aan bijvoorbeeld het restaurant of de Wellnessboot ook nog eens de hersens willen laten kraken.”



Escape en fun rooms ontwikkeling sterker in buitenland

In het buitenland zie je voorbeelden van hotels die de beleving met speciale kamers verder uitwerken. De laatste nieuwe aanwinst van de Thomas Cook Hotels & Resorts, Cook’s Club Kreta heeft sinds juni van dit jaar drie escape rooms. "Deze trend mag natuurlijk niet ontbreken in het hotel voor de Millenial,” meldt de woordvoerder en dat geeft meteen de doelgroep aan voor deze hotelformule. Één daarvan heeft het Scary-movie thema waardoor het een ‘funny-scary room’ wordt genoemd. De ‘Count Down room’ gaat over een kamer waarin de spelers binnen 50 minuten een bom moeten ontmantelen en in ‘The Box’ staat het spel bol van verschillende raadsels en codes die binnen de tijd opgelost en gekraakt moeten worden. Naast de Escape rooms is er ook een steeds populairder wordend fenomeen the Rage Room te vinden in het vernieuwende hotelmerk. Naast dit entertainment zijn er ook nog 3 VR rooms in het hotel. Deze kamers zijn uitgerust met de laatste technologische snufjes en zorgen voor een combinatie van trendy technologie en een live-adventure game. Dit kan per kamer apart gespeeld worden maar de kamers kunnen ook met elkaar verbonden worden zodat je met drie personen tegelijk kunt spelen. "


Twintigers en dertigers zijn gevoelig voor de aanpak van het hotel

En tenslotte, of het nu dag of nacht is, laat je gaan met een groep vrienden in je eigen privé-clubruimte, en organiseer je eigen feest in een mooie geluiddichte ruimte. Er is een uitgebreide muziekbibliotheek beschikbaar waardoor je kunt dansen op nummers van je keuze in een luxe club compleet met glitterbal en een videoscherm. De kamer is geschikt voor maximaal 10 personen.” Dit hotel kent ook 148 gewone kamers waar je rustig in kunt slapen. Voor toerisme en recreatie is het een interessante ontwikkeling, los van de escape rooms en andere speciale kamers. Cook's Club op Kreta ligt in de populaire vakantieplaats Chersonissos aan de noordkust van Kreta. Het hotel is nu helemaal ingericht op de wensen en eisen die belangrijk zijn voor de nieuwe generatie reizigers. Twintigers en dertigers zijn gevoelig voor de aanpak van het hotel: geweldig design, eenvoudige kamers met heerlijk eten, uitstekende drankjes en soundtracks van dj's die het zwembad overdag tot na zonsondergang omringen. De woordvoerder voegt toe: "Cook's Club is eenvoudig van opzet en een weerspiegeling van de manier waarop accommodatie en dineren in onze grote steden zijn getransformeerd naar een meer casual ervaring met behoud van kwaliteit.” De ontwikkeling van hotels met veel fun lijkt in de kinderschoenen te staan.


Topics:Horeca, Leisure
Trefwoorden: horeca, hotels, leisure

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...