Geplaatst op: 04-09-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Twee nieuwe directeuren voor Libéma

Twee nieuwe directeuren voor Libéma
Libéma past haar organisatiestructuur aan op groeiambitie en kiest voor twee directeuren voor de divisie Attractie- en Vakantieparken, nadat de huidige divisiedirecteur Sjors van den Boogaart heeft besloten afscheid te nemen van de organisatie.


Na ruim 12 jaar dienstverband bij Libéma met diverse functies binnen de divisie Attractie- & Vakantieparken en de laatste jaren als Divisiedirecteur heeft Sjors van den Boogaart aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging buiten Libéma.

"De afgelopen 12 jaar heb ik geweldige kansen en uitdagingen bij Libéma gekregen. In de laatste jaren heb ik als divisiedirecteur met alle fantastische collega's van de diverse attractie- en vakantieparken ambities op het gebied van gastgerichtheid, organisatiekwaliteit en resultaat kunnen realiseren. Met als hoogtepunt de ontwikkeling en realisatie van het gloednieuwe Safari Resort Beekse Bergen, waar ik ontzettend trots op ben. Nu deze unieke vakantiebestemming helemaal staat, is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging buiten Libéma." Dirk Lips, algemeen directeur Libéma: "Sjors heeft heel veel betekend voor de ontwikkeling van de divisie Attractie- en Vakantieparken bij Libéma. Ik ben Sjors dankbaar voor zijn bijdragen aan Libéma en wens hem bij voorbaat alle succes toe met het vervolg van zijn loopbaan."

Divisie Attractie- en Vakantieparken wordt gesplitst: twee nieuwe directeuren.

Libéma heeft de afgelopen jaren op alle vlakken een stevige groei doorgemaakt: zowel in aantal bedrijven, als bezoekersaantallen, omzetcijfers, medewerkerstevredenheid en klanttevredenheid. Onlangs is Libéma eigenaar geworden van Expo Assen. Brabanthallen 's-Hertogenbosch en Expo Haarlemmermeer zijn fors uitgebreid, en in het voorjaar van 2018 vond de opening van Safari Resort Beekse Bergen plaats. De groeiambitie blijft, en om meer focus te krijgen op alle individuele bedrijven is besloten dat de divisie Attractie- en Vakantieparken per 1 oktober wordt gesplitst. Leen Lips wordt directeur Attractieparken en Niels de Wildt wordt directeur Vakantieparken.


"Door het vertrek van Sjors hebben we de organisatiestructuur herzien en besloten deze aan te passen op onze groeiambitie. Ik heb in Niels de Wildt als directeur Vakantieparken en Leen Lips als directeur Attractieparken alle vertrouwen en kijk er naar uit om de toekomst van Libéma nog verder te verstevigen", aldus Lips.

Trefwoorden: attractieparken, verlbijfsrecreatie, dierentuinen, campings, bungalowparken

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/11/21
Het verhaal van Holwerd op de Arriva bus
Veel partijen acteren op het toneel van gastheerschap en communicatie voor een destinatie. Dat zette busmaatschappij Arriva aan het denken hoe je dat kunt doen. Een chauffeur gaf inspiratie en daar rolt een bijzonder verhaal en een opvallende bus uit.
26/11/21
Evenementensector voorziet ook in 2022 nog veel beperkingen
De evenementensector verwacht ook in 2022 nog het hele jaar met beperkingen te maken te hebben als gevolg van diverse corona maatregelen. Dat blijkt uit een recente quickscan binnen de totale branche waarvan onderzoeksbureau Respons vandaag de resultaten publiceert.
25/11/21
Overhandiging eerste tactiele prentenboek van sprookje De redders van Ruigrijk
Deze week is het allereerste tactiele exemplaar van het sprookje ‘De Redders van Ruigrijk’ overh...
25/11/21
Nederlanders zoeken veiligheid en zekerheid voor vakanties
Wat is het vakantiesentiment onder Nederlanders en de voor ons land belangrijke herkomstlanden? NBTC laat dat zien in haar elfde Vakantie Sentiment Monitor.
24/11/21
Zo kunnen we onze steden groener maken
Volgens de Verenigde Naties woonde in 2018 55 procent van de wereldbevolking in steden, en dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 60 procent in 2030. Door de sterke concentratie van inwoners dragen steden enorm bij aan de algemene niveaus van vervuiling en CO2-uitstoot, maar biedt ook de mogelijkheid om veranderingen door te voeren die een brede en diepe impact kunnen hebben.
24/11/21
Kunstwerk langs A12 trekt aandacht voor Waterliniegebied (met video)
Automobilisten en fietsers zien op het talud langs de A12 bij Houten vast een beeld van een sluis, e...
23/11/21
Pandemie verpest vakantiesentiment van Nederlanders niet
De pandemie verpest de vakantieplannen van de Nederlanders niet. Ze zijn wel voorzichtiger, bereid om een boosterprik te nemen en boeken later. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Intussen lopen in Nederland de boekingen voor december als een trein, EuroParcs meldt nu al 30% meer boekingen voor de feestmaand.
23/11/21
Hoe waardeer je een toeristisch plan?
Hoe kun je een (verblijfs)recreatief plan op waarde schatten? Dat blijkt nog heel erg lastig en daarom komt er een cursus.