Geplaatst op: 06-08-2018
Auteur: Marc Gerlings
NRIT Media

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Leisure locatie voor zakelijke reiziger met Boeing 747 in de tuin

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Het voormalige hoofdkantoor van Sony in Badhoevedorp is met een investering van 80 miljoen euro omgetoverd tot een grote leisure en hotellocatie met drie gebouwen. De verbouwing nam anderhalf jaar in beslag. Het werd een unieke locatie waar diverse verblijfsvormen, hotel en appartementen, met veel centrale sport- en entertainmentfaciliteiten tot een aantrekkelijke leisure formule leiden. De naam is dan ook toepasselijk Corendon Village Hotel Amsterdam.


Het moderne viersterren hotel beschikt over 680 kamers en appartementen verdeeld over drie gebouwen en is hiermee het grootste hotel van de Benelux. Het hotel biedt zowel zakelijke- als vrijetijdsfaciliteiten zoals meerdere restaurants en bars, een spa met zwembad en fitnessruimte, een bioscoop, elf volledig uitgeruste vergaderzalen en een Corendon shuttleservice naar Amsterdam centrum en Amsterdam Airport Schiphol.


1.000 mensen aan het werk

Met een team van ruim 1.000 mensen heeft Corendon- oprichter Atilay Uslu binnen anderhalf jaar tijd drie voormalige kantoorpanden weten te verbouwen tot het Corendon Village Hotel. "Wij zijn ontzettend trots dat we dit op zo’n korte termijn hebben kunnen realiseren. Met een vrij kleine investering hebben wij dit viersterren plus hotel met 680 kamers kunnen ontwikkelen. In september 2018 openen we het hotel officieel, want dan zijn ook alle aanvullende faciliteiten klaar. Eind dit jaar verwachten we overigens ook nog een Boeing 747 in de tuin”, aldus Atilay Uslu, oprichter Corendon.De drie gebouwen

Corendon Village Hotel Amsterdam beschikt over drie gebouwen die omgeven zijn door een groene tuin. Het spectaculaire acht verdiepingen hoge Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel waar alle faciliteiten samenkomen. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een Meeting & Conference centrum, diverse restaurants & bars en een groot aanbod aan vrijetijdsfaciliteiten, zoals een bioscoop, een spa en een zwembad van 26 meter dat zowel als binnen- en buitenbad kan dienen.


Mix met short stay

Steeds vaker vragen internationale bedrijven om verblijfsaccommodatie die langer dan meerdere dagen gehuurd worden. Start-ups, projecten en adviestrajecten trekken internationale reizende nomaden aan en die kan de Corendon formule in Badhoevedorp een passende accommodatie bieden. Het vijf verdiepingen tellende gebouw Apartment beschikt over 298 serviceappartementen. In de comfortabele en volledig ingericht appartementen worden ook hotelservices aangeboden, zoals housekeeping service. Bijzonder in deze aanpak is dat ook kantoorruimten voor een langere tijd te huur zijn. In het Meeting & Conference centre zijn elf vergaderzalen beschikbaar. Bedrijven kunnen verblijf, meetings en langere samenwerking naar hartenlust mixen. Tenslotte ligt de Zuidas bijna om de hoek en Schiphol Airport is met de eigen Corendon shuttlebus in zeven minuten te bereiken. Waarschijnlijk terecht, verwacht Corendon veel van het zakelijk segment.Urban ademt een comfortabele en internationale sfeer. Het moderne ontbijtrestaurant en 175 kamers en suites zijn terughoudend ingericht volgens een industrieel design. In het Urban restaurant wordt exclusief voor gasten van Urban ’s morgens een ontbijtbuffet geserveerd. In de avond is er een à-la-cartemenu. De gasten van Urban kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten in Plaza.


Veelvoud aan horecaformules

In het Plaza gebouw bevinden zich diverse zakelijke- en vrijetijdsfaciliteiten die toegankelijk zijn voor hotelgasten maar ook voor gasten die niet verblijven in één van de drie gebouwen. Op de begane grond zijn er drie restaurants; het All Inclusive restaurant biedt de mogelijkheid om tegen een vaste prijs, twee uur lang, onbeperkt te genieten van een uitgebreid all-you-can-eat dinerbuffet met een grote verscheidenheid aan warme en koude gerechten uit diverse internationale keukens. Frisdranken, bier, wijn, koffie en thee zijn in het all inclusive buffet inbegrepen.

In koffiebar Village Coffee & More serveren professionele barista’s de hele dag diverse koffiespecialiteiten, smoothies, salades en sandwiches.In de lobby bevindt zich de Village Bar en het Village Á La Carte Restaurant dat een uitgebreide à la carte lunch- en dinermenu biedt. In de Bazar lobbyshop kunnen 24/7 aankopen gedaan worden bij de selfservice kassa’s. Het aanbod in de mini supermarkt is divers; van souvenirs tot snacks. Corendon zet met dit tiende hotel in de portfolio een nieuwe standaard voor op zakelijke gerichte formule.


Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels, noord-holland

||| Blogs |||

06/09/18
Van marketing naar mattering
Van marketing naar mattering
06/09/18 · Cultuur · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Column van Hanita van der Schaaf over Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden
24/07/18
Time Out
Time Out
24/07/18 · Leisure · Han Verheijden | Lees meer
Zoals ik in mijn vorige column schreef, heb ik afgelopen winter een skiongeluk gehad. Hierdoor was...
10/07/18
Oh jee; ik moet (sorry mag) Lekkeâh weg in èguhn land
Ik deed even een rondje beroepsdeformatie op mijn sportschool. Spanje, Turkije, Amerika, Noorwegen,...
10/07/18
Gastvrijheidssector: katalysator voor ontwikkeling
"Kamer denkt over glas wijn bij de kapper”, zo luidde de kop bij het NOS deze week. Een slijt...
04/06/18
Het gaat weer goed met het toerisme!
Het vertrouwen komt weer terug. Bezoekers- en verkoopcijfers stijgen. Het consumentenvertrouwen ...||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/09/18
Restaurants doven 27 oktober hun lichten tijdens de Nacht van de Nacht
Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht, dat is de oproep die de Natuur- en Milieuf...
21/09/18
Stoomlocomotief Arend officieel in canon Nederland
Het Spoorwegmuseum is blij want stoomlocomotief De Arend valt nu ook officieel in de canon van Nederland.
21/09/18
Gemeente zet licht op groen voor uitbreidingsplannen Efteling
De gemeenteraad van de gemeente Loon op Zand heeft gisterenavond ingestemd met de uitbreidingsplann...
21/09/18
TUI eerste plaats in e-commerce
TUI Nederland is trotse aanvoerder van de Travel top 25 van Twinkle e-commerce top 100.
21/09/18
BTW verhoging openbaar vervoer heeft invloed
Stijgt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent, dan neemt daardoor naar verwachting het aantal ger...
20/09/18
Herhaling programma subsidies kleinere evenementen in Overijssel
Organisatoren van de kleinere evenementen in de provincie Overijssel komen mogelijk ook in 2019 in ...
20/09/18
Exclusief voor leden
Betalen per minuut voor toegang dagattractie
Er zijn van die initiatieven die er ineens zijn en dan is het eigenlijk heel erg logisch. Dat is oo...
20/09/18
Exclusief voor leden
NL Het Groene Woud neemt initiatief voor regiobrede energietransitie met ECCO
Op woensdag 19 september 2018 vond het regionale startschot plaats van ECCO, een project dat zich op initiatief van Nationaal Landschap Het Groene Woud richt op gezamenlijke energietransitie in de regio. 70 vertegenwoordigers discussieerden mee.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk