Geplaatst op: 06-08-2018
Auteur: Marc Gerlings
NRIT Media

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Leisure locatie voor zakelijke reiziger met Boeing 747 in de tuin

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Het voormalige hoofdkantoor van Sony in Badhoevedorp is met een investering van 80 miljoen euro omgetoverd tot een grote leisure en hotellocatie met drie gebouwen. De verbouwing nam anderhalf jaar in beslag. Het werd een unieke locatie waar diverse verblijfsvormen, hotel en appartementen, met veel centrale sport- en entertainmentfaciliteiten tot een aantrekkelijke leisure formule leiden. De naam is dan ook toepasselijk Corendon Village Hotel Amsterdam.


Het moderne viersterren hotel beschikt over 680 kamers en appartementen verdeeld over drie gebouwen en is hiermee het grootste hotel van de Benelux. Het hotel biedt zowel zakelijke- als vrijetijdsfaciliteiten zoals meerdere restaurants en bars, een spa met zwembad en fitnessruimte, een bioscoop, elf volledig uitgeruste vergaderzalen en een Corendon shuttleservice naar Amsterdam centrum en Amsterdam Airport Schiphol.


1.000 mensen aan het werk

Met een team van ruim 1.000 mensen heeft Corendon- oprichter Atilay Uslu binnen anderhalf jaar tijd drie voormalige kantoorpanden weten te verbouwen tot het Corendon Village Hotel. "Wij zijn ontzettend trots dat we dit op zo’n korte termijn hebben kunnen realiseren. Met een vrij kleine investering hebben wij dit viersterren plus hotel met 680 kamers kunnen ontwikkelen. In september 2018 openen we het hotel officieel, want dan zijn ook alle aanvullende faciliteiten klaar. Eind dit jaar verwachten we overigens ook nog een Boeing 747 in de tuin”, aldus Atilay Uslu, oprichter Corendon.De drie gebouwen

Corendon Village Hotel Amsterdam beschikt over drie gebouwen die omgeven zijn door een groene tuin. Het spectaculaire acht verdiepingen hoge Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel waar alle faciliteiten samenkomen. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een Meeting & Conference centrum, diverse restaurants & bars en een groot aanbod aan vrijetijdsfaciliteiten, zoals een bioscoop, een spa en een zwembad van 26 meter dat zowel als binnen- en buitenbad kan dienen.


Mix met short stay

Steeds vaker vragen internationale bedrijven om verblijfsaccommodatie die langer dan meerdere dagen gehuurd worden. Start-ups, projecten en adviestrajecten trekken internationale reizende nomaden aan en die kan de Corendon formule in Badhoevedorp een passende accommodatie bieden. Het vijf verdiepingen tellende gebouw Apartment beschikt over 298 serviceappartementen. In de comfortabele en volledig ingericht appartementen worden ook hotelservices aangeboden, zoals housekeeping service. Bijzonder in deze aanpak is dat ook kantoorruimten voor een langere tijd te huur zijn. In het Meeting & Conference centre zijn elf vergaderzalen beschikbaar. Bedrijven kunnen verblijf, meetings en langere samenwerking naar hartenlust mixen. Tenslotte ligt de Zuidas bijna om de hoek en Schiphol Airport is met de eigen Corendon shuttlebus in zeven minuten te bereiken. Waarschijnlijk terecht, verwacht Corendon veel van het zakelijk segment.Urban ademt een comfortabele en internationale sfeer. Het moderne ontbijtrestaurant en 175 kamers en suites zijn terughoudend ingericht volgens een industrieel design. In het Urban restaurant wordt exclusief voor gasten van Urban ’s morgens een ontbijtbuffet geserveerd. In de avond is er een à-la-cartemenu. De gasten van Urban kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten in Plaza.


Veelvoud aan horecaformules

In het Plaza gebouw bevinden zich diverse zakelijke- en vrijetijdsfaciliteiten die toegankelijk zijn voor hotelgasten maar ook voor gasten die niet verblijven in één van de drie gebouwen. Op de begane grond zijn er drie restaurants; het All Inclusive restaurant biedt de mogelijkheid om tegen een vaste prijs, twee uur lang, onbeperkt te genieten van een uitgebreid all-you-can-eat dinerbuffet met een grote verscheidenheid aan warme en koude gerechten uit diverse internationale keukens. Frisdranken, bier, wijn, koffie en thee zijn in het all inclusive buffet inbegrepen.

In koffiebar Village Coffee & More serveren professionele barista’s de hele dag diverse koffiespecialiteiten, smoothies, salades en sandwiches.In de lobby bevindt zich de Village Bar en het Village Á La Carte Restaurant dat een uitgebreide à la carte lunch- en dinermenu biedt. In de Bazar lobbyshop kunnen 24/7 aankopen gedaan worden bij de selfservice kassa’s. Het aanbod in de mini supermarkt is divers; van souvenirs tot snacks. Corendon zet met dit tiende hotel in de portfolio een nieuwe standaard voor op zakelijke gerichte formule.


Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels, noord-holland

||| Blogs |||

24/10/18
Toeristen verleiden wordt het nieuwe belijden
Amsterdam puilt uit van de toeristen. Goed voor de economie, maar minder aangenaam voor veel inwone...
04/10/18
Segregatie of integratie?
Eind juni vond bij mij in de buurt de Champions Trophy voor nationale hockeyteams plaats. Een mooi...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
06/09/18
Van marketing naar mattering
Van marketing naar mattering
06/09/18 · Cultuur · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Column van Hanita van der Schaaf over Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden
24/07/18
Time Out
Time Out
24/07/18 · Leisure · Han Verheijden | Lees meer
Zoals ik in mijn vorige column schreef, heb ik afgelopen winter een skiongeluk gehad. Hierdoor was...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/11/18
Nominaties voor innovatie award Horecava
Rookworst van damhert uit de duinen, composteerbare patatbakjes van suikerriet, medewerkers werven d...
16/11/18
Exclusief voor leden
Nieuw Vrijetijdsmerk voor alle Flevolanders
Visit Flevoland heeft een nieuw vrijetijdsmerk voor de provincie gelanceerd. Volgens deze destinati...
16/11/18
Exclusief voor leden
Eduard Pieter Oud stapt over naar Respons
De voormalig zakelijk directeur van Amsterdam Marketing wordt samen met de huidige directeur Lex Kruijver verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Respons.
16/11/18
Exclusief voor leden
Moeten we over naar een kilometerprijs voor vervoer?
De klimaatdoelstellingen van het kabinet voor 2030 worden niet gehaald wanneer het huidige autobelastingenstelsel niet op de schop gaat.
15/11/18
Exclusief voor leden
Aanleg groen gestart van Roompot domein
De aanleg van het ruim 8 hectare grote landgoed begon op 1 oktober 2018.
15/11/18
Exclusief voor leden
Wat verwachten ondernemers in onze branche van 2019?
Ondernemers in de horeca zijn iets minder positief over de omzet voor 2019, maken zich zorgen over de arbeidsmarkt maar gaan wel meer investeren.
15/11/18
Hoever kun je de service aan boord uitkleden?
Nu luchtvaartmaatschappijen steeds meer concurreren op de kale vliegprijs, proberen ze hun verdienmodel overeind te houden met betaalde extra diensten. Maar wat vindt de passagier daarvan?
15/11/18
Nederlander boekt vaker vliegreis voor kerstbeleving in Midden- en Oost-Europa
De Nederlandse vliegtuigpassagier zoekt meer en meer in Wenen, Praag en Krakow de authentieke Midden...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk