Geplaatst op: 06-08-2018
Auteur: Marc Gerlings
NRIT Media

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Leisure locatie voor zakelijke reiziger met Boeing 747 in de tuin

Spectaculaire ombouw van Sony kantoor naar Corendon Village

Het voormalige hoofdkantoor van Sony in Badhoevedorp is met een investering van 80 miljoen euro omgetoverd tot een grote leisure en hotellocatie met drie gebouwen. De verbouwing nam anderhalf jaar in beslag. Het werd een unieke locatie waar diverse verblijfsvormen, hotel en appartementen, met veel centrale sport- en entertainmentfaciliteiten tot een aantrekkelijke leisure formule leiden. De naam is dan ook toepasselijk Corendon Village Hotel Amsterdam.


Het moderne viersterren hotel beschikt over 680 kamers en appartementen verdeeld over drie gebouwen en is hiermee het grootste hotel van de Benelux. Het hotel biedt zowel zakelijke- als vrijetijdsfaciliteiten zoals meerdere restaurants en bars, een spa met zwembad en fitnessruimte, een bioscoop, elf volledig uitgeruste vergaderzalen en een Corendon shuttleservice naar Amsterdam centrum en Amsterdam Airport Schiphol.


1.000 mensen aan het werk

Met een team van ruim 1.000 mensen heeft Corendon- oprichter Atilay Uslu binnen anderhalf jaar tijd drie voormalige kantoorpanden weten te verbouwen tot het Corendon Village Hotel. "Wij zijn ontzettend trots dat we dit op zo’n korte termijn hebben kunnen realiseren. Met een vrij kleine investering hebben wij dit viersterren plus hotel met 680 kamers kunnen ontwikkelen. In september 2018 openen we het hotel officieel, want dan zijn ook alle aanvullende faciliteiten klaar. Eind dit jaar verwachten we overigens ook nog een Boeing 747 in de tuin”, aldus Atilay Uslu, oprichter Corendon.De drie gebouwen

Corendon Village Hotel Amsterdam beschikt over drie gebouwen die omgeven zijn door een groene tuin. Het spectaculaire acht verdiepingen hoge Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel waar alle faciliteiten samenkomen. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een Meeting & Conference centrum, diverse restaurants & bars en een groot aanbod aan vrijetijdsfaciliteiten, zoals een bioscoop, een spa en een zwembad van 26 meter dat zowel als binnen- en buitenbad kan dienen.


Mix met short stay

Steeds vaker vragen internationale bedrijven om verblijfsaccommodatie die langer dan meerdere dagen gehuurd worden. Start-ups, projecten en adviestrajecten trekken internationale reizende nomaden aan en die kan de Corendon formule in Badhoevedorp een passende accommodatie bieden. Het vijf verdiepingen tellende gebouw Apartment beschikt over 298 serviceappartementen. In de comfortabele en volledig ingericht appartementen worden ook hotelservices aangeboden, zoals housekeeping service. Bijzonder in deze aanpak is dat ook kantoorruimten voor een langere tijd te huur zijn. In het Meeting & Conference centre zijn elf vergaderzalen beschikbaar. Bedrijven kunnen verblijf, meetings en langere samenwerking naar hartenlust mixen. Tenslotte ligt de Zuidas bijna om de hoek en Schiphol Airport is met de eigen Corendon shuttlebus in zeven minuten te bereiken. Waarschijnlijk terecht, verwacht Corendon veel van het zakelijk segment.Urban ademt een comfortabele en internationale sfeer. Het moderne ontbijtrestaurant en 175 kamers en suites zijn terughoudend ingericht volgens een industrieel design. In het Urban restaurant wordt exclusief voor gasten van Urban ’s morgens een ontbijtbuffet geserveerd. In de avond is er een à-la-cartemenu. De gasten van Urban kunnen ook gebruik maken van de faciliteiten in Plaza.


Veelvoud aan horecaformules

In het Plaza gebouw bevinden zich diverse zakelijke- en vrijetijdsfaciliteiten die toegankelijk zijn voor hotelgasten maar ook voor gasten die niet verblijven in één van de drie gebouwen. Op de begane grond zijn er drie restaurants; het All Inclusive restaurant biedt de mogelijkheid om tegen een vaste prijs, twee uur lang, onbeperkt te genieten van een uitgebreid all-you-can-eat dinerbuffet met een grote verscheidenheid aan warme en koude gerechten uit diverse internationale keukens. Frisdranken, bier, wijn, koffie en thee zijn in het all inclusive buffet inbegrepen.

In koffiebar Village Coffee & More serveren professionele barista’s de hele dag diverse koffiespecialiteiten, smoothies, salades en sandwiches.In de lobby bevindt zich de Village Bar en het Village Á La Carte Restaurant dat een uitgebreide à la carte lunch- en dinermenu biedt. In de Bazar lobbyshop kunnen 24/7 aankopen gedaan worden bij de selfservice kassa’s. Het aanbod in de mini supermarkt is divers; van souvenirs tot snacks. Corendon zet met dit tiende hotel in de portfolio een nieuwe standaard voor op zakelijke gerichte formule.


Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels, noord-holland

||| Blogs |||

14/02/19
Iamst(erdam)upid
Iamst(erdam)upid
14/02/19 · Beleid · Toerisme · Han Verheijden | Lees meer
Begin december 2018 zijn de rood-witte "Iamsterdam’ letters van het Museumplein gehaald. Het is ge...
14/02/19
Het belang van een organisatorisch eco-systeem
Terugkijkend op 2018 hebben de meeste toeristische bedrijven uitstekende zaken gedaan. Niet voor nik...
28/01/19
Overtoerisme dankzij of ondanks DMO’s?
Het was weer lachen in het vuistje in het najaar met pijn in de portemonnee! Wie op Black Friday no...
24/01/19
Is het vijf voor twaalf voor de Vakantiebeurs?
Volgend jaar viert de Vakantiebeurs zijn 50-jarig bestaan. Dat dit concept een 100-jarig jubileum niet gaat halen, mag duidelijk zijn.
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/02/19
Consumentenvertrouwen negatief
Het consumentenvertrouwen is voor het eerst sinds februari 2015 negatief.
20/02/19
Exclusief voor leden
Dunkin’ Donuts ook in Nederland verder onder naam Dunkin’
De koffie- en donutgigant verandert haar naam naar Dunkin’. Visueel verandert weinig, het vertrouwde ronde lettertype blijft.
20/02/19
Negen Munckhof touringcarchauffeurs ontvangen IRU diploma
Negen touringcarchauffeurs van Munckhof hebben de IRU onderscheiding in ontvangst genomen.
20/02/19
WO I-herdenking trekt 3 miljoen bezoekers naar Westhoek
Voor de herdenking van Wereldoorlog I noteerde het kenniscentrum van Westtoer 2,8 miljoen WO I-herdenkingsbezoekers. Waar kwamen ze vandaan en hoe gaat Toerisme Vlaanderen nu verder met dit thema?
19/02/19
Nieuwe accommodaties op Camping Bakkum
Vanaf april 2019 staan er twee nieuwe type accommodaties op Camping Bakkum; Duinroos en Duinzicht. E...
19/02/19
Wolven vestigen zich op de Veluwe
Op de Noord-Veluwe zijn nu ook DNA-sporen gevonden van een mannetjeswolf.
19/02/19
Infocentrum WO2 Nijmegen op 23 februari open
Op 23 februari 2019 opent het Infocentrum WO2 Nijmegen vanaf 13.30 uur de deuren voor het grote publiek.
19/02/19
Exclusief voor leden
Merknaam Carlson Wagonlit Travel vereenvoudigd naar CWT
In het vakgebied werd al vaak de naam CWT gebruikt maar nu is het ook officieel de merknaam.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk