Geplaatst op: 30-07-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Thomas Cook verwijderd 29 dierenattracties uit aanbod

Thomas Cook verwijderd 29 dierenattracties uit aanbod
Bron: Pixabay
Thomas Cook heeft 29 dierenattracties uit haar aanbod verwijderd omdat deze niet voldoen aan de minimale ABTA dierenwelzijnsnormen. Attracties waar orka's in gevangenschap worden gehouden, worden vanaf volgende zomer helemaal uit het aanbod verwijderd.


18 maanden geleden is Thomas Cook al gestart met het controleren van 49 dierenattracties uit het aanbod. Daarvan zijn er na onafhankelijke audits 29 verwijderd. Volgens Thomas Cook moeten alle dierenattracties die ze verkopen 100% voldoen aan de ABTA dierenwelzijnsnormen. "Van de resterende 20 kunnen we met trots zeggen dat iedereen aanzienlijke verbeteringen heeft aangebracht in de manier waarop zij hun dieren behandelen, als een direct gevolg van ons controleproces”, schrijft de organisatie. Vanaf volgend jaar zomer wordt het beleid nog verder aangescherpt en zal Thomas Cook geen dierenattracties meer verkopen waar orka’s in gevangenschap worden houden.


CEO Peter Franhauser: "Dit was geen gemakkelijke beslissing. We hebben altijd gezegd dat we ons beleid continue zouden blijven herzien, omdat we ons bewust zijn van het feit dat, als we ons hier verder in gingen verdiepen we steeds meer hierover zouden leren. Daarnaast zijn we ons ook bewust van het steeds veranderende klantsentiment. We hebben ons de afgelopen anderhalf jaar actief beziggehouden met een reeks dierenwelzijn specialisten en rekening gehouden met de wetenschappelijke gegevens die zij hebben verstrekt. We hebben ook feedback van onze klanten ontvangen, waarvan meer dan 90% ons vertelde dat het belangrijk was dat hun reisorganisatie dierenwelzijn serieus neemt. Dat heeft geleid tot de beslissing die we vandaag hebben genomen”Trefwoorden: reisbranche, attractieparken, dierentuinen, dierenwelzijn, tickets, pakketreizen
    

||| Blogs |||

24/07/19
Het einde van het dagticket komt in zicht. Gelukkig maar!
Tickets van dagattracties worden ieder jaar duurder. Dit is nodig, om de kortingsacties van supermar...
08/07/19
Worden zonvakanties te heet onder onze voeten?
Het weer. Waarschijnlijk na seks het meest gebruikte zoekwoord op Google. Zeker deze week zijn de tr...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.
12/06/19
Slapen in een gevangenis over de grens!
Slapen in een gevangenis over de grens!
12/06/19 · Horeca · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.
11/06/19
Ik google, jij googlet en wij googlen
Ik google, jij googlet en wij googlen
11/06/19 · Marketing · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Afgelopen week bracht ik een bezoek aan Google in Amsterdam. Ik was altijd al nieuwsgierig naar de m...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/08/19
Fietsvakantie in eigen land onverminderd populair
Het recreatieve fietsnetwerk wordt tijdens de zomermaanden intensief gebruikt. Nederlanders ondernemen ook veel fietsvakanties.
16/08/19
Exclusief voor leden
Personeelstekort sterk voelbaar, ook in leisure
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiv...
16/08/19
Exclusief voor leden
Meer ambassades sluiten aan bij Embassy Festival (+ aftermovie van 2018)
Bijna zeventig ambassades doen mee aan het tweedaagse Embassy Festival in Den Haag en daarmee is di...
15/08/19
Nieuwe koers Beerze Bulten met renovatie vakantiebungalows
De Beerze Bulten heeft haar 14 zespersoons bungalows gerenoveerd. Hans van Leeuwen mocht de openingshandeling verrichten.
15/08/19
Ryanair naar de Hoge Raad
De staking van piloten en cabinepersoneel van de inmiddels opgeheven basis Eindhoven heeft voor Ryanair nog een aardig staartje. De Consumentenbond wil dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) Ryanair een boete oplegt vanwege het ontduiken van de compensatieregels en zelf gaat de luchtvaartmaatschappij in beroep tegen het vonnis van de Rechbank Oost-Nederland.
15/08/19
Duin- en Bollenstreek wil meerdaags wandelevenement
De Duin- en Bollenstreek wil een meerdaags jaarlijks terugkerend wandelevenement gaan organiseren. Het project valt binnen de ambities voor een gezonde en energieke regio.
15/08/19
Exclusief voor leden
Drie architectenbureaus verder met renovatie Boijmans
Museum Boijmans Van Beuningen en de gemeente Rotterdam hebben drie architectenbureaus gekozen die d...
14/08/19
Exclusief voor leden
Minder Nederlandse campings
In vijf jaar tijd is volgens de Kamer van Koophandel het aantal Nederlandse kampeerterreinen met 100 teruggelopen naar 2.200 (-4,2%).
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk