Geplaatst op: 13-07-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Landal en Ruben Smit: Geen woorden maar daden

Landal en Ruben Smit: Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden, zo kunnen we het nieuwste initiatief van Landal GreenParks wel samenvatten. Dat deze bungalowketen de natuur hoog in het vaandel heeft staan, blijkt al uit de naam maar met de steun aan natuurfilmer Ruben Smit zet Landal mooie ambities om in daden.


Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit gaat een serie van vijf minidocumentaires maken over natuurgebieden in de omgeving van parken van Landal GreenParks. Doel is om mensen de omliggende natuur te helpen ontdekken aan de hand van bijzondere beelden van de bekende cineast, wiens nieuwste film WAD! op 1 oktober a.s. in première gaat in Leeuwarden, dit jaar culturele hoofdstad van Europa.


Landal GreenParks is een van de hoofdsponsors van Ruben Smit’s nieuwste natuurproductie WAD! over de Waddenzee. Deze ode aan het waddengebied is tot stand gekomen zonder subsidie. Daarom zijn sponsors, zoals Landal GreenParks, essentieel. Maar de samenwerking gaat verder dan alleen de film. Landal GreenParks krijgt de beschikking over exclusief foto- en filmmateriaal en Ruben Smit maakt vijf minidocumentaires in de vorm van vlogsover de natuurgebieden rondom de parken van Landal. De natuur van Zuid-Limburg en de Belgische Ardennen zijn al in beeld gebracht, afleveringen over Drenthe, de Veluwe en de Duitse Eifel staan voor de komende maanden op het programma.


Gasten natuur laten ontdekken

"In onze campagne roepen we gasten op om te komen ontdekken wat groen kan doen. De beelden van Ruben Smit vormen een uitgelezen kans om onze gasten de prachtige natuur op en rondom onze parken te laten zien door de ogen van een bekende natuurexpert. We hopen hiermee onze gasten te inspireren om de natuur te ontdekken en te enthousiasmeren voor onze groene omgeving,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Ruben Smit: "De natuur verrast mij elke dag; van een gierzwaluw die langsscheert door de lucht of een groene kikker die luidkwakend laat horen dat hij de beste is. Juist op vakantie hoor en zie je deze kleine dagelijkse cadeautjes vaak veel sneller. In mijn vlogs neem ik de gasten van Landal mee in de verrassende natuur die ik aantrof dichtbij de parken. Want als je weet waar je naar moet luisteren en kijken, dan kun je het zelf gaan beleven. En dat is toch altijd het allerleukste!”




Op 15 september is Ruben Smit te gast op Landal Esonstad, gelegen bij Anjum aan het Lauwersmeer. Hier presenteert hij zijn nieuwe boek, biedt belangstellenden een kijkje achter de schermen bij de totstandkomingWAD! en toont hij alvast enkele passages uit de film, die op 1 oktober in première gaat in het WTC in Leeuwarden.
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, bungalowparken, natuur

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...