Geplaatst op: 11-07-2018
Auteur: Marc Gerlings

Na peiling direct badmuts af bij Italiaanse camping

Na peiling direct badmuts af bij Italiaanse camping
Bij Italiaanse en Franse campings is het heel gewoon, een badmuts dragen in het zwembad. De Nederlanders hebben daar een forse hekel aan. Vacanceselect hield een korte peiling via Facebook over het gebruik van de badmuts onder zijn Nederlandse gasten. Resultaat, de campingketen schrok van de negatieve reacties. Mensen kozen voor een andere regio vanwege zoiets kleins als een badmuts.

De Italiaanse Camping Village Weekend aan het Gardameer is abrupt gestopt met de verplichting van het dragen van badmutsen in het zwembad. Deze maatregel volgt na een peiling van Vacanceselect op de eigen Facebookpagina, waarbij meer dan tienduizend mensen werden bereikt. Zo’n driekwart meldde een enorme hekel te hebben aan de verplichting van een badmuts tijdens het zwemmen.

"Verrast”
Directeur van Vacanceselect, Loek van de Loo: "Wij waren enorm verrast door deze negatieve reacties. Ik heb daarna direct mijn zoon Leonardo geïnformeerd, die de leiding heeft over Camping Village Weekend. Deze camping staat in de top-5 van onze Nederlandse boekingen. We hebben vervolgens contact opgenomen met de ASL, de Italiaanse regionale instantie die de zwembaden controleert. Zij toonden zich van hun flexibele kant en hebben het zwembad aan een extra inspectie onderworpen. De filters, die net weer waren gemoderniseerd, bleken ruim voldoende capaciteit te bezitten om het haarafval te verwerken. Na enig overleg, waarbij wij ze ook het onderzoek in Nederland voorlegden, waren zij bereid ons ontheffing te verlenen.”

Nederlanders vinden badmuts teveel gedoe
In Italië is de verplichting het dragen van een badmuts regionaal bepaald. In de Toscane geldt deze maatregel bijvoorbeeld niet. In Lombardije, het gebied waaronder camping Village Weekend valt, juist weer wel. Van de Loo: "Italianen zouden zelf nooit met een dergelijk verzoek komen. Zij vinden het dragen van een badmuts tijdens het zwemmen heel gewoon. Nederlanders vinden dit blijkbaar teveel gedoe. Zij willen zomaar spontaan in het zwembad kunnen plonzen.”

Tijdens het onlangs gepubliceerde Nationale Camping-en Glampingonderzoek 2018 van Vacanceselect bleek dat bijna zestig procent van de achthonderd respondenten zich ergerde aan het verplicht dragen van een badmuts. Nadat Vacanceselect het ontheffingsbesluit van camping Village Weekend publiceerde op Facebook, was er sprake van een ongekende hausse aan positieve reacties. Van de Loo: "Een stukje textiel op het hoofd was voor velen dé reden om niet meer voor de regio te kiezen. Toen wij de badmuts in de ban deden, waren de mensen echt blij en vertelden ons, dat ze hierdoor zeker weer zouden terugkeren naar Camping Weekend.”
Trefwoorden: camping, kamperen, zwembad, badmuts, zwemmen

||| Blogs |||

04/10/18
Segregatie of integratie?
Eind juni vond bij mij in de buurt de Champions Trophy voor nationale hockeyteams plaats. Een mooi...
25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
06/09/18
Van marketing naar mattering
Van marketing naar mattering
06/09/18 · Cultuur · Hanita van der Schaaf | Lees meer
Column van Hanita van der Schaaf over Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Leeuwarden
24/07/18
Time Out
Time Out
24/07/18 · Leisure · Han Verheijden | Lees meer
Zoals ik in mijn vorige column schreef, heb ik afgelopen winter een skiongeluk gehad. Hierdoor was...
10/07/18
Oh jee; ik moet (sorry mag) Lekkeâh weg in èguhn land
Ik deed even een rondje beroepsdeformatie op mijn sportschool. Spanje, Turkije, Amerika, Noorwegen,...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/10/18
Beleving reizen in de ruimte
Zondag 21 oktober is door de Nederlandse astronaut André Kuipers de tentoonstelling ‘Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde’ in het Haagse Museon geopend.
22/10/18
Herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog trekt 2,6 miljoen mensen naar Westhoek
De Vlaamse regio Westhoek heeft voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog tussen 2014 en 2018 al 2,6 miljoen bezoekers ontvangen. Wat heeft dit de regio opgeleverd?
22/10/18
Exclusief voor leden
Citytrips voor het eerst populairder dan zon- en strandvakanties
Wereldwijd groeien city trips vier maal zo snel als de totale vakantiemarkt. Daarmee zijn citytrips nu populairder dan zon- en strandvakanties.
22/10/18
Gebruikte boten snel verkocht
De verkoop van gebruikte open boten zoals sloepen en tenders, steeg in het derde kwartaal van 2018 met maar liefst 40% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2017
19/10/18
Aan de slag met jouw regio?
Ongeveer 500 vakgenoten reisden vorige week af naar Deventer voor de eerste Nationale ToerismeTop....
19/10/18
8 trends reizen voor 2019
Van reizen om te leren tot meer plannen voor weekendtrips.
18/10/18
Nieuw geladaverblijf in Blijdorp open voor publiek
Vanaf 19 oktober is het nieuwe verblijf voor gelada’s (een expr...
18/10/18
Recreatieschap Marrekrite vernieuwt Fietsnetwerk Fryslan
Recreatieschap Marrekrite start deze week met een grootscheepse v...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk