Geplaatst op: 15-06-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Center Parcs winnaar Low Car Diet 2018

Center Parcs winnaar Low Car Diet 2018
Center Parcs heeft de mobiliteitswedstrijd Low Car Diet 2018 heeft gewonnen. De werknemers van Center Parcs scoorden afgelopen maand de meeste punten voor het zo duurzaam mogelijk reizen. Opvallend is dat de deelnemers nu positiever staan tegenover elektrisch rijden, negatief staan ze tegen stedelijke tolheffing. Onze branche is goed vertegenwoordigd want Landal GreenParks staat op een tweede plaats.


Volgens Annemieke Nijhof, voorzitter van de Mobiliteitstafel Klimaatakkoord, die de prijs uitreikte past een wedstrijd als Low Car Diet bij haar motto 'move before you're ready': "Deze bedrijven en hun medewerkers wachten niet af, maar gaan nu al aan de slag met een gedragsverandering die bijdraagt aan ons klimaat. Ik hoop dat meer bedrijven juist door die praktische doorvertaling ervan geïnspireerd raken."


Door een maand lang de fossiele (lease)auto te laten staan en te reizen met een e-bike, de NS of een elektrische auto, bespaarden de 15 deelnemende bedrijven 63,1 ton CO2. Alle 1.300 deelnemers samen maakten 64% minder autokilometers.


Aanpassen reisgedrag eenvoudiger dan gedacht

De deelnemers hebben hun aangepaste reisgedrag en de mobiliteitswedstrijd positief ervaren: "Ik was aangenaam verrast door de prestaties van een elektrische auto, ik denk er serieus over na om over te stappen op elektrisch rijden." en "Door deze wedstrijd kwam ik erachter dat ik na een fietstocht gewoon kan douchen op kantoor. Dat maakt de drempel om te fietsen een stuk lager, want je wilt wel fris achter je bureau zitten."Rekeningrijden scoort positief

De Reisbeweging legde de deelnemers van Low Car Diet ook een aantal mobiliteitsvraagstukken voor. Dit gaf een aantal verrassende inzichten.


Onder Low Car Diet deelnemers is ruim draagvlak voor een maatregel als rekeningrijden. Ook bij deelnemers die VVD of CDA stemden was een minderheid tegen. Daarentegen kan een stedelijke tolheffing niet op voldoende steun rekenen. Andere maatregelen als het terugdraaien van 130km/u naar 120km/u en diesels te weren uit milieuzones konden ook rekenen op steun van de meerderheid.


Positiever tegenover elektrisch rijden

De deelnemers staan door hun kennismaking bij Low Car Diet positiever tegenover de elektrische auto. Ruim 50% geeft aan dat de kans dat hun volgende auto elektrisch wordt is toegenomen. Voor het stimuleren van overig duurzaam vervoer is de sleutel tot succes het afstemmen van vergoedingen en faciliteiten. Wanneer privé gebruik van de businesscard wordt toegestaan door de werkgever zijn zij sneller bereid over te stappen. Omkleedvoorzieningen en aantrekkelijkere fietsvergoedingen moeten leiden tot meer fietsers.

Link: https://lowcardiet.nl/
Trefwoorden: duurzaam toerisme, verblijfsrecreatie

||| Blogs |||

29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/06/20
Innovatievouchers verblijfsrecreatie groot succes
De Zeeuwse innovatievouchers hebben investeringen in de verblijfsrecreatie aangejaagd. Hoe hebben ze dat gerealiseerd?
03/06/20
Snelfietsroutes toeristisch benutten
DMO’s kunnen het snelfietsnetwerk in hun regio benutten om de fietsbeleving te optimaliseren en een aantrekkelijk aanbod voor de e-bike op te bouwen. Dat schrijven RBT Heuvelrug & Vallei en NBTC Holland Marketing in een gezamenlijke verkenning.
02/06/20
Brussels Airport renoveert belangrijkste start- en landingsbaan
Brussels Airport renoveert van 13 juli tot en met 23 augustus start- en landingsbaan 07L/25R met str...
02/06/20
EuroParcs breidt uit in Limburg en België
EuroParcs heeft een belang genomen in twee vakantieparken in Nederlands en Belgisch Limburg.
31/05/20
Staatsbosbeheer stopt definitief met paalkampeerterreinen
Alle 17 paalkampeerterreinen van Staatsbosbeheer gaan na de coronacrisis niet meer open. Bepaalde gebruikers veroorzaakten te veel overlast op deze kampeerterreinen zonder voorzieningen midden in de natuur.
31/05/20
Hoe Breda de heropening van de horeca aangrijpt voor een breed actieplan
Breda Marketing heeft de campagne ‘Breda geeft je de ruimte’ gelanceerd. Daarnaast wordt een Taskforce Toerisme opgezet die aansluit bij provinciale en landelijke herstelplannen.
30/05/20
Meer walstroom rond Waddenzee
Havens rond de Waddenzee krijgen 400 stekkers voor walstroom
29/05/20
Ons virtueel prikbord van inspiratie: Zandstuve ontwikkelt 1,5 meter lied
Naast ons coronadossier met actualiteiten willen we in deze nare tijden ook hoop en inspiratie bieden.