Geplaatst op: 05-04-2018
Auteur: Marc Gerlings

Campings kunnen breed online reputatie meten

Campings kunnen breed online reputatie meten

Europees online bedrijf Campingmonkey introduceert Camping-reviews.com. Deze online tool vereenvoudigt het overzicht voor campingeigenaren, hoe gasten de camping waarderen en uitdragen. Dit reputatiemanagementsysteem verzamelt op verzoek van de campingeigenaar de waarderingen van álle belangrijkste reviewkanalen, waaronder Zoover, Booking.com, Tripadvisor en Expedia en presenteert deze in een gebruiksvriendelijk totaaloverzicht. Camping-reviews.com is bestemd voor campingeigenaren verspreid over geheel Europa en is operationeel in twintig talen.


Via Camping-reviews.com ontvangen campinghouders over elk gewenst tijdvak overzichten van klantaanbevelingen en –sentiment. Alle waarderingen worden met behulp van eenvoudig te interpreteren grafieken en diagrammen vergeleken met de gemiddelde scores van ruim 8000 andere campings. Campingeigenaren kunnen zo zelf actuele prestaties op waarde taxeren en, indien gewenst, onmiddellijk product en services bijsturen. Zo zijn zij in staat de winstgevendheid op peil te houden of verder te verbeteren. Camping-reviews.com adviseert, indien gewenst, welke acties hiervoor ondernomen moeten worden.


Reputatie komt te voet, gaat te paard
Robbert Jan Meerpoel, directeur Campingmonkey, "Uit verschillende onderzoeken, waaronder die van Tripadvisor en TrustYou, blijkt dat 95% van de consumenten reviews leest, vóór ze overgaan tot een boeking. Meer dan de helft hiervan laat zelfs zijn definitieve keuze afhangen van deze online waarderingen. Campingeigenaren zijn bijna 24 uur per dag bezig hun gasten in optimale vakantiesfeer te brengen. Het ontbreekt hen echter vaak aan tijd om de verschillende reviewkanalen bij te houden. Terwijl ze tegelijkertijd zeer goed weten dat de online reputatie van hun eigen camping bepalend is voor de toekomstige winstgevendheid. Een reputatie komt te voet, maar gaat te paard. Als de actualiteit dat gebiedt, moet er toch een mogelijkheid zijn dat er kan worden bijgestuurd? Dat kan nu via Camping-reviews.com. Op een handige manier, die past binnen het drukke schema van de campinghouder. Eén druk op het toetsenbord of op de mobiele telefoon is voldoende om op de hoogte te zijn hoe de camping het online doet. ”

Trefwoorden: toerisme, kamperen, camping, marketing

||| Blogs |||

25/09/18
En Footzy is (W)elke Plek
Het aantal kwalificaties in bijna 40 jaar noeste arbeid dat mij is opgespeld groeit nog steeds met...
10/04/18
Beleving met een local
Beleving met een local
10/04/18 · Toerisme · Verblijfsrecreatie · Karin Veldhuizen | Lees meer
Vorige week, tijdens het Leisure & trendcongres woonde ik o.a. de workshop bij van Vincent Nijs...
06/07/17
De brug over de online generatiekloof
"Stuur maar een appje”, hoor je vaak als mensen in contact willen blijven. Online, social media, ...
30/12/16
Beleving food ondergeschoven kindje?
Onlangs was ik gastspreker bij Foodservice Network International, een congres over de betekenis...
30/09/16
Vrijetijdsmarketeers, waar zijn jullie?
In de afgelopen twee jaren ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij analyses van ...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/11/18
Exclusief voor leden
Aanleg groen gestart van Roompot domein
De aanleg van het ruim 8 hectare grote landgoed begon op 1 oktober 2018.
09/11/18
Trendrapport Live 2018
Op maandagmiddag 19 november 2018 organiseren CBS, NBTC Holland Marketing, CELTH en PleisureWorld NRIT de tweede editie van Trendrapport Live. Op Trendrapport Live wordt je in één middag bij het CBS in Den Haag bijgepraat over de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de sector raken en krijg je handvatten aangereikt om daarop in te spelen.
09/11/18
Ameland krijgt XTERRA Netherlands
Het wereldwijde crosstriathlon-circuit strijkt volgend jaar neer op Ameland. Daar wordt in het weekeinde van 14 en 15 september de achttiende editie van de Tri-Ambla gehouden.
09/11/18
Camping Batenstein in trek bij buitenlandse toerist
Stadscamping Batenstein in Woerden heeft met een groei van 9% van het aantal gasten een prima kampeerseizoen achter de rug. Opvallend is de toename van het aantal buitenlandse toeristen.
08/11/18
Exclusief voor leden
Flinke omzetgroei voor Nederlandse verblijfsrecreatie
De Nederlandse verblijfsrecreatie heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 7,7 procent meer omgezet als een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die op verzoek van PleisureWorld NRIT de omzetontwikkeling in de verblijfsrecreatie analyseerde.
07/11/18
Oud-eigenaren Vrijbuiter starten Kampeerhal Roden
In het oude pand van de Vrijbuiter in Roden komt een nieuwe kampeerwinkel. Onder de naam Kampeerhal...
07/11/18
Exclusief voor leden
Europa-Park biedt plan kabelbaan met Elzas aan
Duitslands grootste attractiepark Europa-Park heeft het plan aangeboden om een kabelbaan te bouwen tussen het Duitse park en een verblijfsaccommodatie in de Franse regio Elzas
06/11/18
Kennemerduincampings in de prijzen
Alexander van der Doorn, praktijkopleider bij Kennemer Duincamping Bakkum is vorige week op de Dag...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk