Geplaatst op: 20-03-2018
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Guerilla-actie van Citymarketing Breda

Guerilla-actie van Citymarketing Breda
Bezoekers van de Bredase binnenstad werden de afgelopen dagen met bijzondere krijttekeningen op straat geconfronteerd. Het bleek een guerilla-actie te zijn van de nieuwe citymarketingorganisatie van de stad.


Op verschillende markante plekken in de stad zoals de Grote Markt en Kasteelplein werd de tijdelijke graffiti van het logo van Breda gespot. Doel van de actie is om Bredanaars, maar vooral ook bezoekers, te wijzen op de veelzijdigheid van de stad en het predicaat ‘Beste Binnenstad 2017-2019’.


Graffiti spoelt met regenbui weer weg

De door City Marketing Breda geplaatste graffiti bleef niet onbesproken. De tijdelijke aard van de graffiti stemde uiteindelijk mild. De honderd kunstwerken zullen vanzelf verdwijnen met een paar regenbuien. De boodschap van de werken is wat betreft directeur Citymarketing Janine Bos echter veel duurzamer: "We hebben afgelopen november niet voor niets het predicaat ‘Beste Binnenstad’ gekregen. Breda heeft zoveel te bieden. Laten we dat aan bezoekers, maar ook aan eigen inwoners, voor eens en voor altijd duidelijk maken.”


Onder de tijdelijke graffiti staan icoontjes die moeten aansporen om er foto’s van te maken en te delen op sociale media. Daar staat volgens Bos ook iets tegenover. "Wanneer je als bezoeker aan de binnenstad de graffiti tegenkomt, daar een foto van maakt en deelt via Facebook, Instagram of Twitter dan maak je kans op een leuke prijs.”


Janine Bos: "Vanaf maandag 9 april stopt de internationale trein Amsterdam-Brussel hier. Prachtig natuurlijk, maar wij willen als Breda natuurlijk meer zijn dan slechts een tussenstop. Daarom staan er onder de krijtgraffiti verschillende hashtags. Naast #bredabestebinnenstad maken we het voor mensen uit het buitenland duidelijk dat Breda een bezoek en verblijf waard is met: #Bredabestcity, #BredaBesteInnenstadt en #Bredameilleurcentreville.Actie staat niet op zichzelf

De guerilla-actie van Citymarketing staat niet op zichzelf. Er volgen meer initiatieven die de veelzijdigheid van de stad Breda zullen onderstrepen. Bos: "Breda verdient het om nationaal, maar zeker ook internationaal op de kaart te staan. Om op te vallen tussen al die andere steden die dingen naar de hand van bezoekers, zullen we ons in aanpak en campagnes echt moeten onderscheiden. Voor nu zou ik graag alle Bredanaars willen oproepen om foto’s van de krijtgraffiti te delen op social media. Niet alleen om de prachtige prijzen die je kunt winnen, maar vooral om hun trots op de stad tot uitdrukking te brengen. Of dat nu in het Nederlands, Engels, Duits of Frans is, het draait maar om één ding: #bredabestebinnenstad. En dat pakt geen enkele stad ons voorlopig af…”

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, steden, citymarketing, noord-brabant

||| Blogs |||

06/07/17
De brug over de online generatiekloof
"Stuur maar een appje”, hoor je vaak als mensen in contact willen blijven. Online, social media, ...
20/03/17
Wie regisseert het toerisme in de regio?
Citymarketeers zijn niet meer van deze tijd. Zelfs het aanpassen van de naam naar ‘Brand Manager...
30/09/16
Vrijetijdsmarketeers, waar zijn jullie?
In de afgelopen twee jaren ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij analyses van ...
28/06/16
‘Distinctive Dutch story’ voor kastelen en buitenplaatsen
Eén van de speerpunten van NBTC Holland Marketing is het stimuleren van de regionale spreidi...
04/03/16
Richting geven aan de groei. Column Jos Vranken
In ieder nummer van Recreatie & Toerisme maakt de redactie ruimte vrij voor een Bedrijfscolumn. ...
||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/11/18
Exclusief voor leden
Ontwerpfase Nederlands paviljoen wereldtentoonstelling EXPO 2020
Het samenwerkingsverband van Expomobilia, V8 architects, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos is geselecteerd voor de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens EXPO 2020 in Dubai.
12/11/18
Exclusief voor leden
KLM sponsort Urban Trail Series omdat meer klanten hardlopen
Luchtvaartbedrijf KLM verbindt zich de komende drie jaar als titelsponsor aan de Urban Trail Series.
12/11/18
Exclusief voor leden
Nederlandse bedrijf Tiqets haalt 23 miljoen dollar op
Het nieuwe groeikapitaal stelt Tiqets in staat om zijn technologie verder door te ontwikkelen en internationale groei te versnellen.
09/11/18
Trendrapport Live 2018
Op maandagmiddag 19 november 2018 organiseren CBS, NBTC Holland Marketing, CELTH en PleisureWorld NRIT de tweede editie van Trendrapport Live. Op Trendrapport Live wordt je in één middag bij het CBS in Den Haag bijgepraat over de belangrijkste trends en ontwikkelingen die de sector raken en krijg je handvatten aangereikt om daarop in te spelen.
09/11/18
Ameland krijgt XTERRA Netherlands
Het wereldwijde crosstriathlon-circuit strijkt volgend jaar neer op Ameland. Daar wordt in het weekeinde van 14 en 15 september de achttiende editie van de Tri-Ambla gehouden.
06/11/18
Winter roetsjbaan naast de pier van Scheveningen
Van 10 november 2018 tot en met 20 januari 2019 tovert Cool Event Scheveningen voor de 12e keer Scheveningen om tot winterparadijs.
02/11/18
Amsterdam Made in 2019 in hotels te koop
Het merk zoekt sterker dan voorheen de verbinding met toerisme op.
01/11/18
Laatste maand Culturele Hoofdstad van Europa geen einde maar een begin
Met een drieweeks programma in november zetten Leeuwarden en Fryslân de kroon op Culturele Hoo...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk