Geplaatst op: 14-03-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Eerste Brabantse Gastvrijheid Award

Eerste Brabantse Gastvrijheid Award

VisitBrabant organiseert samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award. Directe aanleiding is het feit dat Noord-Brabant dit jaar European Region of Gastronomy is. Volgens VisitBrabant gaan gastvrijheid en gastronomie in Brabant hand in hand. Het is de ambitie dat de award jaarlijks wordt uitgereikt.


Iedereen met een locatie in de horeca- en/of recreatiebranche in Brabant die eten, drinken, ontspanning, vermaak en/of verblijf biedt, kan genomineerd worden. Inschrijven kan vanaf 13 maart tot eind april via www.brabantgastvrij.nl. Op 2 juni worden de genomineerden bekend gemaakt en in december wordt de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt aan de locatie met het meest gastvrije totaalconcept van Noord-Brabant.


Heleen Huisjes, directeur VisitBrabant: "Gastvrijheid geeft gasten het gevoel dat ze welkom zijn. Door hen aandacht te geven, te weten wat hun behoeften zijn en door hen positief te verrassen. Met als ultiem doel gasten een beleving te bieden die zorgt voor onvergetelijke herinneringen. In Brabant zijn we daar goed in en dat verdient een podium”.


Vakjury, mysterybezoek en stemmen

Een professionele vakjury beoordeelt behalve de inschrijvingen ook de online aanwezigheid, bereikbaarheid en review scores van deze locaties. Een mysterybezoeker beoordeelt de genomineerden vervolgens in de praktijk en de locaties kunnen hun achterban oproepen te stemmen via brabantgastvrij.nl. Hier staat tevens alle informatie over de award en het verkiezingsreglement.


De vakjury bestaat uit Hein van Oorschot, Voorzitter van het College van Bestuur NHTV, Frans Goenee, Inspiratie manager Efteling, Coen Schelfhorst, Eigenaar OOKs Hospitality & Leisure, Eric Andersen, Docent Food & Gastronomie NHTV en Heleen Huisjes, Directeur VisitBrabant.


De Brabantse Gastvrijheid Award 2018 wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Efteling, Koninklijke Horeca Nederland, NHTV, Omroep Brabant en VisitBrabant. Juryleden, organisator en partners van de verkiezing zijn uitgesloten van deelname.


Maand van de Brabantse gastvrijheid

Het programma van European Region of Gastronomy 2018 eindigt in december met de maand van de Brabantse Gastvrijheid. Dan wordt ook de Brabantse Gastvrijheid Award 2018 uitgereikt. Het hele jaar door nodigen we bezoekers uit om de Brabantse gastvrijheid en gastronomie te beleven met het programma Brabant Celebrates Food.

Link: https://www.connectbrabant.nl/brabantse-gastvrijheid-award-2018
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, prijzen, awards, gastvrijheid, noord-brabant

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
12/04/24
Firstmate Hospitality Consultants Onthult de goedkoopste tot de duurste terrassteden
Firstgate Hospitality Consultants heeft onderzoek gedaan naar de prijzen op terrassen.
11/04/24
Exclusief voor leden
ING verwacht beperkte groei voor horeca
Voor 2024 verwacht ING Research voor de meeste bedrijfssectoren een lichte groei. Voor de horeca is de verwachting dat de volumes dit jaar beperkt toenemen.
05/04/24
Al 25 jaar een eerlijker verdienmodel bij Bedandbreakfast.nl
Bedandbreakfast.nl heeft haar Nederlandse en Europese website compleet vernieuwd. Dat leverde direct al meer reserveringen op. Een mooi verjaardagscadeautje voor deze organisatie die dit jaar 25 jaar bestaat en nog steeds geen commissie rekent.
29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...