Geplaatst op: 22-02-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Jordanië participeert in Nederlandstalige reisgids app

Jordanië participeert in Nederlandstalige reisgids app
Het Nederlandse reisplatform REiSREPORT heeft samen met de Jordan Tourism Board, de eerste Nederlandstalige video reisgids app voor Jordanië ontwikkeld. Eerder maakte ReiSREPORT een dergelijke gids voor Iran. Bijzonder is de toepassing van een zogenaamde Progressive Web App waardoor installatie van een aparte app niet meer nodig is.


In de app voor Jordanië onder meer tientallen informatieve video’s, achtergrondinformatie over bezienswaardigheden en in-app boekingsmogelijkheden zodat ter plaatse bij betrouwbare partijen kan worden geboekt. De app is ontwikkeld door REiSREPORT in samenwerking met Jordan Tourism Board, MiddenOostenReizen.com en Royal Jordanian Airlines.


Vakantieland in opkomst

Jordanië als vakantieland is sterk in opkomst onder Nederlandse en Belgische reizigers. Het land is bovendien voor velen een eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Om deze reizigers zowel vóóraf als tijdens hun reis door het land van relevante en bruikbare informatie te voorzien, ondersteunde het Jordan Tourism Board de producent van de video reisgids app, het Nederlandse reisplatform REiSREPORT.Diverse documentaires

Een aantal uitvoerige reisdocumentaires tonen reizigers wat Jordanië te bieden heeft. Zoals op het gebied van geschiedenis, religie en natuur. Naast de documentaires bevat de app nog tientallen informatieve video’s, artikelen en kaarten die de reiziger volledig informeert. Wat neem je mee, wat is er te zien, wat kan je doen en waar moet je op letten. Al deze content is door REiSREPORT speciaal voor deze reisgids app geproduceerd.


Voor de productie reisde het REiSREPORT team, bestaande uit Marlou Jacobs en Godfried van Loo, een maand door Jordanië. Het duo reisde door het gehele land en langs de grenzen met Israël, Syrië, Irak en Saudi-Arabië. "Voor zo klein land, zit het van grens tot grens vol met hoogtepunten. Zowel historisch en religieus als natuur.” aldus Jacobs.Ter plaatse excursies in de app boeken

Samen met de Nederlandse touroperator www.MiddenOostenReizen.com is er in de reisgids app een apart onderdeel toegevoegd waarin excursies, gidsen, chauffeurs en overnachtingen kunnen worden geboekt. Tot slot worden actieve reizigers, in samenwerking met outdoorketen Decathlon, voorzien van handige voorbereidingstips.


Nieuwe technologie in de app

Voor de ontwikkeling van de reisgids app is bewust gekozen voor een nieuwe technologie, te noemen Progressive Web App. Van Loo: "PWA is een open technologie, geschikt voor elk apparaat en stelt ons in staat snel content aan te passen.” De reisgids app is daarmee zowel beschikbaar in internet browsers als te installeren als app op mobiel of tablet. In feite is het geen zelfstandig draaiende app maar een icoon op het beginscherm die naar een website gaat die zich gedraagt als een app. Eerder lanceerde REiSREPORT al een reisgids app voor Iran.
Meer informatie over de reisgids alsook de reisdocumentaires op: https://reisreport.nl/jordanie/ . Voor de volgende video reisgids app vertrekt het REiSREPORT team deze week naar Sri Lanka.

Trefwoorden: reisbranche, touroperator, midden-oosten, video, apps, jordanie

||| Blogs |||

21/02/18
Omdenken
Omdenken
21/02/18 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Vastdenken. We hebben er allemaal last van. Vastgeroest in gewoonte, handeling en aanpak. Het wordt...
13/12/17
I Have a Dream…
I Have a Dream…
13/12/17 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het is december. De maand dus van ‘It is the most wonderful time of the year’ en ‘All I want...
06/07/17
De brug over de online generatiekloof
"Stuur maar een appje”, hoor je vaak als mensen in contact willen blijven. Online, social media, ...
19/06/17
De roamingkosten zijn afgeschat – een drama voor vakantiegangers!
Het sierde deze week menig krantenkolom en blog. Roamingkosten binnen Europa zijn verleden tijd. F...
17/05/17
Over uitstelgedrag, laksheid en besluiteloosheid in de reisindustrie
Dé oplossing voor lastige klussen: uitstellen. Komt wel. Doe ik morgen. Bijna iedereen heeft...||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/09/18
TUI eerste plaats in e-commerce
TUI Nederland is trotse aanvoerder van de Travel top 25 van Twinkle e-commerce top 100.
21/09/18
BTW verhoging openbaar vervoer heeft invloed
Stijgt het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent, dan neemt daardoor naar verwachting het aantal ger...
19/09/18
Trend: Fors meer vraag naar vakantie najaar 2018
Het najaar van 2018 wordt een tijd van forse groei voor het uitgaand toerisme. Cijfers van touroperator TUI en aanbieder van vliegreizen Vliegtickets.nl wijzen daarop.
19/09/18
Exclusief voor leden
Samenwerking luchtvaart en Brussels Airport in verbetering kwaliteit milieu
Belgocontrol, Brussels Airport Company, Brussels Airlines, TUI fly en DHL Express tekenen samenwerkingsovereenkomst voor de verlaging van de druk op het milieu.
17/09/18
Opvallende ontvangst cruiseschip in Sydney (video)
Het nieuwe cruiseschip Majestic Princess werd in Sydney in de haven ontvangen met een baan van licht en vlammen.
17/09/18
Air Miles worden ingewisseld
Per 1 november 2018 vervallen de eerste Air Miles die vijf jaar geleden of langer zijn uitgegeven.
13/09/18
Exclusief voor leden
Groeiend toerisme 7% meer hulpvragen
De ANWB Alarmcentrale kreeg deze zomer 7 % meer hulpvragen dan in 2017. Dat leidde tot bijna 700.000 telefoontjes van vakantiegangers uit binnen- en buitenland.
13/09/18
Exclusief voor leden
Icelandair plant meer vluchten van en naar Amsterdam en Brussel voor 2019
Voor vrijwel alle Europese bestemmingen, waaronder Amsterdam en Brussel aast de luchtvaartmaatschappij Icelandair op uitbreiding van het aantal vluchten in 2019.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk