Geplaatst op: 30-01-2018

De markt is in beweging!

Partnerbijdrage: In één jaar van níet naar wél verkopen

De markt is in beweging!
Foto: Maas recreatie bedrijfsmakelaardij

In de ruim 35 jaar dat Maas recreatie bedrijfsmakelaardij bestaat hebben we ervaren dat het verkopen van recreatiebedrijven erg conjunctuurgevoelig is. In het voorgaande artikel (november 2017) schreef ik over de verkoop van Camping Ben’s Dream De Rimboe en Ben’s Dream de Woeste Hoogte te Hoenderloo. Twee campings op de Veluwe die binnen 6 maanden verkocht waren. Inmiddels is gebleken dat deze verkopen niet op zichzelf hebben gestaan, de markt is weer hersteld, zo lijkt het. Goed nieuws, althans als je overweegt om te verkopen…


Waar wij ongeveer een jaar geleden mensen nog adviseerden om hun recreatiebedrijf NIET te koop te zetten als het niet strikt noodzakelijk was, is nu het advies: "De markt is hersteld, dus nu te koop zetten is een goede keuze”. In zeer korte tijd is de markt van vraag en aanbod van recreatiebedrijven weer als vanouds. Er zijn weer geïnteresseerde partijen die graag weer een recreatiebedrijf willen overnemen en de banken zijn weer scheutiger met financieringen. Dé ingrediënten om een succesvolle verkoop tot stand te brengen.


Complexe markt bedrijven in recreatie

"De woningmarkt is toch al weer even hersteld, dus waarom nu pas de markt van recreatiebedrijven”, zou je je kunnen afvragen. Uiteraard is het antwoord op deze vraag geen eenvoudige. Het enige antwoord dat wij daarop kunnen geven is dat ontwikkelingen in de markt van recreatiebedrijven achter de woningmarkt aankomen. Dit was ook het feit toen de crisis eind 2008 zijn intreden deed. In de woningmarkt was dit direct merkbaar, terwijl in de markt van recreatiebedrijven dit pas een jaar later merkbaar werd. Veel was uiteraard terug te voeren op consumentenvertrouwen en financierbaarheid.


Primeur voor Friesland

Recent zijn we van start gegaan met de verkoop van een drietal recreatieparken. De reacties van geïnteresseerde relaties waren overweldigend. We hopen dan ook om binnen afzienbare tijd tot zaken te komen. Verder gaan we binnenkort starten met de verkoop van jachthavens in Friesland. Een primeur want er zijn al een tijd geen jachthavens in Friesland meer te koop gekomen. Daarnaast zijn we van diverse objecten de verkoopdossiers aan het voorbereiden.


Voor ons actuele aanbod kijk op onze website www.maasrbm.nl en mocht u eens vrijblijvend en discreet over de verkoop van uw eigen recreatiebedrijf willen praten? We komen graag kennis maken!


Klaas van Erp MRICS RTgzv

www.maasrbm.nl

Trefwoorden: Maas, makelaar, recreatie, accommodatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
11/04/24
Exclusief voor leden
Van Gogh Nationaal Park gaat Brabant Behagen
De gemeenten Oirschot, Rucphen, Best en Tilburg zijn als eerste verkozen om mee te doen aan Brabant Behaagt, een nieuw landschapsproject van Van Gogh Nationaal Park. et Brabantse platteland moet hierdoor natuurlijker en beter beleefbaar worden. Ook moet het landschap voor boeren verdienvermogen opleveren. Zo gaan natuur, recreatie en economie hand in hand.
09/04/24
Campagne Varen doe je samen afgetrapt
Tijdens de Veiligheidsdag aan de Eem heeft gedeputeerde Rob van Muilekom voor de provincie Utrecht d...
08/04/24
Elektrische zelfbedieningspont Zuidlaardermeer
In het populaire fietsrondje Zuidlaardermeer in Groningen is door een zelfbedieningspont een volledig rondje om het Zuidlaardermeer mogelijk.
05/04/24
Ambitie Utrechts Landschap 10.000 bomen planten
Om de natuur te versterken wil natuur- en beheerorganisatie Utrechts Landschap komend jaar ruim tien...
05/04/24
Waddenkust krijgt pelgrimsroute Het Ziltepad
In Noord-Holland, Fryslân en Groningen wordt de komende drie jaar langs de Waddenkust een pelgrimsroute voor bezinningstoerisme ontwikkeld: Het Ziltepad. Het Ziltepad voorziet volgens de initiatiefnemers in de toenemende vraag naar bezinning en rust in een steeds hectischer wereld.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...