Geplaatst op: 19-01-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Toverland wil meer dan een miljoen bezoekers

Toverland wil meer dan een miljoen bezoekers
Attractiepark Toverland wordt dit jaar maar liefst anderhalf keer zo groot. Op zaterdag 7 juli 2018 opent het nieuwe themagebied Avalon én een nieuw entreegebied.


Het nieuwe themagebied Avalon was al eerder gepresenteerd maar deze week maakte Toverland de plannen voor het nieuwe entreegebied Port Laguna bekend. Met deze uitbreidingen wil Toverland de komende jaren de grens van 1 miljoen bezoekers doorbreken. Daarvoor moet ook de verblijfsduur omhoog door het nog te openen vier-sterren-hotelresort.


De vorige grote uitbreiding in de Magische Vallei in 2013 heeft Toverland geen windeieren gelegd, toen stegen de bezoekersaantallen in een jaar tijd met 24 procent naar ruim 600 duizend.In 2016 trok het park 683 duizend bezoekers.


Port Laguna

Port Laguna wordt het hart van Attractiepark Toverland: het centrale begin- en eindpunt van de dag. Het entreegebied is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Aan de boulevard komen shops, horecapunten, shows, spellen, toverkunst en een iconische vuurtoren. Volgens Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, wordt het "een plek waar onze gasten graag vertoeven. Vol warmte, kleur, ontspanning en magie.” Vanuit Port Laguna kunnen de gasten vervolgens op ontdekkingsreis naar de overige werelden van Toverland.


Magistralis’ Magic Store

Aan de Via Magia ligt de Magic Store van familie Magistralis. Deze familie verzamelt al generaties lang alle magische kostbaarheden en flessen die op het strand van Port Laguna aanspoelen. Deze verzameling wordt zorgvuldig getest in het Magiezijn, alvorens in de winkel verkocht te worden. Het Magiezijn is een attractie op zich. Regelmatig opent familie Magistralis de deur naar dit mysterieuze Magiezijn en worden de gasten uitgedaagd om tijdens een interactieve show hun eigen magie te ontdekken.



In iedereen schuilt een tovenaar

In de diverse vitrines en nisjes van Port Laguna zitten magische taferelen verborgen. Wie met een toverstaf en een magische kaart op ontdekking gaat, kan met de juiste toverspreuk en de bijbehorende magische beweging écht toveren. Kortooms is erg trots op deze toevoeging: "Hiermee laten we zien dat we de naam Toverland méér dan waard zijn.”


Themagebied Avalon

Naast Port Laguna opent Toverland in juli ook het themagebied Avalon, met de spectaculaire wing coaster Fēnix en de magische boatride Merlin’s Quest. Met zeven hectare is dit de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Toverland. Er is een investering van circa 35 miljoen euro mee gemoeid.

Trefwoorden: attractieparken, limburg

CELTH
 





||| Nieuws |||

25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Eerste Changing Places Toilet in Beekse Bergen
In Beekse Bergen wordt op woensdag 27 maart het eerste Changing Places Toilet – een liggende toiletvoorziening voor kinderen en volwassenen met een ernstige beperking – geopend. Het dierenpark heeft hiermee – in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind en Joint Projects - een Nederlandse primeur: er is verder nog nergens in het land is een dergelijke verzorgingsplek aanwezig die voldoet aan de internationale standaard.
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
12/03/24
Exclusief voor leden
MKB-Nederland wil af van verhoging minimumloon
Zet een streep door de voorgenomen extra verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli aanstaande. Die oproep doen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, die donderdag over dit onderwerp debatteert.
11/03/24
Keukenhof opent 21 maart voor alle bezoekers met een Symphony of Colours
Met inzet van generaties bevlogen mensen is Keukenhof in 75 jaar uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Wereldwijd een begrip en belangrijk voor de sierteeltsector en de reisindustrie. De Engelse landschapsstijl, ontworpen door vader en zoon Zocher, vormt nog altijd de basis van het park.
06/03/24
Exclusief voor leden
LEGOLAND Billund ontvangt certificaat Green Attraction
Na een aantal jaren doelgerichte acties en voortdurend sparren met het secretariaat van het Deense initiatief Green Attraction, is attractiepark LEGOLAND Billund nu gecertificeerd met de Green Attraction.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...