Geplaatst op: 13-12-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nederlandse ambassadeur bezoekt NHTV-studenten in Qatar

Nederlandse ambassadeur bezoekt NHTV-studenten in Qatar
De ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Qatar, H.E. Dr. Bahia Tahzib-Lie, heeft een bezoek gebracht aan Trimoo Parks in Qatar, waar zij geïnformeerd werd over de samenwerking tussen Trimoo Parks en NHTV Breda. Zij ontmoette ook het team van negen NHTV-studenten die werken aan een nieuw concept als toekomstige uitbreiding voor het family entertainment centrum Juniverse voor hun vierdejaarsminor Storytelling & Consumer Experiences.


Juniverse heeft als thema ’s werelds 1e stad in de ruimte, met een breed scala aan leer- en edutainment-attracties. Kinderen leren meer over de beroepen van de toekomst op basis van rollenspellen en digitale interactie in 45 verschillende attracties. De NHTV-studenten onderzoeken de verhaallijn en het thema, wensen en behoeften van de beoogde doelgroep en werken hun concept uit in realistische operationele plannen, nieuwe attracties en F&B en retail producten.


"We tonen graag de ontwikkeling van de volgende generatie entertainment concepten in Qatar. We stellen de studenten in de gelegenheid om hier onderdeel vanuit te maken en hier praktijk en onderzoekservaring op te doen. De studenten maken nu onderdeel uit van ons professionele team, we zien de eindpresentatie met vertrouwen tegemoet.”


Trimoo's CEO Riad Makdessi


Hypermodern entertainment park

Bij Trimoo Parks kreeg de ambassadeur een rondleiding door het (in aanbouw zijnde) hypermoderne entertainment park. Juniverse is één van de vier themaparken die Trimoo in Doha Festival City heeft ontwikkeld. Er komt ook een ultramoderne eSports Arena, een overdekt ‘snow park’ en het binnenkort te openen Angry Birds World, het eerste officiële indoor- en outdoor themapark in Qatar.


Baanbrekend project

De ambassadeur reageerde erg verrast: "Ik ben verheugd hier te zijn om persoonlijk de actieve betrokkenheid van een bekende Nederlandse onderwijsinstelling bij een baanbrekend project in Qatar te zien. Het is goed om te zien hoe NHTV Breda hier in Qatar bijdraagt aan de ontwikkeling van vrijetijds- en gastvrijheidsinitiatieven. Ik ben er trots op dat een groep getalenteerde Nederlandse studenten de kans heeft gekregen een hands-on rol te spelen in Qatar. Dit versterkt duidelijk de samenwerking, de culturele uitwisseling en kennisuitwisseling tussen Qatar en Nederland.”


Kansen in een internationale omgeving

Klaus Hoven van NHTV Breda bevestigde dat het Midden-Oosten de afgelopen jaren een wereldwijde toeristische en recreatieve hotspot is geworden, met enorme investeringen in de sector. "Als een toonaangevende University of Applied Sciences op het gebied van vrije tijd, toerisme en hospitality wil NHTV van nature daar zijn waar het gebeurt. Qatar biedt kansen om onze kennis toe te passen en verder te ontwikkelen, in een zeer internationale omgeving. Daarnaast is de behoefte aan getalenteerde en goed opgeleide professionals voor dit vakgebied groot. NHTV Breda wil een rol spelen door middel van training, zowel voor studenten als professionals met een passie voor deze branche. We zijn dus erg blij om hier te zijn.”


NHTV wil graag het samenwerkingsverband met Qatar continueren en in de toekomst versterken om haar internationale studenten en Qatarese studenten en experts samen te laten werken op het gebied van leisure, toerisme, media en gaming in het Midden-Oosten.

Trefwoorden: attractieparken, quatar

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...