Geplaatst op: 28-11-2017
Auteur: Marc Gerlings

Start Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2017

Start Recreatie Vakbeurs Hardenberg 2017
Happy camping. Foto: Recreatie Vakbeurs Hardenberg.

Vandaag start om 12.00 de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg. De redactie van NRIT media is vandaag en morgen aanwezig. De redactie van managementblad Recreatie & Toerisme is morgen aanwezig. Hieronder enkele grote onderdelen van de beursvloer.

Happy camping
De vakanties zijn voorbij, maar tijdens Happy Camping waant u zich nog even weer in vakantiesferen. In samenwerking met Design Studio van Ginneken is dit een beurshal die doet denken aan een camping of vrijetijd-wonderland. Diverse exposanten presenteren hier hun product in een échte camping omgeving. Ook de techniek zoals slagbomen, tapzuilen en softwaresystemen worden zodanig geplaatst zodat uw veiligheid gewaarborgd blijft. Kortom, kom het campinggevoel (her)beleven op Happy Camping!


Spelen en bewegen | happy beach
Een tweede grote trekpleister van de Recreatie Vakbeurs is het themaplein ‘Spelen en Bewegen’. Een live speeltuin waarin u als bezoeker geïnspireerd wordt door de verschillende speeltoestellen en attracties in een ‘Happy Beach’ entourage.


Zwembadhal
In samenwerking met belevingsarchitect Stan de Haas wordt deze hal omgetoverd in een hal waar u alles vindt met betrekking tot zwembaden. Denk hierbij aan zwembadbouwers, leveranciers in zwembadcomponenten, verlichting, filter- en pomptechnieken, maar uiteraard ook stoomcabines en (speel)attracties. Van jetstreams en bubbelbaden tot glijbanen en opblaasbare stormbanen. Kortom, een waar zwemparadijs.


Ronde tafel gesprekken
Succes betekent samenwerken. Dat geldt natuurlijk ook voor u. Als campinghouder of eigenaar van een recreatiepark heeft u vast weleens te maken gehad met overheidsinstanties. Denk hierbij aan provincies en/of uw gemeenten. Maar ook andere innovatieve samenwerkingen tussen de horeca ondernemingen, dagrecreatie en VVV kantoren. Allemaal partijen die ‘samen’ successen kunnen maken. Hoe werken deze partijen eigenlijk samen om ‘recreëren in uw streek’ op de toeristische kaart te zetten?

Tijdens Recreatie Vakbeurs worden deze punten uitgelicht in eenRonde Tafel-setting. Met op elke dag een andere provincie of regio die haar uitdagingen delen op het gebied van toerisme. Aan tafel schuiven aan:Provincie Drenthe,Gemeente Dinkelland/OotmarsumenGemeenteVechtdal. Wat doen zij om toeristen naar hun regio te trekken? En waar lopen zij tegen aan? Halen deze regio’s alles uit de kast of laten ze mogelijkheden liggen? Aan de Ronde Tafel ontstaat een discussie met als doel: het stimuleren van de aantrekkingskracht van toerisme naar de regio.


Toegankelijkheidsplein(aanpassingen voor mindervaliden en senioren)
Veel ondernemers willen de toegankelijkheid van hun verblijfsaccommodatie(s) of vakantiepark verbeteren, maar weten niet goed hoe. Is het nodig om te verbouwen of zijn kleine aanpassingen voldoende? Welke voorzieningen zijn er te koop en wat kost het? Daarom richt de Recreatievakbeurs Hardenberg dit jaar het zogeheten Toegankelijkheidsplein in. Een plein waar ondernemers kunnen ontdekken hoe zij ook gastvrij kunnen worden voor deze groeiende en dankbare doelgroep. Dit plein wordt in samenwerking met Toegankelijk Toerisme Nederland georganiseerd.


Mobiliteitsparcours
Hier vindt u een testparcours voor elektrische voertuigen en machinerie. Leveranciers presenteren hier hun voer- en werktuigen met diverse live demonstraties en testritjes. Beleef hier dé nieuwste producten en machines voor uw recreatie onderneming.

De Recreatie Vakbeurs Hardenberg is in 2017 open van 12.00 – 20.00 tijdens de drie beursdagen 28, 29 en 30 november.
Trefwoorden: beurs, evenement, recreatie, exploitatie, inrichting

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.
11/04/24
NIEUWE ROUTES AMSTEL GOLD RACE 365
Vanaf8 april een nieuwe vierde lus toegevoegd aan de bewegwijzerde routes van de Amstel Gold Race 365 dagen peer jaar te fietsen.
08/04/24
Hollandse snackmuur in Schiphol open
Wat is er nu Hollandser dan even wat uit de muur trekken. Alle toeristen kunnen dat ervaren in de luchthaven Schiphol bij de FEBO.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
04/04/24
Meer luchtvaartpassagiers in Caribisch Nederland
In 2023 reisden 504.000 passagiers met het vliegtuig van en naar Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Dat is 6% meer dan in 2022 en 10% meer dan in 2019.
29/03/24
Exclusief voor leden
ACMI-operator Avion Express financieel hersteld van Covid-pandemie
Avion Express, een van de grootste ACMI-operators (Aircraft, Crew, Maintenance en Insurance) heeft het herstructureringsproces voltooid dat in 2021 was gestart tijdens de Covid-19-pandemie. Avion voert onder meer ook opdrachten uit voor Air France-KLM groep en touroperator TUI.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...