Geplaatst op: 19-09-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

KHN initieert eigen reserveringsplatform

KHN initieert eigen reserveringsplatform
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het initiatief genomen voor een nieuw reserveringsplatform: BookDinners. Met dit platform krijgen restaurants zelf de regie over de relatie met hun gasten, de gastgegevens en marketingacties. 


BookDinners is een branche-initiatief van, voor en door restaurants. KHN werkt hierin samen met de Samenwerkende Horeca Ketens, BookDinners, TheNext Table, Stardekk, Bonchef, Formitable, WeReserve, Resengo, CPI (Centrum voor Publieke Innovatie) en HorecaDNA. KHN vindt dat de bestaande boekingsplatforms een te sterke positie hebben gekregen en wil met BookDinners de regie weer teruggeven aan de restaurants.


Restaurants krijgen klantdata

De bestaande actiesite van BookDinners wordt de komende maanden omgebouwd naar een compleet reserveringsplatform. Bijzonder aan dit initiatief is dat er naast een vast bedrag per maand geen provisie per boeking moet worden afgedragen. Ook krijgen de restaurants de beschikking over de klantdata zodat zij deze buiten het platform om rechtstreeks kunnen bereiken. Daarnaast worden alleen recente reviews getoond en kunnen restaurateurs reageren op reviews.


Zelf regie pakken

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: "De bestaande reserveringsplatforms hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om nieuwe gasten voor restaurants te vinden. Daar zijn veel horecaondernemers blij mee. Maar we zien ook dat er een sterke concentratie plaatsvindt op het gebied van online reserveringsplatforms en dat daarmee de positie van de restaurants verandert. Het is voor de restaurants steeds belangrijker om klaar te zijn voor een nieuwe generatie gasten; mensen die zich steeds meer online oriënteren, online een tafel reserveren en erg gericht zijn op promoties of specials. Daarom is dit wat mij betreft hét moment om als horeca met elkaar weer de regie te pakken. Dat doen we met BookDinners: het nieuwe reserveringsplatform van, voor en door restaurants.”


BookDinners: van, voor en door restaurants
Restaurants die deelnemen, kunnen dat tot halverwege 2018 gratis doen. Vanaf dat moment betalen deelnemers een vast laag bedrag per maand. Restauranthouders kunnen de data die zij via BookDinners verzamelen, zelf benutten om hun band met de gast te versterken en op die manier hun horecazaak nog succesvoller te maken. KHN heeft de ambitie dat er halverwege 2018 minimaal 3.000 restaurants aangesloten zijn. KHN wordt geen eigenaar van BookDinners omdat zij dat niet als kernactiviteit ziet en zich vooral richt op belangenbehartiging maar ziet wel toe op de uitgangspunten van het platform. De marketing van het platform zal voor een deel via de aangesloten restaurants lopen. Vanaf januari wordt ook een centrale marketing ingezet.
Link: https://www.bookdinners.nl/
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, restaurants, platforms

||| Blogs |||

10/07/18
Gastvrijheidssector: katalysator voor ontwikkeling
"Kamer denkt over glas wijn bij de kapper”, zo luidde de kop bij het NOS deze week. Een slijt...
17/05/17
Over uitstelgedrag, laksheid en besluiteloosheid in de reisindustrie
Dé oplossing voor lastige klussen: uitstellen. Komt wel. Doe ik morgen. Bijna iedereen heeft...
03/05/17
Airbnb maakt beloftes niet waar
Airbnb maakt beloftes niet waar
03/05/17 · Horeca · Ton Vermeulen | Lees meer
Gisteren was in Amsterdam de presentatie van het onderzoek dat de Hotelschool The Hague samen met C...
30/12/16
Beleving food ondergeschoven kindje?
Onlangs was ik gastspreker bij Foodservice Network International, een congres over de betekenis...
26/10/16
Where2bnb.com zoals Airbnb was bedoeld
Amsterdam is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws vanwege de drukte in de stad en ongebreid...















||| Twitter |||

||| Nieuws |||

13/07/18
Exclusief voor leden
Dino park in Schiedam draait goed
Het tijdelijke dinosaurus park in Schiedam Jurrasic Kingdom ontving vandaag haar tienduizendste bez...
13/07/18
Slaapplaatsen in Nijmegen bijna uitverkocht
Dat de Vierdaagse een grote druk legt op overnachtingsmogelijkheden in Nijmegen is logisch. Met...
11/07/18
Provincie Limburg daagt ondernemers uit in ontwikkeling Maas en Maasplassen (met video)
De toeristische sector in de provincie Limburg genereert ieder jaar 4 miljard euro omzet. Bezoeker...
05/07/18
Aantal werknemers op kantoor Roompot bijna verdubbeld
Het aantal werknemers op het hoofdkantoor van Roompot Vakanties is de afgelopen twaalf jaar bijna ve...
04/07/18
Kick off Gastvrije Binnenstad Eindhoven
Eindhoven is een van de 4 pilot-steden in het landelijke project Gastvrije Binnenstad. Het proj...
04/07/18
Tweede editie van Site Visit in Twente op 5 oktober
Op vrijdag 5 oktober 2018 houdt Congresregio Twente haar tweede Site Visit. Na een succesvolle eerst...
04/07/18
Inschrijving op Horecava Innovation Award 2019 open
De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2019 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 26 ok...
03/07/18
’t Gerecht Heerenveen wint Terras Top 100 2018
Het terras van ’t Gerecht in Heerenveen mag zich het beste terras van 2018 noemen. De Friese ond...
Partners
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk