Geplaatst op: 19-07-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Camping Waterhout en gemeente Almere begraven strijdbijl

Camping Waterhout en gemeente Almere begraven strijdbijl
Camping Waterhout en de gemeente Almere hebben overeenstemming bereikt over de datum waarop de gemeente weer de beschikking krijgt over de grond van de huidige locatie van de camping. De gemeente heeft de grond nodig voor de Floriade in 2022. De camping krijgt een nieuwe locatie.


De gemeente Almere en de eigenaresse van de camping lagen lang overhoop over de verhuizing. De gemeente zag zich daardoor genoodzaakt een onteigeningsprocedure te beginnen maar stapelde daarbij fout op fout. Ook de communicatie tussen de gemeente Almere en de camping liep stroef en leverde flinke conflicten op. Dat is nu voorbij met het tekenen van een vaststellingsovereenkomst.


Nog één jaar op oude locatie

De camping blijft volgend jaar, seizoen 2018, nog gewoon op de huidige locatie en de gemeente onderzoekt of een verplaatsing naar Noorderplassen kan. Dit betekent dat de grond op tijd beschikbaar is voor de verbreding van de A6, de terreininrichting voor het evenement Floriade in 2022 en de stadswijk daarna. De gemeente zal zich komende periode maximaal inspannen de camping te behouden voor Almere.


Nieuwe stap

"Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied rond het Weerwater en naar het evenement Floriade”, zegt verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema, "en ik ben blij dat we op deze manier de camping een nieuw perspectief kunnen bieden.” Tineke Fokkens, eigenaresse van de camping: "Wij zijn eruit met gemeente. Vinden het jammer dat wij weggaan. Wij willen naar Noorderplassen en de gemeente is aan het onderzoeken of dat lukt, wij moeten natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties”.


Vaststellingsovereenkomst

In de vaststellingsovereenkomst zijn ook afspraken gemaakt over voorwaarden rond een mogelijke verhuizing naar Schateiland in Noorderplassen. Zo gaat de gemeente drie miljoen euro investeren in aanpassingen in de openbare ruimte. Schateiland kwam er tijdens een onderzoek door bureau Facet als beste uit om een nieuwe camping te starten. De afgelopen periode heeft de gemeente de mogelijkheden van de locatie Schateiland verder onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat realisatie van de camping op Schateiland waar nu al dagrecreatie is, in principe haalbaar is. Inmiddels lopen er gesprekken met vertegenwoordigers van huiseigenaren, ondernemers, (natuur)organisaties en de provincie. Voordat de camping op Schateiland mag worden gevestigd, moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Mocht de verhuizing niet lukken dan krijgen de eigenaren een schadevergoeding. De gemeenteraad van Almere moet nog instemmen met de vaststellingsovereenkomst. Dan wordt ook de onteigeningsprocedure gestaakt.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, flevoland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...