Geplaatst op: 12-06-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Steven Klooster volgt Symen Jansma op als CEO TravelBird

Steven Klooster volgt Symen Jansma op als CEO TravelBird
Steven Klooster (42) wordt de nieuwe CEO van TravelBird. De huidige CEO, mede-oprichter en mede-eigenaar van TravelBird, Symen Jansma blijft betrokken als grootste aandeelhouder, actief adviseur en formeel bestuurder. Steven

Klooster werkt sinds juni 2014 als CFO voor de snel groeiende online reisaanbieder TravelBird en heeft de afgelopen maanden al steeds meer taken van Symen Jansma overgenomen.


Eenvoud zorgt voor succes

Symen Jansma (43) en Dennis Klompalberts (38) startten TravelBird zeven jaar geleden waarbij vooral de eenvoud in keuzes en eenvoud in boeken opvielen. Inmiddels werken 446 mensen bij het bedrijf en dagelijks genieten er zo’n 15.000 reizigers via TravelBird van hun vakantie. De klantentrouw (retentie 40%) en de klantwaardering (8,6) zijn hoog. TravelBird heeft groei-ambities en wil een wereldspeler van formaat worden. Vandaar dat er nieuwe stappen nodig zijn.


Over Steven Klooster

Steven Klooster was de afgelopen drie jaar de financiële man achter het succes van TravelBird. Daarvoor hielp hij als COO de Londense start-up fashion technologie bedrijf Lyst hard groeien en werkte hij als investeerder en adviseur bij o.a. Warburg Pincus nauw samen met verschillende internet, technologie en services bedrijven, waaronder Ziggo. Hij studeerde aan de TU Delft en aan de London Business School (MBA).


Steven Klooster (CEO TravelBird): "Ik ben erg dankbaar voor de kans die mij nu door Symen en Dennis wordt gegeven. TravelBird is een fantastisch bedrijf met een unieke cultuur. Met veel energie en positiviteit, passie voor unieke reizen en zorg voor de reiziger. Dat heeft Symen, samen met de andere oprichter Dennis Klompalberts, vanaf de grond knap opgebouwd en dat alles moeten we vooral behouden. Maar we kunnen alleen verder groeien als we onze technische voorlopersrol en onze zakelijke professionalisering verder intensiveren. Mijn droom is om elke reiziger de precies passende en unieke reiservaring te kunnen laten beleven door nog verdere technische innovatie, gecombineerd met een heel betrokken persoonlijke begeleiding. Daarnaast vind ik dat we als TravelBird een grote verantwoordelijkheid hebben om die voor de reiziger altijd inspirerende reiservaringen op een duurzame en voor de manier aan te bieden. Daar zal ik me, samen met al onze enthousiaste medewerkers en partners, maximaal voor inzetten.”


Terugblik Symen Jansma

Symen Jansma: "Ik heb enorm genoten van deze avontuurlijke begintijd van TravelBird. De afgelopen zeven jaren zijn zoveel spannender, zoveel mooier en zoveel succesvoller geworden dan ik ooit had kunnen dromen. Inmiddels hebben we ruim 5 miljoen reizigers een onvergetelijke ervaring mogen bieden. Werken er bijna 450 energieke, plezierige en creatieve medewerkers bij TravelBird. Daar ben ik echt ontzettend trots op. Altijd heb ik mensen aangenomen die op hun terrein beter waren dan ikzelf. Dat geldt ook voor Steven. Hij heeft dezelfde visie over en deelt dezelfde liefde en betrokkenheid met TravelBird die ik heb. Mijn passie en kracht zit in het opbouwen van nieuwe bedrijven. Steven is juist goed in het verder uitbouwen ervan. En dat is nu nodig om van TravelBird een wereldspeler van formaat te maken. Ik wens hem dus alle sterkte en succes. En bedank alle medewerkers, zakelijke relaties maar vooral onze reizigers voor het in ons en mij gestelde vertrouwen. Ik heb al die pionierscontacten ontzettend gewaardeerd.”


Symen Jansma blijft wel intensief betrokken bij TravelBird. Als grootaandeelhouder (37,38%), als adviseur/bestuurder en als ambassadeur/woordvoerder. Symen Jansma zal zich daarnaast weer meer gaan bezighouden met het uitbouwen van nieuwe initiatieven en het intensief begeleiden van start-ups.

Link: http://travelbird.nl/pers/2017/06/06/steven-klooster-volgt-symen-jansma-op-als-ceo-travelbird/
Trefwoorden: reisbranche, touroperators

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...