Geplaatst op: 23-05-2017

Nationaal Congres Citymarketing haalt Anne Stenros naar Nederland

Nationaal Congres Citymarketing haalt Anne Stenros naar Nederland
Anne Stenros

Op maandag 12 juni 2017 vindt in het ATLAS Theater in Emmen de tiende editie plaats van het Nationaal Congres Citymarketing (NCC).Het congres, dat wetenschap, overheid en bedrijfsleven combineert en verbindt, is inmiddels een traditie geworden op het gebied van citymarketing. Met sprekers van kaliber en mogelijkheden om met collega’s uit het hele land ervaringen uit te wisselen is het NCC door en voor de branche. Wetenschappelijke, bestuurlijke en praktische invalshoeken komen aan bod en er worden tips en adviezen gegeven over de opzet van beleid en organisatie.


Thema: Fans van je stad

Het NCC 2017 heeft als thema "Fans van je stad”. Citymarketing drijft op de aanbevelingen van mensen in je omgeving; een bestemming wordt sociaal opgebouwd en uitgedragen. Inwoners, ondernemers en bezoekers delen ervaringen, foto’s en verhalen over hun favoriete stad, simpelweg omdat zij er trots op zijn. Maar hoe worden zij ambassadeurs van je stad en hoe kun je daar als citymarketeer op inspelen?


Sprekers
De onderstaande sprekers zijn betrokken bij het plenaire deel en de vijf parallelsessies.

Anne Stenros, City of Helsinki

Anne Stenros is Helsinki’s eerste Chief Design Officer (CDO). Als CDO is Anne verantwoordelijk voor Helsinki Lab, een 3-jarig project met als doel de inrichting van de stad beter af te stemmen op gebruikers en behoeften. In haar keynote speech vertelt Anne over het integrale proces om scenario’s te ontwikkelen die citymaking en citymarketing ingrjipend zullen veranderen.


Peter Kentie, Eindhoven365

Peter Kentie is managing director van Eindhoven 365 (EHV365), de citymarketingorganisatie van de regio Eindhoven. Het doel is het merk Eindhoven te managen met een focus op de kernkwaliteiten van de regio: design, technologie en kennis. De organisatie is verantwoordelijk voor projecten als Glow light festival, Remember September en vorig jaar 125 jaar Philips.


Eline Faber, Gemeente Emmen

Eline Faber werkt sinds 2010 als adviseur directiestaf en is o.a. verantwoordelijk voor het regiomarketingbeleid van de gemeente Emmen. Zij werkt niet alleen intensief samen met Stichting Marketing Regio Emmen, maar ook met alle beleidsterreinen van de gemeente, zodat het creëren van de trots van Emmenaren een gezamenlijk doel is en blijft van zowel inwoners, bedrijven, ambtenaren en bestuurders.


Martijn Peschke, Amsterdam Marketing

Martijn Peschke is senior marketeer consumer marketing bij Amsterdam Marketing, de citymarketingorganisatie van Amsterdam. Op deze afdeling is Martijn verantwoordelijk voor de marketingstrategie en -campagnes met een focus op cultuur en lokale inwoners, zoals de Last Minute Ticket Shop, 24H Amsterdam en Summer of Amsterdam gericht op festivals in de stad.


Bram Jonkheer, Blauw Research

Bram Jonkheer is managing partner bij marktonderzoeksbureau Blauw Research. Blauw’s missie is organisaties succesvol(er) te maken door informatie over menselijk gedrag in verschillende markten en landen te analyseren en deze vervolgens om te zetten in nieuwe kansen. Voor en met klanten op zoek naar klantgerichte successen. Dat noemt Blauw Creativing Positive Change.


Jaimy Carpaij, Insiders

Jaimy Carpaij is online consultant, gespecialiseerd in SEO en SEA, bij Insiders, een persoonlijk full service internetbureau. Tijdens haar sessie deelt zij informatie over de voordelen van het delen van technologie, data, kennis en cijfers. Aan de hand van een benchmark van de statistieken van steden en streken geeft Jaimy tips en vertelt zij ons wat wij kunnen leren van al deze data.

Nieuw: Personality of the year

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan "de beste citymarketing gemeente van Nederland” van het afgelopen jaar. Deze prestigieuze trofee wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën: gemeenten tot 120.000 inwoners en gemeenten 120.000+ inwoners.

Nieuw dit jaar is de titel "Citymarketing Personality of the Year” voor natuurlijke personen en rechtspersonen die het afgelopen jaar van bijzondere betekenis zijn geweest voor de citymarketing, beeldvorming en uitstraling van een stad of gemeente.


Topics:Marketing
Trefwoorden: citymarketing, congres

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...