Geplaatst op: 08-05-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Zeven Europese landen samen in spiritueel jongerentoerisme

Zeven Europese landen samen in spiritueel jongerentoerisme
Bron: Shutterstock

Zeven Europese landen gaan samen een nieuwe toeristische activiteiten op de markt brengen rond spiritueel toerisme. De landen willen de mobiliteit stimuleren van jonge reizigers die vooral geïnteresseerd zijn in het bezoeken van culturele, historische, landschappelijke, duurzame en verbindende bestemmingen. Daarmee moet de doelgroep invulling geven aan hun Europees staatsburgerschap en levert het een bijdrage aan het stimuleren van de interculturele dialoog.


VVV Zuid-Limburg participeert in het project Spirit Youth, een project dat samen met zes andere Europese partners is opgezet door het Network Of European Regions for Competitive and Sustainable Tourism (NECSTour).


Met het project worden nieuwe activiteiten getest op het gebied van Spiritueel Toerisme en wil men een haalbaar spiritueel toerisme model creëren voor jonge reizigers in Europa. Volgens de UN World Tourism Organisation bezoeken jaarlijks 330 miljoen toeristen religieuze plekken voor spirituele doeleinden. Dit is dan ook de aanleiding om aan te sluiten op deze nieuwe vorm van toerisme: Spiritueel Toerisme.


Spirit Youth-Free Your Mind

Van 2 tot 4 mei vond de afsluitende conferentie van het Project ‘Spirit Youth-Free Your Mind’ plaats in Abdij Rolduc te Kerkrade, georganiseerd door NECSTouR uit Brussel en VVV Zuid-Limburg. Na de inspirerende openingswoorden van burgemeester Som van Kerkrade, de heer Van Beers van Abdij Rolduc, de heer Vella van de Europese Commissie, de heer Korthoudt van NECTouR en de heer Trimbos van de VVV Zuid-Limburg hebben de genodigden, afkomstig uit 7 Europese landen, de aftrap gegeven van dit nieuwe toeristische product.


Doelstelling

Het beoogt de mobiliteit binnen Europa te stimuleren van jonge reizigers die vooral geïnteresseerd zijn in het bezoeken van culturele, historische, landschappelijke, duurzame en verbindende bestemmingen. Dit heeft geresulteerd in de website www.itinari.com waarop jongeren hun eigen reis kunnen samenstellen. Deze dynamische doelgroep kan hiermee een verdere invulling geven aan hun Europees staatsburgerschap. Ook levert het product een bijdrage aan het stimuleren van de interculturele dialoog.


Limburgse locaties getest door 25 internationale studenten

Een workshop voor een tiental VVV-ondernemers uit Zuid-Limburg en bezoek van 25 Europese studenten aan Zuid-Limburg eind januari waarbij een zestal bezinningsplekken in Zuid-Limburg bezocht en getest werden, maakten deel uit van de pilot. De feedback vanuit deze pilot maakt het voor betrokken VVV-ondernemers mogelijk hun activiteiten aan te scherpen en het geleerde tijdens de workshops toe te passen. De betrokken VVV-ondernemers waren Abdij Rolduc, Blote Voeten Park, Thermae, Klooster Wittem, Geheime Tuinen Sittard en de Romeinse KataKomben.



Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultureel toerisme, spiritueel toerisme, limburg, europese samenwerking

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...