Geplaatst op: 03-04-2017
Auteur: Marc Gerlings

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op

Met voorbeeld verschil voor en na renovatie

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op
Impressie: Princess Cruises

Rederij Princess Cruises heeft de Caribbean Princess een miljoenen euro’s kostende renovatie gegeven waarbij veel aandacht is geschonken aan zeven nieuwe en bestaande diner ruimtes. Het is dan de grootste renovatie binnen de Princess vloot waarbij er zoveel aandacht is besteed aan de eet- en drinkgelegenheden aan boord.


De Caribbean Princess, die plaats biedt aan 3.200 passagiers, bevindt zich op dit moment in een droogdok op de Bahama’s. Na de renovatie zal het schip koers zetten richting Europa en daarbij op 28 april 2017 Rotterdam aandoen. Deze zomer zal zij cruises aanbieden met Southampton als thuisbasis.


De nieuwe food concepten zijn:

1) World Fresh Marketplace. Dit op dek 14 gevestigde buffetrestaurant vervangt het Horizon Court Buffet. De World Fresh Marketplace heeft een nieuwe uitstraling en een -voor de gasten- verbeterd ontwerp. Zo is er nu een pannenkoek station, een counter speciaal voor handgemaakte sandwiches en een slagerij met een selectie van fijne roasted meats.


2) Planks BBQ and Steamers Seafood. Nieuw aan boord en zelfs uniek binnen de gehele Princess vloot, deze twee in Café Caribe gevestigde restaurants. Hier kan de gast in een informele sfeer genieten van speciale gerechten. Overdag bieden deze restaurants de mogelijkheid om van een heerlijk ontbijt en lunch in buffetstijl.

Planks BBQ serveert diverse barbecue gerechten, terwijl de Steamers Seafood alle soorten vis serveert, zoals krab, kreeft en mosselen.


Ook op het open dek (TopDek) biedt Princess Cruises vier mogelijkheden om te eten. Deze (buffet) restaurants zijn verbeterd en hebben nieuwe namen gekregen.


3) The Salty Dog Grill zal de Trident Grill vervangen. Belangrijkste troefkaart zal de ‘Ernesto’ burger worden. Deze is gemaakt door Chef-kok Ernesto Uchimura en bestaat uit biefstuk, geroosterd varkensvlees, gekarameliseerde kimchi, jalapeño, aioli en kaas. Ook kan men hier de klassieke burgers en hotdogs bestellen.


4) Slice, voorheen de Pizzeria heeft een nieuwe menukaart met Napolitaanse pizza. stromboli en ‘ California artisan toast’.


5) Coffee & Cones. Dit is de eerste koffiebar binnen de Princess vloot die op het topdek de mogelijkheid biedt om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. Ook kan men hier softijs en overheerlijke ijs sandwiches bestellen.

Coffee & Cones voor de renovatie


Coffee & Cones na de renovatie



6) The Mix voorheen de Blackbeard’s bar is volledig gerenoveerd. Deze bar bevindt zich bij het zwembad.

Verder zal Sabatini’s worden omgedoopt in Sabatini’s Italian Trattoria met een nieuwe en verbeterde uitstraling .

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...