Geplaatst op: 23-03-2017

Grootste plannen voor t Hilgelo

Grootste plannen voor t Hilgelo
De drie Winterswijkers zijn een crowdfundactie gestart om recreatiegebied 't Hilgelo in de Achtehoek tot een succesvolle toeristische en recreatieve trekpleister te maken. Een aquapark, BLOB en beachclub moeten van het gebied een regionale trekker maken.

Het initiatief komt van Jeroen Schreurs, Wouter Beijers en Jimmy Beijers die 't Hilgelo willen omtoveren tot één van de meest aantrekkelijke en hippe recreatiegebieden van Nederland. Onder andere door er Aquapark Winterswijk en Beachclub MEER te realiseren. Voor de financiering kiezen ze voor crowdfunding via Kapitaal Lokaal. Investeringen vanaf 100 euro zijn welkom.


Recreatieaanbod sluit niet meer aan

Het gaat niet zo goed met het 38 hectare grote recreatiegebied ‘t Hilgelo aan de rand van Winterswijk. Kwamen er tijdens hete zomers in het verleden jaarlijks vele bezoekers naar de voormalige zandwinning, nu valt het bezoekersaantal meestal veel lager uit. Belangrijke reden hiervoor is dat het recreatieaanbod op ‘t Hilgelo niet meer overeenkomt met de wens van de moderne consument.


t Hilgelo opschalen

Drie ambitieuze Winterswijkse ondernemers die midden in de samenleving staan, zien echter volop mogelijkheden voor het prachtige recreatiegebied. Om ‘t Hilgelo tot een succesvolle toeristische en recreatieve trekpleister te maken, moet het recreatieterrein volgens Jeroen Schreurs, Wouter Beijers en Jimmy Beijers meebewegen met de laatste trends in de markt. Eigenaar Leisurelands en de gemeente Winterswijk delen deze visie en ondersteunen ze ook.


Aquapark en Beachpark

Centraal binnen de opwaardering van recreatiegebied ‘t Hilgelo staan Aquapark Winterswijk en Beachclub MEER. Het aanbod aan recreatieve activiteiten dat hiermee wordt gepresenteerd, spreekt verschillende doelgroepen aan: een Wibit Aquapretpark voor de jongste kinderen, een spectaculaire BLOB voor de sensatiezoekende jeugd, varende terrassen voor de liefhebbers van het bourgondische leven, elektrische surfboards voor de sportieve recreant en een sfeervolle beachclub van waaruit de activiteiten op het water perfect kunnen worden gevolgd.




Crowdfundingproject

Met de realisatie van het aquapark en de beachclub, moet ‘t Hilgelo één van de meest aantrekkelijke en hippe recreatiegebieden van ons land worden en mensen uit de verre omtrek aantrekken. Om Aquapark Winterswijk en Beachclub MEER te kunnen realiseren, hebben de drie initiatiefnemers een financiering nodig van 100.000 euro. Hiervoor schakelden ze het nieuwe regionaal opererende crowdfundingplatform Kapitaal Lokaal in. Kapitaal Lokaal is het initiatief van Ruben Tank en Thijs van der Heijden uit Groenlo, tevens twee jonge en gedreven ondernemers.


Investeren al vanaf 100 euro

Ruben en Thijs vertellen: "Met Kapitaal Lokaal willen we MKB-ondernemers helpen om hun bedrijf te ontwikkelen en zo de economische ontwikkeling van de regionale economie een impuls te geven. De realisatie van een aquapark en beachclub op recreatiegebied ‘t Hilgelo past naadloos in deze doelstelling. Via ons kunnen mensen uit de regio investeren in dit bijzondere project. Vanaf 100 euro beleg je al in het initiatief op ‘t Hilgelo. Grote plus is, dat je als investeerder direct betrokken bent bij de ondernemer en zijn bedrijf, mogelijk zelfs klant wordt en je jezelf zeker ambassadeur voelt. Resultaat is dat de ondernemer zijn bedrijf ziet groeien en dat de geldverstrekker zijn investering ziet renderen.”


Wil je meer weten over de mogelijkheden om te investeren in het aquapark en de beachclub op ‘t Hilgelo? Ga dan naar www.kapitaallokaal.nl/projecten.

Link: https://kapitaallokaal.nl/projecten/beachclub-meer-aquapark-winterswijk/
Trefwoorden: dagrecreatie, recreatiegebieden, gelderland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...