Geplaatst op: 17-03-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Morgen: TRENDCONGRES 2017

Morgen: TRENDCONGRES 2017
Met twee keynotes, zeventien inspirerende sessies binnen zes thema's mag je het TRENDCONGRES Toerisme en Vrije tijd 2017 niet missen. Ruim 140 vakgenoten schreven zich al voor deze editie in die dit jaar in Breda bij NHTV wordt georganiseerd.


What’s Next in de toeristisch-recreatieve sector? Onze branche wordt dagelijks overspoeld door een tsunami aan trends, ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. Grote vraag is welke strategische keuzes je moet maken en aan welke nieuwe kansen je voorrang moet geven. Op het nieuwe Trendcongres Toerisme en Vrije tijd 2017 geven we je de antwoorden op die vragen.


Keynote: Tom van 't Hek

Het plenaire programma wordt geleid door Tom van 't Hek, radiopresentator, voormalig tophockeyer en oud-bondscoach van het Nederlands dameshockeyelftal. Onder de titel Iedereen verandert, nu ik nog!  deelt hij zijn ervaring om mensen tot een topprestatie te brengen in een inspirerende keynote.


Keynote: Peter Rømer Hansen

Uit Denemarken halen we Peter Rømer Hansen, industry expert & strategic business developer. Hij gaat in zijn keynote The real edit value of tourism and leisure: a new scope dieper in op de trends in toerisme die hij signaleert en de implicaties daarvan voor organisaties en bedrijven. Peter Rømer Hansen heeft meer dan 20 jaar ervaring als strateeg voor zowel bedrijven als non-profit-organisaties en overheden in de gastvrijheidsindustrie. Hij helpt ze met het ontwikkelen van een nieuwe strategie gebaseerd op wereldwijde markttrends waarbij de wensen van de gasten van morgen centraal staan.



Ruim vijftien themasessies

In drie rondes van sessies van elk 60 minuten kunnen de deelnemers een keuze maken uit 17verschillende presentaties en workshops binnen zes thema's. Nog nooit eerder bood het TRENDCONGRES Toerisme en Vrijetijd zo’n breed scala aan verdiepende sessies. Per ronde kun je steeds uit minimaal vijf sessies kiezen.


1 | KRACHT VAN DE BESTEMMING

Hoe zorg je ervoor dat je stad of regio jij een trekpleister wordt en blijft? Wat is jouw onderscheidend vermogen voor zowel de binnen- als buitenlandse gast en hoe ga je met bezoekersdruk om als je wordt overlopen door toeristen? Wie bieden een prachtig palet aan echte cases.


Sessies:

1 Kunnen steden te succesvol zijn?: Jacques Vork, Inholland en Ko Koens, NHTV

2 Stop de Tinderficatie van Destination Marketing!: Paulus Emden Huitema en Ellen Honing, Identity Matching Academy

3 Dreams and Nightmares: Winners and Losers in Tourism Flows: Peter Singleton, Stenden


2 | TECHNOLOGIE & MARKETING

In de huidige maatschappij, en dus ook binnen toerisme en vrijetijd, horen we steeds meer termen als (big) data en virtual reality voorbij komen. Daarnaast zien we dat mensen, dus ook jouw klanten, steeds meer dingen online doen. Hoe kun je in jouw organisatie je voordeel doen met deze technologische ontwikkelingen? Wat is er mogelijk, nu en straks? En wat moet je ervoor doen of laten? Dit is je kans; blijf jij de concurrentie voor?


Sessies:

4 Zoveel data. En nu?: Mischa Beckers, Hogeschool Zeeland

5 Virtual Reality: Jessica Weber, NHTV

6 De online toerist: Erik Kroon, Leisure King


3 | NIEUWE BUSINESSMODELLEN

Hoe passend en toekomstgericht is jouw huidige businessmodel? Het consumentengedrag evolueert in sneltreinvaart, misschien wel sneller dan ooit tevoren. Het voortdurend aanpassen van je businessmodel is noodzakelijk om te kunnen blijven meedoen. De sessies binnen dit thema bieden je volop ideeën voor nieuwe formules. Na het congres stap je dus verantwoord op deze trein!


Sessies:

7 Business Model Canvas: Kansen verzilveren en laag hangend fruit plukken! Een uitdaging voor de toekomst: Herman Lier, NHTV

8 Geen groei zonder groen: Rob Berkers, Berkers advies en Marien Borgstein, Regio Rivierenland - STIRR

9 Nieuwe vormen van waardecreatie; voorbeelden vanuit de praktijk: Stefan Hartman, Stenden/ETFI


4 | INNOVATIEVE ONDERZOEKSMETHODEN

Weet jij hoe de consument de producten en diensten van je organisatie beleeft en ervaart? Hoe meet je hun emoties? Wat is hun beleving? En wat kan dit betekenen voor je verdienmodel? Wat zijn de economische consequenties hiervan? Actuele onderzoekers laten je zien waar voor jouw organisatie nog (veel) winst te behalen valt en waar de kansen liggen.


Sessies:

10 Neuromarketing and biometrics: The cutting edge in marketing and experience measurement: Ondrej Mitas & Marcel Bastiaansen, NHTV

11 De regionaal economische impacts van toerisme op detailhandel, en andere sectoren: Jeroen Klijs, NHTV

12 Van toekomstscenario's naar actie: design denken in praktijk: Wyb de Boer, Stenden University


5 | TRAVEL TOMORROW

Hoe ziet de reiziger van de toekomst eruit? Hoe ziet de nieuwe wooneconomie eruit? En wat maakt toeristische plekken kwetsbaar? Waar moet je als organisatie binnen deze sector nu al rekening mee houden? In deze parallelsessies laten pioniers uit het werkveld zien hoe zij inspelen op de verwachtingen voor de toekomst.


Sessies:

13 Lokaal reizen: vinden, verrassen en verbinden: Hugo van Donselaar, Campspace en Menno Heling, where2bnb

14 De nieuwe wooneconomie: Richtje Zeelenberg, Zeelenberg architectuur

15 Crisismanagment in de toeristische sector: Linda de Boer, Crisisplan


6 | DE NIEUWE TOERIST

Wie zijn jouw toekomstige gasten? Opkomende markten zijn onder andere de Chinese toeristen, millennials, minder validen, ouderen, nieuwe Nederlanders en internationale toeristen. De vraag is hoe je deze doelgroepen enthousiast krijgt voor jouw bedrijf of regio? Met bergen nieuwe inzichten over nieuwe doelgroepen ga je naar huis.


Sessies:
16 De Chinese Tourist: Ilja Kok, Coppier View en Gabriella Esselbrugge, De Dames van de Jonge
17 De kansen voor toegankelijk reizen: Veroniek Maat, Accessible Travel


Inschrijven:

Inmiddels hebben al 125 collega's zich voor het congres ingeschreven. Reserveer hier je ticket voor een inspirerende en leerzame dag op donderdag 23 maart 2017 in Breda.


Locatie en organisatie

Het congres wordt georganiseerd door NRIT Media, NHTV, Saxion, Inholland, Stenden en HZ. De editie 2017 vindt plaats bij NHTV in Breda aan de Mgr. Hopmansstraat 1.

Link: http://www.toerismecongres.nl/
Trefwoorden: congressen, toerisme

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     






    ||| Nieuws |||

    19/04/24
    ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
    Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
    19/04/24
    Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
    De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
    19/04/24
    Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
    Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
    19/04/24
    Onderzoek naar Europees vaarbewijs
    De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Boekingstrends meivakantie
    Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Erfgoeddag met thema 'Thuis'
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
    De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

    ||| Agenda |||

    14/05/24
    14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
    Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
    23/05/24
    23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
    Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
    27/05/24
    27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
    De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
    05/06/24 t/m 07-06-24
    05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
    Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
    11/06/24
    11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
    Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...