Geplaatst op: 06-01-2017

5 budgettips voor uitjes in Nederland

5 budgettips voor uitjes in Nederland
Foto: Jaarbeurs

Bij de Vakantiebeurs 2017 presenteert de ANWB de uitslag van haar jaarlijkse verkiezing van de leukste uitjes van Nederland. Bijna 150 uitjes, groot en klein, geven voldoende inspiratie om er in eigen land uit te gaan. Sommige van deze uitstapjes zijn zelfs helemaal gratis.De Vakantiebeurs tipt alvast vijf budgetuitjes voor mensen die even met de kinderen weg willen.

1 - Terug naar het einde van de Riddertijd – Vesting Bourtange – Groningen
Ga terug naar het einde van de Riddertijd met de kids, ga naar Vesting Bourtange, gebouwd in opdracht van Willem van Oranje. Als verdedigingswerk heeft het dienst gedaan van 1593 tot 1852 en is altijd onneembaar gebleken. Toen moderne tijden aanbraken was er geen behoefte meer aan de vesting en ontstond hier een dorp. Eind jaren zestig is de vesting echter opnieuw opgeworpen en kreeg Groningen er een toeristische attractie bij. De vesting zelf is gratis te bezoeken, musea en andere attracties ter plaatse vragen wel entreegeld. Vesting Bourtange biedt een prachtig inkijkje in het einde van de Middeleeuwen en het is zelfs mogelijk om er te overnachten. Meer info is hier te vinden.

2 – Ga mee op Golf Rush – Speelpark Klein Zwitserland – Limburg
Voor het vijfde jaar op rij genomineerd als het leukste uitje van Limburg. Dat is speelpark Klein Zwitserland waar jong en oud een avontuurlijke en zeker ook leerzame dag in het groen beleven. Toegangsprijzen vanaf 5,95 euro, in het hoogseizoen is het iets duurder. Oudere kinderen leven zich hier uit in het piratenland, de hummeltjes in kleuterland om daarna samen een duik te nemen in het zwembad. Ook beschikt Klein Zwitserland over een midgetgolfbaan Golf Rush in de stijl van het wilde westen, al geldt daar een toeslag voor. Tenslotte zijn in het park dagelijks thematische avonturenuurtjes met een educatief karakter. Meer informatie is hier te vinden.

3 - De klok wel horen luiden… – Museum Klok & Peel – Noord Brabant
Voor kinderen met een nieuwsgierige aard is Museum Klok en Peel een bijzonder uitstapje. Volgens het principe jong geleerd is oud gedaan, heeft het museum als missie dat je pas zuinig op de natuur bent als je die goed kent. Centraal in het museum staat het bijzondere gebied de Peel op de grens van Brabant en Limburg en alle informatie en objecten worden hier als visuele belevenissen gepresenteerd. Zeer leerzaam voor kinderen en een bezoek ondersteunt ook nog het maatschappelijk verantwoord opererende museum dat 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk houdt. En dan hebben ze er ook nog de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld. Hier is meer informatie te vinden.

4 – Op stap in een dierenpark – Taman Indonesia – Overijssel
Als een gezinsrondreis in Indonesië een iets te grote aanslag op het huishoudbudget is, dan is dierenpark Taman Indonesia wellicht een goed alternatief. Kinderen mogen hier voor 5 euro naar binnen, volwassenen betalen slechts 8,50 euro om onder meer een bonte verzameling tropische vogels uit de Gordel van Smaragd te kunnen bewonderen. Ook bijzonder in het park is de Loewat kat, beter bekend als de kat die koffiebonen eet en uitpoept en zo medeproducent is van de duurste koffie ter wereld. Wie het park helemaal in Indonesische sferen wil beleven, bestelt vanaf station Steenwijk de Tuk Tuk, de pruttelende brommertaxi die bezoekers ophaalt en wegbrengt. Met andere woorden waarom naar Indonesië als Overijssel een soortgelijke ervaring biedt. Meer informatie is hier te vinden.

5- Op naar de top – Klimbos Gooi Eemland – Utrecht
Leuk voor kinderen, spannend voor volwassenen is het uitdagende klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche. Met acht verschillende klimavonturen die klauteraars tot 22,5 meter boven de veilige grond brengen is dit natuurlijk wel wat meer dan een speeltuin. Met speciale avonturen voor de kleintjes, tot het grote werk voor iedereen boven de 160 centimeter. De bekroning is route Maximaal die iedereen gezekerd en wel tot in de kruinen van de bomen brengt. Plezier op hoog niveau gegarandeerd voor een entreeprijs vanaf 15,95 euro. Meer info over het klimbos is hier te vinden.


Nederland Paviljoen
Uitgebreide informatie over deze budgetuitjes en heel veel andere uitjes in Nederland is te verkrijgen in het Nederland Paviljoen op de Vakantiebeurs, een aparte plek in hal 11 die helemaal in het teken staat van Nederlandse bestemmingen en vakantie vieren in eigen land. In het Nederland Paviljoen vindt de bezoeker meer informatie over gezellige dagjes weg in eigen land, varen in Nederland, steden en regio’s en bijzondere overnachtingen.

Trefwoorden: vakantiebeurs, Nederland paviljoen

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...