Geplaatst op: 19-10-2016

Kennismaken met Virtual Reality in de praktijk op de DDW

Kennismaken met Virtual Reality in de praktijk op de DDW
Dit weekend begint in Eindhoven de Dutch Design Week. NHTV presenteert samen met Atlantis Games op de Enversed Realities Expo concrete toepassingen van Virtual Reality in recreatie en toerisme. Moraal van het verhaal is dat Virtual Reality dichterbij is dan je denkt en veel toepassingen in onze branche kent.

De expo waar NHTV aan deelneemt gaat over nieuwe opkomende technologieën die een grote impact zullen hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven, maar die in ontwikkeling nog in de beginfase zitten. Tijdens deze expo kan het publiek 26 uiteenlopende Virtual Reality toepassingen zelf ervaren en testen.

NHTV en Atlantis verzorgen de volgende experiences:
  • Green Bubbles Dive: Ervaar hoe het is om in een virtuele onderwaterwereld te lopen en hoe dit ook nog kan bijdragen aan een schonere zee. Dit project is onderdeel van een EU onderzoeksproject waar NHTV bij betrokken is.
  • Descend: Een huiveringwekkende afdaling waarbij je oneindig door kunt gaan en zo het diepte-effect kunt voelen. Dit project is ontwikkeld door Game-studenten van NHTV.
  • Public Speech Training: Spreken voor grote groepen kan spannend zijn. Kun je dit met een VR training minder eng maken? Dit project is ontwikkeld door een Master in Media Innovation student van NHTV.
  • Virtual Museum: Loop door een virtuele expositie van prachtige Japanse kunst en ervaar hoe de toevoeging van interactieve muziek je beleving kan versterken. Dit onderzoeksproject is ontwikkeld in samenwerking met Musica Nova.
  • Xstnce 360 graden film: Tijdens een huiveringwekkend experiment wordt je bewustzijn in een robot getransplanteerd. Blijf jij voor eeuwig bestaan of mislukt het experiment? Deze film is ontwikkeld als extra curriculair project door studenten binnen het Creative Lab.
  • CycleSPACES: Fiets op een echte fiets door een virtuele stad om zo de verschillende fietspaden van de toekomst te testen. Breda laat haar burgers mee ontwerpen. Dit project is ontwikkeld door NHTV en wordt nu doorontwikkeld bij Atlantis.
Start VR Center
Deze expo is tevens de opening van de eerste fase van een VR Center waarbij bedrijven en particulieren wisselende VR experiences kunnen beleven. NHTV studenten en onderzoekers zullen gaan meewerken aan de productie van deze experiences en onderzoek doen naar de effecten op de gebruiker.

Onderzoekslijn Contextual connected media
Al deze projecten zijn het resultaat van samenwerkingen tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en dragen bij aan de onderzoekslijn: Contextual connected media van Prof. Marnix van Gisbergen. Dit onderzoeksgebied richt zich op ‘digital media’ en concentreert zich op virtuele realiteit (VR). Het maakt gebruik van de mediacontext als uitgangspunt om de functionaliteit en rol van virtuele realiteit te meten, onderzoeken en doorgronden. Hiermee biedt het een kader waarmee organisaties VR-concepten en mediastrategieën kunnen uitstippelen die het publiek – dat zich al dan niet binnen verschillende mediaplatformen beweegt – zowel bereiken als aanspreken.

Meer lezen over Virtual Reality op het NRIT Media Vrijetijdsplatform

- Haarlem Marketing wil met Virtual Reality nieuwe bezoekers trekken
-
Gidsen op weg met Virtual Reality
-
Eerste VR-Room van Nederland open
-
Neckermann start pilot met Virtual Reality
-
Eerste VR-ride in de Benelux
Link: http://www.ddw.nl/evenement/557
Topics:Onderzoek
Trefwoorden: virtual reality, innovatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag
De Landelijke Data Alliantie organiseert op donderdag 23 mei 2024 haar jaarlijkse kennisdag met als ...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...