Geplaatst op: 09-09-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Hoe ziet de toekomst van de vaste gast er uit?

Hoe ziet de toekomst van de vaste gast er uit?

Op dinsdag 27 september organiseren CELTH en NRIT Media samen een Live Sessie over de toekomst van de vaste gast. Het wordt een inspirerende bijeenkomst waar we vanuit de unieke kennis die we hebben over de vaste gast van vandaag vooral kijken naar de toekomst van de vaste gast.


We zijn die middag te gast bij Allurepark De Krakeling in Zeist waar vaste gasten naast toeristische gasten, camperaars en huurders van chalets zorgen voor een uitgebalanceerde bedrijfsvoering. We sluiten de middag af met een rondleiding op dit bedrijf en een borrel. Deelname aan de Live Sessie kost slechts € 49,95 (ex. BTW). Hier kun je het programma bekijken en inschrijven.


Van lelijk meisje tot kroonjuweel

Directe aanleiding voor het organiseren van deze Live Sessie is het unieke onderzoek van CELTH naar de Nederlandse vaste gast. De resultaten waren opmerkelijk, het lelijkste meisje uit de klas bleek een kroonjuweel te zijn. Zo wordt maar liefst 20% van alle vakantie-overnachtingen van Nederlanders doorgebracht in een eigen vakantie-accommodatie. Die 1 miljoen vaste gasten besteden jaarlijks 2,2 miljard euro in ons land. Dat is meer dan bestedingen door toeristische kampeerders of vakantiegangers die in een bungalow verbleven. Daarnaast geven vaste gasten ook relatief veel geld uit aan dagelijkse uitgaven en uitstapjes tijdens hun verblijf in eigen accommodatie en zijn dus ook voor de regio van economisch belang. Daarmee is de vaste gast de meest onderschatte doelgroep binnen het Nederlands toerisme en verdient dus jouw aandacht!


Verder lezen?

Op het NRIT Media Vrijetijdsplatform hebben we de afgelopen periode twee artikelen over dit onderzoek gepubliceerd.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kamperen, vaste gasten

||| Blogs |||

25/01/23
Natuurlijk ben ik voor een integrale aanpak, maar hoe bereik ik die nu?
Een vraag die ik regelmatig van beleidsambtenaren krijg, is: die integraliteit, hoe bereik ik die nu? Laat ik eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Toch zijn er gemeenten en provincies die hierin al aardig op weg zijn, en die zijn óók ooit ergens begonnen.
01/12/22
Drie “misverstanden” op weg naar klimaatneutraal toerisme
Dat de toeristische sector voor een enorme verduurzamingsopgave staat moge inmiddels duidelijk zijn ...
12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/03/23
Amsterdam start campagne Stay Away tegen overlastgevend toerisme
Amsterdam start onlineontmoedigingscampagne voor overlasttoeristen. Vooralsnog alleen gericht op Britse mannen van 18 tot 35 jaar maar later in het jaar ook voor overlastgevende bezoekers uit Nederland en andere EU-landen.
30/03/23
Meer jongeren en jong volwassenen naar musea
Nederlandse musea weten in toenemende mate nieuwe en vooral jonge doelgroepen aan zich te binden. Dat is de voorzichtige conclusie die we mogen trekken uit gegevens van de Museumvereniging die het bezoek met de Museumkaart analyseerde.
29/03/23
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt verschillende gerechten voor Roompot
Sterrenchef Jermain de Rozario ontwikkelt twee gerechten voor Roompot. Een beef rendang en een vegan rendang en daarnaast een vleeskroket en een vegan kroket van zijn rendang.
29/03/23
Citystore Rijk Van Nijmegen opent deuren op Grote Markt
De nieuwe Citystore Rijk van Nijmegen gaat bezoekers en bewoners met een gloednieuw concept inspireren langer te blijven door unieke verhalen over stad en regio.
28/03/23
Consumentenbond pakt prijsmisleiding reisaanbieders aan
De Consumentenbond gaat een procedure bij de Reclame Code Commissie aanspannen tegen de reisorganisaties Corendon, Stip Reizen, Prijsvrij en D-Reizen. Aanleiding is een onderzoek onder twaalf reisorganisaties waaruit naar voren kwam dat 83% van de reizen die de Consumentenbond bekeek niet voor de aanbiedingsprijs was te boeken.
28/03/23
Vernieuwd Charles Dickens Museum opent na 5 jaar zijn deuren
Charles Dickens Museum wordt 2 april officieel geopend. Het museum is geheel herbouwd, ingericht en ondergebracht in Braamt.
28/03/23
Safari Hotel Beekse Bergen officieel geopend tijdens feestelijke ceremonie
Het nieuwe Safari Hotel in Beekse Bergen is officieel geopend. In totaal 112 kamers en suites rondom de Wogon Savanne gelegen. Ontbijten en dineren kan in dezelfde Savanne.
28/03/23
De lente is begonnen, Keukenhof is weer open
De Keukenhof is weer open. Spreiding van de bezoekers geeft een optimale beleving. Daarom wordt gewerkt met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag. Tot en met 14 mei worden ruimt 1 miljoen bezoekers verwacht.