Geplaatst op: 04-05-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Marketing en Promotie van Terschelling weer bij VVV

Marketing en Promotie van Terschelling weer bij VVV
Marianne Wildenberg, foto Weekblad De Terschellinger.
De gezamenlijke marketing en promotieactiviteiten van Terschelling, voorheen ondergebracht in de stichting Marketing en Promotie Terschelling (SMPT), komen weer onder regie van de VVV. Een ontwikkeling die we in meer regio's zien. Was het een aantal jaar geleden gebruikelijk om gastheerschap en promotie in verschillende organisaties onder te brengen waarbij de VVV veelal het gastheerschap voor haar rekening mocht nemen en ondernemersplatformen de marketing, nu blijkt deze oplossing minder robuust en gastheerschap en promotie nauwer met elkaar verweven dan aangenomen. Bovendien hebben VVV's een flinke professionaliseringsslag op de marketing doorgemaakt. 

Op Terschelling werkt de VVV met alle belanghebbende partijen aan een plan om de bestemming Terschelling op een eigentijdse en onderscheidende manier op de kaart te zetten. Ondernemers en eilandbewoners worden in dit proces betrokken en kunnen alvast hun stem laten horen tijdens de jaarlijkse donateursvergadering van de VVV op dinsdag 17 mei.


Terschelling top of mind

De VVV Terschelling timmert hard aan de weg om haar nieuwe ambities te realiseren. "Naast de bekende activiteiten als de boekingscentrale en het informeren en adviseren van bezoekers, ontwikkelt de VVV Terschelling zich sinds kort tot de marketingorganisatie voor het eiland”, zegt VVV bestuurslid Jurgen Gross. "Met de benoeming van Tineke Meijer als Sales Manager en Marianne Wildenberg in de nieuwe rol van Marketing en Promotie Manager is hiervoor een belangrijke stap gezet. Zij gaan samen aan de slag om Terschelling naar een toeristische top of mind positie te brengen.”


VVV voert de regie

De VVV Terschelling vervult bij de nieuwe aanpak een regiefunctie en werkt nauw samen met de Terschellinger ondernemers (T.O.V.), Rederij Doeksen, gemeente Terschelling, Staatsbosbeheer en andere belanghebbenden. "Samen met alle betrokkenen wordt een nieuwe marketing- en promotiestrategie uitgewerkt die in de tweede helft van 2016 gepresenteerd zal worden. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn duurzame groei in bezoekersaantallen, bestedingen, zichtbaarheid en de bekendheid van bestemming Terschelling’, aldus Gross.


Marianne Wildenberg heeft de blik vooruit

Marianne Wildenberg is per 25 april in dienst getreden bij de VVV als Marketing en Promotie Manager voor Terschelling. "Ik kijk er naar uit om samen met eilanders en ondernemers te werken aan de marketingstrategie en de uitvoering van de campagnes. Het is een geweldige uitdaging om in deze nieuwe functie toegevoegde waarde te creëren voor Terschelling”, zegt Marianne Wildenberg. "Ik wil met alle partijen werken aan een goede en onderscheidende positionering en zichtbaarheid van Terschelling. Maar om te beginnen ga ik luisteren en hoor ik graag welke kansen en wensen er zijn.” Wildenberg werkte de afgelopen 10 jaar als interim marketing- en communicatiemanager voor onder andere SAIL Amsterdam, de Huishoudbeurs en de HISWA te water. Haar blik is gericht op de toekomst van Terschelling. "De toekomstige consument is immers anders dan de badgast van vandaag. Met andere wensen en een ander beslissingsproces. Mensen raken geïnspireerd door ervaringen van anderen en luisteren naar de verhalen van vrienden”, aldus Marianne Wildenberg.


Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, kustgebieden, waddeneilanden

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...