Geplaatst op: 14-03-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Kennemer Duincampings kiezen voor duurzaam afvalbeheer

Kennemer Duincampings kiezen voor duurzaam afvalbeheer
v.l.n.r. Bas Stoop (strategisch inkoper PWN), Willemieke de Waal (directeur van de Kennemer Duincampings) en Ronald Molenaar (verkoopleider bij GP Groot inzameling en recycling)
De Kennemer Duincampings in Bakkum, Castricum en Bloemendaal aan Zee stappen per direct over op duurzaam afvalbeheer. De dochteronderneming van PWN tekende hiervoor deze week een langlopend samenwerkingscontract met GP Groot inzameling en recycling uit Heiloo. Eerder vervingen de campings het meeste gereedschap voor een elektrische variant.


De keuze voor duurzaam afvalbeheer, waarbij afval wordt gezien als nieuwe grondstof, ligt volledig in lijn met het beleid van de Kennemer Duincampings om hun kampeerterreinen zo milieubewust en ecologisch mogelijk te beheren en te exploiteren. Nieuwe elementen in de overeenkomst zijn een betere scheiding van afval, minder overlast voor de gasten en een afvalstraat aan het eind van het seizoen waar gasten overtollige spullen kunnen inleveren die dan verantwoord worden verwerkt.


Volgende stap naar een duurzame toekomst

Na een intensieve aanbestedingsprocedure kwam GP Groot als beste uit de bus. Directeur van de Kennemer Duincampings, Willemieke de Waal, ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet: "We beschouwen GP Groot als een partner met wie we samen de volgende stap zetten naar een duurzame toekomst van ons bedrijf. Dat is een continu proces waarin we verwachten dat we elkaar scherp houden. Van GP Groot weten we dat ze als milieubedrijf innovaties en technische ontwikkelingen op de voet volgen. Daar willen wij graag in meegaan, omdat we vooruitstrevend zijn en graag voorop willen lopen in trends en innovatie. Wij zijn een natuurcamping met een boodschap en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We ontvangen al 8 jaar achtereen de ‘Gouden Green Key’, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.”


Voorbeeldrol

Op het hoogtepunt van het seizoen bivakkeren er op de campings zo’n 14.000 mensen. Dat levert veel afval op. "We willen het afval verantwoord inzamelen en verwerken”, aldus De Waal. "We doen al veel op dit gebied, maar als onderdeel van PWN vind ik dat we een voorbeeldrol hebben en dan kan het dus altijd nog beter. Door te kiezen voor GP Groot realiseren we een flink deel van onze milieudoelstellingen. Onze samenwerkingsovereenkomst betreft het inzamelen, verwerken en recycling van afval/grondstoffen die bij ons vrijkomen en heeft een looptijd van twee jaar met de optie om vijf keer te verlengen met een jaar. Het moge duidelijk zijn dat we ook hier gaan voor duurzaam, dus rekenen we er op dat we de komende 7 jaar met GP Groot werken”, aldus De Waal.


Totaalplan

Ronald Molenaar, verkoopleider bij GP Groot inzameling en recycling, legde een totaalplan neer bij de Kennemer Duincampings. Molenaar: "De wens vanuit de opdrachtgever was om echt aan de slag te gaan. Hun belangrijkste uitgangspunten daarbij waren; een verbeterslag in het scheiden van afval, een betere infrastructuur en logistiek en minder last voor de gast. De campings beschikken al over eigen semi-ondergrondse containers. Die hebben we dus in onze plannen geïntegreerd. Verder hebben een voorstel gedaan om het afval efficiënter en slimmer op te halen, waarbij veiligheid van de gasten voorop staat. Bovendien hebben we nagedacht om ook meer met het eigen bedrijfsafval te doen en een oplossing te bieden voor alle materialen die vrijkomen als het terrein aan het einde van het seizoen weer schoon moet worden opgeleverd. Hiervoor creëren we een afvalstraat waarmee we de gasten in staat stellen op een goede manier hun overtollige spullen in te leveren, waarbij verantwoorde verwerking de doelstelling is. Het is mooi om te zien dat er zowel vanuit de opdrachtgever als de mensen die hier op de camping verblijven veel draagvlak is voor duurzaam afvalbeheer. Er is meer bewustzijn en men wil ook echt weten wat er met het afval gebeurt. Die betrokkenheid bepaalt een groot deel van het succes.”


GP Groot inzameling en recycling

GP Groot inzameling en recycling zorgt met innovatieve en duurzame logistieke systemen voor het inzamelen, sorteren en recyclen van afval, of het direct verwerken tot eindproduct. Dit gebeurt op een milieubewuste en verantwoorde manier. GP Groot levert duurzame afvaloplossingen, die zorgvuldig aansluiten op de daaropvolgende sorteer- en recyclingprocessen.

Trefwoorden: duurzaam ondernemen, verblijfsrecreatie, campings, afval, recycling

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 

||| Blogs |||

09/07/21
Dromomania
Wat een intens genot was het. De voortijdige uitschakeling van het Nederlands Elftal (nou ja, eigenl...
07/06/21
Bezint eer ge begint!
Bezint eer ge begint!
07/06/21 · Horeca · Guido Aerts | Lees meer
De laatste dertig jaar gaan we in oktober samen met vrienden een lang weekend naar een super leuk ho...
02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

16/09/21
Roompot maakt een groot landelijk event van World Cleanup Day
Ter land en op het water: gasten halen met schaatsster Irene Schouter afval op het water opVerschill...
16/09/21
Veel Nederlanders met vakantieplannen
NBTC komt met een nieuwe Vakantie Sentiment Monitor. Wat gaan de laatste maanden van 2021 brengen voor de Nederlandse vakantiemarkt?
16/09/21
Friesland maakt big data inzichtelijk en bruikbaar
Deze zomer hebben ze bij DataFryslân niet stilgezeten. Ze hebben een mooie zomerserie gemaakt rond de klantreis van toeristen naar Friesland, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van verschillende (big)bronnen. Nieuwsgierig hoe dat uit heeft gepakt?
15/09/21
ANVR reisondernemingen gaan wereldwijd reizen aanbieden
Diverse reisorganisaties, aangesloten bij ANVR, gaan weer wereldwijd reizen aanbieden. ANVR staat achter die beslissing omdat 80% van de volwassen Nederlanders is gevaccineerd en het kabinet zelf stelt dat steunmaatregelen niet meer nodig zijn omdat er praktisch geen beperkende maatregelen meer zijn. Dat betekent overigens niet dat ANVR geen druk zet op voortzetting van de steunmaatregelen. Zeker voor verre reizenspecialisten die al 1,5 jaar geen reizen kunnen uitvoeren. ANVR wil ook dat de overheid de quarantaineverplichtingen voor terugkerende reizigers laat vervallen.
15/09/21
Het duurzaamste vakantiepark van België verwelkomt zijn eerste gasten op 15 oktober
Het nieuwe Roompot vakantiepark in het Belgische Hechtel-Eksel zal zijn eerste gasten op vrijdag 15 ...
15/09/21
Nederland weer open maar met coronatoegangsbewijs
Nederland gaat op 25 september verder open maar wel met een coronatoegangsbewijs. De regering ruimt de 1,5 meter in voor het toegangsbewijs en dat vindt niet iedereen positief. Brancheorganisaties reageren negatief op deze versoepelingen.
14/09/21
Brabant gaat voor Leisure for a Better Society
In Brabant moet leisure een grote rol gaan spelen in de maatschappelijke uitdagingen waar de provincie voor staat. Hoe gaan ze dat daar aanpakken?
14/09/21
Boekingen voor herfstvakantie plussen sterk
De toeristische sector gaat een goede herfstvakantie tegemoet. Vakantiehuizenspecialist Belvilla zit alweer boven het niveau van 2019 en Vliegtickets.nl meldt een sterk herstel. Welke bestemmingen zijn het meest in trek?