Geplaatst op: 23-02-2016

Sector steunt reddingsmaatschappij

Sector steunt reddingsmaatschappij
Vakantiepark De Krim op Texel heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. Het park werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien door de KNRM genomineerde relaties. Ook kusthotels ondersteunen de reddingsmaatschappij en hebben daarvoor een stichting opgericht die alle donaties van de aangesloten hotels verzamelt en beschikbaar stelt voor de boothuizen van de KNRM. 


"Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2015 iets bijzonders heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus de KNRM. De Redding Maatschappij is afhankelijk van donaties en hecht om die reden veel belang aan goede relaties.


Bijzondere actie van De Krim

Vakantiepark De Krim heeft gewonnen om het park onder haar gasten elk jaar een groot aantal nieuwe donateurs voor de KNRM werft. Het feit dat het eerste jaar het park het donateurschap uit eigen zak betaald maakt het initiatief extra bijzonder. "Donateurs zijn enorm belangrijk voor het voortbestaan van de KNRM. Dat Vakantiepark De Krim die boodschap niet alleen uitdraagt, maar ook zelf in de buidel tast om de donateurwerfactie tot een succes te maken, is uniek”, zo stelt de KNRM. Saillant detail is dat de Gouden Wimpel met deze winnaar op Texel blijft: vorig jaar won Betsema Scheepsmotoren, eveneens van Texel.



Waarderingsprijs

De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De prijs wordt toegekend door de KNRM zelf, met ondersteuning van Faber Vlaggen, de leverancier van de ‘normale’ KNRM-wimpel. De KNRM maakte de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalde het publiek wie de Gouden Wimpel moest winnen. De Zilveren Wimpel ging naar Laura Borneman uit Hindeloopen, terwijl Hans Sterkenburg uit Egmond met de Bronzen Wimpel naar huis ging. Elke genomineerde ontving een oorkonde.


Ook hotels in actie

Steeds meer hotels langs de kust zamelen geld in voor het reddingwezen langs de Nederlandse kust. Speciaal daarvoor werd vrijdag 19 februari een speciaal fonds in het leven geroepen: het Fonds Palace Noordwijk, vernoemd naar de initiator. Tegelijkertijd sloot opnieuw een aantal kusthotels bij het initiatief aan, waaronder het gerenommeerde Grand Hotel Huis ter Duin.


"De formule is heel simpel”, glundert André Aaij, general manager van het Radisson Blu Palace Hotel en bedenker van de actie. "Wij vragen bij het uitchecken één euro voor de KNRM. Nagenoeg alle leisure gasten geven die graag. Niet in de laatste plaats omdat je de KNRM in ons hotel overal tegenkomt”. Daarmee zegt Aaij niets te veel. Waar je in het hotel ook kijkt, overal zie je grote foto’s van reddingboten en redders.


Navolging

"Bij ons is dat niet anders”, onderstreept Kees Kruyt van Hotel Noordzee uit Katwijk aan Zee, het eerste hotel dat navolging gaf aan de Noordwijker actie. Vorig jaar doneerde het familiehotel € 7.500,- aan de KNRM. "En de gasten vinden het prachtig”, aldus Kruyt. "Ze zijn aan de kust en vinden het logisch dat je daar gevraagd wordt iets voor het reddingwezen te doen”. Alle deelnemende hotels hebben op alle hotelkamers boeken liggen over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. "Het moet geen platte collecte zijn”, stelt Aaij. "Het moet klóppen. Het totaalplaatje van uitingen in het hotel, het boek op de kamer en de euro bij vertrek voelt heel natuurlijk voor de gast. En dus doneren ze graag”.


Fonds

In het bijzijn van een notaris richtte de KNRM vrijdag het Fonds Palace Noordwijk op. "Alle donaties vanuit al die hotels gaan in dat fonds. En vanuit dat fonds bekostigt de KNRM, die als ongesubsidieerde organisatie geheel afhankelijk is van goede gevers, onderhoud, verbouwingen en inrichting van boothuizen. Zo zorgt de ene accommodatie voor de andere: het hotel onderhoudt het lokale boothuis”, aldus Edward Zwitser van de KNRM. "We hopen dat nog heel veel kusthotels zich bij dit initiatief zullen aansluiten”.




Link: https://www.knrm.nl/
Trefwoorden: watersport, verblijfsrecreatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...