Geplaatst op: 22-02-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

VVV Zeeland opent eerste Inspiratiepunt in Domburg

VVV Zeeland opent eerste Inspiratiepunt in Domburg
Wethouder René Molenaar (l), Gedeputeerde Carla Schönknecht (m) en VVV directeur Patrick Polie (r) zetten een stap in de VVV 2.0. Foto: Bart van der Putten
De VVV Domburg is de afgelopen weken omgetoverd van een VVV-winkel naar een eigentijds VVV-Inspiratiepunt. Het moet een startpunt zijn voor inspiratie en beleving van de omgeving en veel minder winkel. Vrijdag hebben de Zeeuwse gedeputeerde Carla Schönknecht, wethouder René Molenaar van de gemeente Veere en VVV-directeur Patrick Polie het nieuwe VVV-Inspiratiepunt in Domburg geopend. Op diezelfde dag opende op Amsterdam CS de  I amsterdam Store waar het kopen van leuke en unieke souvenirs juist centraal staat. 




Volgens de VVV stelt de consument van vandaag de dag hoge eisen aan hoe en waar hij op vakantie gaat. De gast heeft al heel veel gezien en gedaan, en wil op andere manieren geïnformeerd worden. De gast is daarbij continue op zoek naar nieuwe belevenissen. Dit heeft ook gevolgen voor de rol van de VVV.


Van informatie naar inspiratie

VVV Zeeland wil hier op aansluiten door de VVV niet te positioneren als een winkelconcept, maar als een startpunt voor inspiratie en beleving van de omgeving. Bij de inrichting via het nieuwe concept speelt het DNA van de plaats of regio een belangrijke rol. Zo is in Domburg gebruik gemaakt van hout van echte strandpalen. Maar bijvoorbeeld in een stad als Vlissingen zou het maritieme karakter van de stad een belangrijke rol spelen. Iedere Zeeuwse VVV krijgt daarmee een eigen lokale uitstraling, waarbij het VVV merk het verbindende element is.


Verhalen vertellen

In het nieuwe inspiratiepunt kom je verhalen tegen over Zeeland en Domburg in het bijzonder. Denk hierbij aan het verhaal van dr. Mezger die de Europese adel naar de stad Domburg bracht. Of Mondriaan en Toorop die zich voor hun schilderijen lieten inspireren door het Zeeuwse licht. Of verhalen over de bijzondere natuur in de omgeving, zoals de natuurgebieden Manteling of Oranjezon. Via interactieve toepassingen (koptelefoons, videoschermen, touchscreens etc.) krijg je op een leuke manier tips over de omgeving en inspiratie voor je verblijf in Zeeland. In de speciale Green Room kun je bovendien op een hele bijzondere manier op de foto.


Toeristisch informatiescherm

In het inspiratiepunt zijn verschillende interactieve schermen te vinden. Er is een informatiescherm achter het raam die vanaf buiten, ook buiten de openingstijden van het inspiratiepunt, bedienbaar is. Via dit scherm kunnen gasten zien waar er nog beschikbare accommodaties zijn, krijgen ze tips op basis van het actuele weer, of kan men op zoek naar restaurants in de omgeving, etc.


Pilotstore Domburg

VVV Domburg is als eerste Zeeuwse VVV ingericht volgens de nieuwe formule. VVV Zeeland heeft de ambitie in de komende jaren de 17 VVV-Inspiratiepunten om te vormen tot een eigentijds inspiratiepunt. Hierbij wordt iedere VVV maatwerk en speelt het lokale DNA van de omgeving een belangrijke rol. Eind 2016 zullen ook de VVV Oostkapelle en de VVV Kamperland volgens de nieuwe formule worden ingericht.


Lees hier alles over de nieuwe digitale marketingstrategie van VVV Zeeland.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, regiomarketing, vvv, zeeland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...