Geplaatst op: 01-02-2016

Handige ondernemerstool voor genereren privacyverklaring

Handige ondernemerstool voor genereren privacyverklaring
Bedrijven kunnen voortaan met een paar simpele handelingen hun privacyvoorwaarden vastleggen. Een speciaal online beschikbaar hulpmiddel zorgt er voor dat de voorwaarden kort en op begrijpelijke wijze zichtbaar worden gemaakt voor consumenten. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Met behulp van een online vragenlijst kunnen ondernemers hun voorwaarden bepalen en vervolgens op hun website plaatsen.

Het plaatsen van een privacyverklaring op je website is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. De privacyverklaring generator helpt je om een privacyverklaring te maken die zo goed als mogelijk is toegespitst op jouw bedrijf. De tekst die je na het invullen van de tool op je website kunt plaatsen, biedt jouw websitebezoekers geen algemeen verhaal, maar geeft hen inzicht hoe jouw bedrijf met persoonsgegevens omgaat. Wil je dus zo transparant mogelijk zijn naar je klanten en voldoen aan de wetgeving, genereer dan je privacyverklaring met behulp van deze tool.

"Privacyvoorwaarden kunnen lang en complex zijn. Steeds meer, vaak kleinere bedrijven, ontwikkelen diensten en producten waarbij rekening moet worden gehouden met privacy van consumenten. Met dit hulpmiddel kunnen bedrijven helder en beknopter aangeven wat ze met gegevens van consumenten willen doen. Het scheelt ze tijd en gedoe. Consumenten kunnen dan makkelijker inzien hoe omgegaan wordt met hun gegevens en zo zelf beter keuzes maken welke diensten en producten ze af willen nemen."


Minister Kamp van Economische Zaken


Brede samenwerking
De Autoriteit Persoonsgegevens (het voormalige College Bescherming Persoonsgegevens) is betrokken bij de totstandkoming van de tool. De tool is getest door het MKB en wordt beschikbaar gesteld op de site www.veiliginternetten.nl/privacyverklaring. Met behulp van de samenwerkende partijen ECP, VNO/NCW, MKB Nederland en Kamer van Koophandel, Ondernemersplein en diverse brancheverenigingen wordt de privacy-tool onder de aandacht van ondernemers gebracht.


Vermindering lastendruk

Een eerste inventarisatie van de mogelijke verminderde regeldruk laat zien dat het gebruik van de zogeheten privacy-tool een lastenvermindering van enkele miljoenen euro’s voor ondernemers kan betekenen.

Link: www.veiliginternetten.nl/privacyverklaring
Topics:Beleid
Trefwoorden: ondernemen, internet ondernemen, privacy, regels, wetten

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...