Geplaatst op: 17-11-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Visit Arnhem samen met NS in StationsHuiskamer

Visit Arnhem samen met NS in StationsHuiskamer

Het station in Arnhem heeft sinds deze week een StationsHuiskamer waar ook Visit Arnhem toeristen van informatie voorziet. Op het vernieuwde station Arnhem beproeft NS een variant waarbij Visit Arnhem en de StationsHuiskamer in één ruimte komen. Tegelijkertijd werd ook de naam Visit Arnhem gelanceerd.


Visit Arnhem voorziet de bezoeker van allerlei VVV-informatie betreffende de bezienswaardigheden van de stad en omgeving. Met deze samenwerking ontstaat een aantrekkelijke dienstverlening voor reizigers die Arnhem en omgeving bezoeken en wordt de bezoeker van station Arnhem in contact gebracht met de gastvrijheid van de stad Arnhem.


Drie huiskamers met elk een eigen thema

De StationsHuiskamer bestaat uit drie kleinere warm ingerichte huiskamers met de thema’s: Veluwe, Modeatelier en Fashionstore. Deze thema’s passen bij de stad Arnhem en zorgen voor lokale herkenbaarheid. De drie huiskamers zijn met elkaar verbonden en bieden de reizigers een plek om te ontmoeten, te ontspannen of te werken in een huiselijke sfeer. Tevens vindt de reiziger de laatste reisinfo op een TV scherm, is er gratis wifi en zijn er extra stopcontacten en mobiele telefoonopladers als service voor de reiziger aanwezig. Uiteraard kan men verschillende lekkernijen kopen en is voor de bezoekers een toilet aanwezig.


Gastheerschapsfunctie door Visit Arnhem

Visit Arnhem vervult de gastheerschapsfunctie voor bezoekers aan de stad Arnhem en omgeving. Met een scala aan diensten & producten biedt Visit Arnhem de bezoeker uitgebreide toeristische informatie over onder meer de natuur, cultuur en historie van Arnhem en omgeving, attracties en bezienswaardigheden, horeca, winkelen, openbaar vervoer en meer.


Derde StationsHuiskamer, eerste met VVV

Ineke van Gent, regiodirecteur van NS is verheugd met de komst van de StationsHuiskamer. "Fijn dat na Den Haag en Rotterdam nu ook Arnhem haar eigen StationsHuiskamer heeft. De variant met Visit Arnhem spreekt mij heel erg aan. Onder het genot van een kopje koffie kun je allerlei info over Arnhem en omgeving vinden en het vervolg van bijvoorbeeld je dagje uit plannen. Een aanwinst voor onze reizigers. Door middel van de "geef je mening” kaartjes die overal in de StationsHuiskamer te vinden zijn proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van de klant ”.


Vist Arnhem gelanceerd

Jurriaan de Mol, directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN): "Met de opening van deze nieuwe locatie is ook Visit Arnhem gelanceerd. Naast Visit Berlin, Visit Barcelona nu ook Visit Arnhem. Als bezoeker stap je direct het toeristische en recreatieve aanbod van Arnhem in. Op zich al een belevenis. Hier proef en beleef je fashion, mode en het groen van de Veluwe!”


Ideaal vertrekpunt
Ook de Gemeente Arnhem is verheugd. "Dit nieuwe en unieke concept van de StationsHuiskamer past helemaal in de wijze waarop Arnhem haar gasten en bezoekers graag welkom wil heten. De sfeer en ambiance stralen naast gastvrijheid ook de kernkwaliteiten van Arnhem uit, namelijk groen en creatief, echt Made in Arnhem. De StationsHuiskamer is daarmee een ideaal vertrekpunt voor een bezoek aan Arnhem en de regio." aldus wethouder Ine van Burgsteden gemeente Arnhem.
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, gelderland, vvv

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...