Geplaatst op: 16-09-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

Europa-Park blijft maar internationale prijzen winnen. Afgelopen weekend werd het park in het Duitse Zwarte Woud  door het vakblad Amusement Today uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Dat is bijzonder want de lijst met ongeveer 25 prijzen in diverse categorieën wordt gedomineerd door Amerikaanse parken. Samen met Blackpool Pleisurebeach is Europa-Park het enige Europese park in de lijst.


Europa-Park kreeg de award bij de jaarlijkse uitreiking van de 'Golden Ticket Awards'. Europa-Park ontving daarbij voor de tweede keer de award voor beste attractiepark ter wereld. De 'Golden Ticket Award'-verkiezing werd voor de 18e keer georganiseerd door het vakblad 'Amusement Today'. Om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen werd een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen geraadpleegd.


"Dit jaar bestaat Europa-Park precies 40 jaar en een betere bevestiging van ons werk, met name door een jury van vakmensen, kan men zich niet wensen. Ook in de toekomst zullen we er alles aan doen deze kwaliteit en de liefde voor detail vast te houden om daarmee onze bezoekers keer op keer te boeien"


Michael Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park


De verkiezing

De verkiezing van de 'Golden Ticket Awards' wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de 25 verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Jarenlang werd deze lijst aangevoerd door Cedar Point in Sandusky, Ohio. Vorig jaar wist Europa-Park deze prijs echter binnen te halen en kon deze titel ook dit jaar verdedigen. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels.


Park is meest geliefde bezienswaardigheid van Duitsland
Onlangs wezen Duitslandgangers Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Ook ontving Europa-Park van Tripadvisor reeds de Travelers' Choice Award voor beste attractiepark in Europa!


Steeds meer gasten uit Nederland en België

Steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt hier steeds bekender en het aantal bezoekers uit deze landen is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Dat ook zij het park waarderen blijkt uit de hoogste score die Europa-Park van alle Europese attractieparken krijgt op de Nederlandstalige beoordelingssite Zoover.


Europa-Park is dit seizoen nog geopend tot en met 8 november 2015, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 42,50 Euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 37 Euro. De Nederlandstalige brochure is gratis en eenvoudig aan te vragen via www.europapark.de/aanvraag.


Word lid en krijg onbeperkt toegang tot alle NRIT artikelen.

Trefwoorden: attractieparken, prijzen, awards, duitsland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...