Geplaatst op: 05-08-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Van Gogh Museum ontwikkelt experience Meet van Gogh

Van Gogh Museum ontwikkelt experience Meet van Gogh

‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’ is een van de meest bekende uitspraken van Johan Cruijff maar voor musea kun je deze uitspraak beter omdraaien: ‘Ieder voordeel heb z’n nadeel’. Voordeel van kunst is namelijk dat elk werk uniek is, nadeel is dat je het werk maar op één plek tegelijk kunt bekijken. Met deze uitdaging kampt ook het Van Goghmuseum. Je moet naar Amsterdam om kennis te nemen van de uitgebreide collectie schilderijen van deze wereldberoemde schilder. Een keten van Van Goghmusea over de hele wereld is lastig te realiseren. Toch doen ze met een reizende, multidisciplinaire experience die de bezoeker op innovatieve wijze meeneemt in de wereld van Vincent van Gogh een dappere poging. In 2016 gaat de eerste ‘Meet Vincent van Gogh’ in China open.


In deze totaalbeleving voor het hele gezin wordt het bijzondere verhaal verteld van het korte en veelbewogen leven van Vincent Van Gogh. In de experience wordt de combinatie gelegd tussen het leven van de kunstenaar, zijn werk en zijn drijfveren. Met facsimile’s, audiovisuele en digitale toepassingen, briefcitaten, levensechte reproducties en scènes van zijn kunstwerken, leven en omgeving maakt de bezoeker als het ware een rondreis door het leven van de kunstenaar en beleeft zo zelf het verhaal van de persoon achter de schilderijen. De eerste Meet Vincent van Gogh wordt medio 2016 gelanceerd in China.



"Onze missie is om Van Goghs leven en werk toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Om hen deelgenoot te maken, te verrijken en inspireren. We hebben als museum én kennisinstituut een schat aan kennis en verhalen over het leven en werk van ’s werelds beroemdste kunstenaar Van Gogh. In het museum staat altijd onze rijke Van Gogh-collectie centraal. De experience Meet Vincent van Gogh is daarop een waardevolle aanvulling. Met de technieken van nu maak je in de experience als het ware een rondreis door het leven van Vincent van Gogh. De nadruk ligt op de uiteenlopende facetten van zijn leven, zijn drijfveren, de mythe en de inspiratiebron die hij voor velen nog steeds is.”



Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum



Wereldwijd mensen kennis laten maken met Van Gogh

Gezien de kwetsbaarheid en beperkte mogelijkheden van de museumcollectie om te reizen, is het museum voortdurend op zoek naar nieuwe, eigentijdse en andere manieren om wereldwijd zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Vincent van Gogh. Bovendien is het museum actief in het verder ontwikkelen van zijn rol als ondernemer in het culturele veld. Ze denken na over alternatieve verdienmodellen en kansen om nieuwe diensten en producten te ontwikkelen en in de markt te zetten, de experience is in dit kader het nieuwste concept.



Nieuwste technologie

Meet Vincent van Gogh wordt op dit moment ontwikkeld en gebouwd. Dat doet het museum samen met gespecialiseerde partijen, om zo de vaak specifieke kennis en ervaring bijeen te brengen en optimaal gebruik te maken van alle nieuwe technologische ontwikkelingen om de bezoeker een complete ervaring te bieden. Zo wordt nauw samengewerkt met Artcomm, een onderneming met ruime kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling, verkoop, distributie en organisatie van internationaal reizende experiences. In China heeft het museum een overeenkomst gesloten met de eerste exploitant. Daar gaat Meet Vincent van Gogh medio 2016 live.



Dit nieuwsbericht wordt u gratis aangeboden door het NRIT Media Vrijetijdsplatform
Steun hier onze community en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen
Topics:Cultuur
Trefwoorden: cultuur, musea

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...