Geplaatst op: 05-06-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Texels Prijzencircus gaat maar door

Texels Prijzencircus gaat maar door
Foto: VVV Texel
Texel valt dit jaar weer flink in de prijzen. Dat is goed voor het toerisme aan het eiland want het geeft aan dat de kwaliteit van het aanbod tot de top van Nederland behoort. In de nieuwste editie van Recreatie & Toerisme die over twee weken verschijnt een uitgebreid interview met de directeur van de VVV Texel, Wouter de Waal.


De Texelse Bierbrouwerij is eind mei verkozen tot Beste Ondernemer van Noord-Holland 2014-2015 (categorie Midden) tijdens de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland en zag haar speciaalbieren een maand daarvoor tijdens de Dutch Beer Challenge in Rotterdam bekroond met drie keer zilver en één keer goud.


Het café van Kaap Skil, museum van Jutters & Zeelui, behaalde tijdens verkiezing ‘Leukste museumcafé van Nederland’ op 26 mei jongstleden een vijfde plaats. Vijftig museumcafés door heel Nederland waren genomineerd, het publiek bepaalde (online) de uiteindelijke winnaars. Kaap Skil sleepte eerder diverse (internationale) prijzen in de wacht: in mei 2014 een ‘Special Commendation’ bij de Luigi Micheletti Award, een jaarlijks uitgereikte Europese onderscheiding voor innovatieve musea die zich bezighouden met geschiedenis, industrie of wetenschap. En daarvoor de Daylight Award (voor het beste gebruikmaken van daglicht in de architectuur) en de Architizer A+ Award in de categorie ‘musea’ van het gezaghebbende Architizer.com (’s werelds grootste architectuurwebsite). Kaap Skil werd tweede bij de Nationale Houtarchitectuurprijs.


Online winkel Macrovet, aanbieder van duizenden producten voor boer, dier en buitenleven, won in maart de Nationale Thuiswinkel Award. Het bedrijf was genomineerd in de klasse ‘bedrijven met een totale jaaromzet tot vier miljoen euro’.


Hotel Greenside bereikte eind januari de 22ste plaats in de TripAdvisor top-25 van best beoordeelde Nederlandse hotels. Het hotel in De Koog staat in de lijst zij aan zij met prestigieuze collega’s als The Grand, Hotel Okura, Het Amstel Hotel, Crowne Plaza en Hotel de l’Europe.


De bekende boekingswebsite hotels.nl riep Hotel Molenbos in februari uit tot Beste Hotel van de Wadden 2014. Hotel Molenbos kreeg de award voor de tweede maal op rij, op basis van haar reviews op de website en een klinkende 8,8 als beoordelingscijfer – de hoogste score van alle hotels op de Wadden.


De campings van vakantieparken Landal Sluftervallei en De Krim ontvingen begin dit jaar volgens de nieuwe classificatie van de ANWB het maximum van vijf sterren en mogen daarmee dit jaar het predicaat ‘BestCamping’ voeren.


Ook in 2014 grote prijzenstroom voor Texel

De stroom aan prijzen lijkt een voortzetting van het ‘Prijzencircus’ van 2014; ook toen regende het nominaties, awards en onderscheidingen voor Texelse ondernemers en instellingen. Koopplein.nl werd in december vorig jaar door een vakjury uitgeroepen tot beste online handelsplatform van Nederland. Zij gaven het Texelse bedrijf met vestigingen door heel Nederland de hoogste score.


Kaasboerderij Wezenspyk kreeg een tijdens de World Cheese Awards 2014, die in november in Londen uitgereikt werden, een internationale onderscheiding voor hun Orekéés, die met het predikaat Super Gold de ‘Best Dutch Cheese’ werd.

Het terras van De Smulpot in Den Burg werd in september 2014 door bezoekers van de website

gezelligste terras.nl verkozen tot gezelligste terras van Noord-Holland. Boerderijcamping De Hal van Jan-Jacob en Patricia Keijser werd in augustus uitgeroepen tot Beste Boerencamping van Noord- en Zuid-Holland en de Wadden.


Strandpaviljoen Paal 17 werd in juli 2014 verkozen tot het Beste Strandpaviljoen van Nederland en Hotel De Lindeboom kon na het verschijnen van Missets Terras Top 100 prat gaan op het Beste terras van de Wadden (juli 2014).


Coöperatie TexelEnergie ontving in mei 2014 de Koning Willem I plaquette, een toonaangevende prijs voor duurzaam ondernemerschap. De plaquette werd uitgereikt door Koningin Maxima. Texel Energie is producent en leverancier van duurzame energie, stroom en gas aan bedrijven en particuliere klanten op Texel en in de rest van Nederland.


Dit nieuwsbericht wordt u gratis aangeboden door het NRIT Media Vrijetijdsplatform
Steun hier onze community en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen


Topics:Toerisme
Trefwoorden: waddeneilanden, texel, awards

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...