Geplaatst op: 21-05-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Flexotel krijgt kamers met douche en toilet

Flexotel krijgt kamers met douche en toilet
De inklapbare hotelkamers van Flexotels, die over de hele wereld worden ingezet bij festivals en evenementen, krijgen nu ook sanitair. Het Nederlandse bedrijf is erin geslaagd de opvouwbare kamers te voorzien van douche, toilet en wastafel, waardoor bezoekers en medewerkers van evenementen nog meer comfort krijgen. 


Deze Comfotels zullen deze zomer voor het eerst te zien zijn tijdens het evenementenseizoen. Volgens directeur Hubert von Heyden speelt Flexotels hiermee in op vragen uit de markt naar meer comfort. Vooral als bezoekers of personeel langer in de Flexotels moeten slapen.


25.000 overnachtingen

Von Heyden lanceerde zijn innovatieve concept vijf jaar geleden. Inmiddels worden de inklapbare Flexotels bij alle grote evenementen in binnen- en buitenland ingezet. Onder namen als Relax Rooms, Sleep on Site en Summer Suites, bieden ze een luxe slaapplek aan onder andere bezoekers en medewerkers van Lowlands, Rock Werchter, Rock Am Ring en het Sziget Festival in Hongarije. Maar ook bij sportevenementen als de Olympische Spelen in Londen, de 24 Uur van Le Mans en KLM Open en binnenkort de start van de Tour de France in Utrecht. Daarnaast worden de kamers steeds vaker ingezet voor B2B events. Flexotels heeft inmiddels 400 inzetbare kamers en verwacht dit jaar zijn 25.000ste overnachting.


Inspelen op behoeften van gasten

Volgens Von Heyden spelen Flexotels in op drie belangrijke behoeften van bezoekers van evenementen en festivals. ,,Ze willen goed slapen, een sleutel op de deur zodat ze hun spullen kunnen achterlaten en lopend naar het terrein. Dat ze gebruik moeten maken van gezamenlijk sanitair vinden ze vaak geen probleem. Maar als je meer luxe wilt, of langdurig op een evenement verblijft, dan wil je meer privacy en comfort. Dan wil je toch je eigen badkamer en toilet,” licht hij de ontwikkeling van de Comfotels toe.


Uitgroeien naar short stay solution bedrijf

Comfotels zijn naast het sanitair ingericht met twee boxspring bedden, twee stoelen en een tafel, opbergruimte voor kleding en worden opgeleverd met linnen en handdoeken. Elke kamer heeft twee stopcontacten. De inklapbare kamers met sanitair kunnen relatief eenvoudig aangesloten worden op water en riolering en er kunnen tien kamers op één transport. Met het aanbieden van verschillende accommodatievormen wil de innovatieve onderneming de komende jaren uitgroeien tot een short stay solution bedrijf, waarbij inklapbare kamers voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden, bijvoorbeeld door bedrijven en overheden.


Trefwoorden: hotels, tijdelijke huisvesting, evenementen

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...