Geplaatst op: 31-03-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Luuk Beekman wint Reiswerk Talent Award tijdens Studentencongres

Luuk Beekman wint Reiswerk Talent Award tijdens Studentencongres
Top 3 Reiswerk Talenten - Tamara Rutjes NHTV, Ashley van Doorenmalen NHTV, Luuk Beekman Saxion met Shannon Yska en Rian Verkooijen

Student Luuk Beekman van Saxion is de winnaar van de Reiswerk Talent Award. Beekman kreeg de prestigieuze award op de slotdag van het Reiswerk Studentencongres in Antalya, Turkije, uitgereikt uit handen van Shannon Yska, manager Reiswerk. Daarnaast kreeg hij een cheque ter waarde van een retourticket en een toegangsbewijs voor het ANVR-congres in Abu Dhabi in oktober van dit jaar.


Reiswerkgame

Reiswerk organiseert het jaarlijkse Reiswerk Studentencongres om excellente studenten enthousiast te maken voor een toekomstige carrière in de reisbranche. Hierbij maken ze kennis met verschillende aspecten van het werken in de branche. De 57 deelnemende studenten speelden tijdens het congres de spectaculaire Reiswerkgame. De game geeft op realistische wijze een beeld van het werken in de reisbranche. De studenten werden verdeeld in teams om de opdrachten uit te voeren. Sebastiaan Labrie, Luc de Nijs en Nicole van den Bosch van BeCurious waren evenals voorgaande jaren aanwezig en presenteerden de opdrachten van de Reiswerkgame op levensechte wijze door middel van video’s en het zijn van dagvoorzitter.


Reiswerk Talent Award

De opdrachten werden beoordeeld door de congrescommissie en de sprekers van het congres: allen professionals uit de branche. Zij beoordeelden de studenten op competenties die nodig zijn voor het werk in de reisbranche, zoals een goed oog hebben voor de klant, kunnen omgaan met onverwachte situaties en het streven naar de best mogelijke oplossing. Ook is er gekeken naar gedragswaarden die belangrijk zijn, zoals anderen betrekken bij het proces, commerciële kansen zien en met passie en plezier aan het werk zijn. Luuk Beekman scoorde op deze punten het hoogst en mocht als trotse winnaar de Reiswerk Talent Award in ontvangst nemen.


Teamwinnaar

Het team ‘Curious Travels’ is uitgeroepen tot teamwinnaar van de Reiswerkgame. Sarah Neehus (Stenden Hogeschool), Daan Gommans (Saxion), Larissa van Nimwegen (InHolland), Ilse Pastoor (InHolland), Tamara Rutjes (NHTV), Anousha de Ruiter (NHTV) en Iris Poll (Saxion) sleepte de prijs - een reischeque van GoFun - in de wacht. Het winnende team en de top 3 Reiswerk Talenten zijn door Bas Rasker uitgenodigd voor de Emerce e-traveldag op 11 juni en op het 10-jarige jubileumfeest van Zoover op 16 april.


Next level

Reiswerk bracht enkele vernieuwingen aan in het programma van het Studentencongres. Zo werden de team dit jaar niet begeleid door een eigen coach maar door Travel Consultants: allen professionals uit de reisbranche met diverse expertises en vakgebieden. De teams konden tijdens de congresweek contactmomenten inplannen met de verschillende Travel Consultants.


Een ander nieuw onderdeel was de Persoonlijke Profielanalyse, in samenwerking met Monique van Aalst van Thomas International. De deelnemers hadden voor aanvang van het congres allemaal 24 vragen ingevuld en Van Aalst gaf hen antwoord op vragen als ‘wie ben ik, wat kan ik en welke baan past bij mij?’ Met vier voorbeelden van bestaande vacatures uit de vacaturebank van reiswerk.nl hielp ze de studenten op weg naar een baan die bij ze past. "Met de vernieuwingen in het programma hebben we het congres echt naar een next level gebracht. De persoonlijke profielanalyses heeft echt stof tot nadenken gegeven en we merkten dat de studenten er tijdens de week al erg bewust mee bezig waren. Door de introductie van de Travel Consultants moedigen we de studenten aan om nog meer op eigen initiatief te doen en te oefenen met effectief timemanagement. De studenten die mee hebben gedaan zijn klaar om in te stappen in onze mooie branche en voelen zich dankzij dit congres nu al thuis in de reiswereld!”, vertelt Rian Verkooijen van Reiswerk.


Organisatie

Reiswerk organiseerde de vierde editie van het Reiswerk Studentencongres in samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Saxion, Inholland, Stenden en Tio. Corendon zorgde samen met overige sponsoren Sunny Cars, Amsterdam Airport Schiphol, Pyton Communication Services, Travelport en Leerbedrijf Newways voor de reis, accommodatie en de excursies. Reiswerk bedankt alle sponsoren en samenwerkingspartners voor de voortreffelijke organisatie en het verloop van het congres.
Link: https://www.reiswerk.nl/
Trefwoorden: reisbranche, young professionals

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...