Geplaatst op: 13-01-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

RBT Rivierenland presenteert Gelderse Routes op Vakantiebeurs

RBT Rivierenland presenteert Gelderse Routes op Vakantiebeurs

Op de Vakantiebeurs geeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland het startsein voor een volledig routeplatform voor de hele provincie Gelderland. Daarnaast wordt samen met de Stichting Achterhoek Toerisme een actiekrant gepresenteerd en heeft RBT Rivierenland weer haar glossy magazine RVRNLND geactualiseerd.


RBT Rivierenland werkt samen met overheden, bedrijfsleven en organisaties met als hoofddoel het bevorderen van bestedingen en werkgelegenheid in de toeristische sector. "We volgen nu een aantal jaren een vaste werkwijze, waardoor we in staat zijn om resultaatgericht projecten te kunnen starten en te continueren”, aldus Richard de Bruin, directeur van RBT Rivierenland. "Het vertrekpunt voor ieder project is kennis. En dan bedoelen we kennis in de breedste zin van het woord. Kennis uit onderzoeken, maar ook én vooral kennis en ervaringen vanuit het bedrijfsleven zelf. Vanuit die kennis kunnen de vervolgstappen - ontwikkeling, informatie en marketing - worden vormgegeven. De vierde stap, marketing, kan alleen effectief zijn als de andere stappen op een juiste manier zijn uitgewerkt.” Bijzonder van RBT Rivierenland is ook de focus op de lokale bevolking die nadrukkelijk door het bureau in campagnes wordt aangesproken en betrokken.


Gelderse Routes

Zo’n project is het routeplatform, www.gelderseroutes.nl. In samenwerking met de regionale bureaus voor toerisme in Gelderland wordt dit nieuwe platform gepresenteerd. Het platform, volledig ontwikkeld door RBT Rivierenland, voorziet naast de website ook in een app én een promotiecampagne. Op het platform wandel-, fiets, paardrijd-, kano- en skeelerroutes. Bij elke route worden écht lokale tips voor onderweg worden gegeven waarmee je op onbekende en verrassende adresjes komt. Er zijn ook tips voor speciale aanbiedingen, arrangementen en acties. Lees hier alles over de achtergronden van dit project.


Onderdeel van de promotiecampagne van Gelderse Routes zijn de gratis routeboekjes. Zo wordt er een bundel van Gelderse routes verspreid, met daarin plaats voor de meest favoriete routes, zoals de Lingeroute, Liberation Route, de Veluws Verledenroute en de Wijnroute Montferland. Daarnaast zijn de mooiste routes door Rivierenland gebundeld in een fietsvoordeelboekje van de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Dit voordeelboekje bevat naast de routes veel tips, acties en arrangementen.


Bedrijfsleven kan volop aanhaken

In de promotie uitingen van 2015 heeft RBT Rivierenland, zoals alle jaren, veel mogelijkheden voor bedrijfsleven om aan te haken. Met succes, want de eerste uitingen van het nieuwe jaar die de consument op de komende beurzen kan bemachtigen staan boordevol tips, acties en arrangementen. Er zit een stijgende lijn in het aantal ondernemers dat aansluit bij de (boven)regionale promotie. "Het uitbreiden van dergelijke content heeft onze prioriteit, ook dit jaar.”, vult de Bruin aan. "Op verzoek van het bedrijfsleven in onze regio, ondersteunen we zelfs ondernemers ‘op maat’ bij het maken en ontsluiten van arrangementen en acties.”


Actiekrant Achterhoek en Rivierenland

Vanuit de campagne Gelderland levert je mooie streken, mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, hebben Stichting Achterhoek Toerisme en RBT Rivierenland, in samenwerking met het bedrijfsleven, een gezamenlijke actiekrant gemaakt boordevol acties en arrangementen voor 2015. Naast de verspreiding op diverse beurzen wordt de actiekrant ook samen met een aantal special- interest bladen verspreid.


Magazine RVRNLND

Het glossy magazine RVRNLND, uitgegeven door RBT Rivierenland, voorziet ieder van bijzondere verhalen, tips, activiteiten, routes en evenementen in Rivierenland. Het blad wordt geheel in samenwerking met het bedrijfsleven bedrijfsleven tot stand gebracht en gratis aangeboden aan bezoekers en inwoners van Rivierenland.
Link: http://rivierenland.biz/
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, toerisme, rivierenland

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...