Geplaatst op: 06-01-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Meer bezoek voor leden Club van Elf

Meer bezoek voor leden Club van Elf

In 2014 hebben de leden van de Club van Elf (Dutch Association of Leading Visitor Attractions) 20,1 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Dat is afgerond 3% meer dan in 2013. Grote bezoekersattracties waren de Efteling en het Rijksmuseum, maar ook Apenheul, Attractiepark Toverland, Heineken Experience, Madame Tussauds, Ouwehands Dierenpark, Walibi en opvallend ook Keukenhof wisten aanzienlijk meer bezoekers te trekken. Daarbij werden bij Ouwehands Dierenpark, Keukenhof en Apenheul nieuwe records gevestigd.


In het afgelopen jaar realiseerden de aangesloten leden een flink aantal vernieuwingen: bij Madame Tussauds kwamen nieuwe beelden van Willem Alexander en Maxima, maar ook Armin van Buren vond er een plek. In Attractie en Vakantiepark Slagharen kwamen de pony’s weer terug bij het huisje en werd in Walibi het succesvolle Halloween Fright Nights georganiseerd. Ook Madurodam kwam in de schijnwerpers met Zo Groot Is Oranje, het verhaal van het oranje elftal van 1988. Bijzonder was ook dat in Madurodam de bezoekers een 3D kopie van zichzelf konden laten maken waarvan er maar liefst 250 nieuwe bewoners zijn toegevoegd aan het park!


Jubilea

In 2014 vierde Canal hun 30 jarig jubileum en startten zij de Amsterdam Harbour Cruise. Ze gingen varen met de eerste electrische rondvaartboot en sloten het jaar af met het spectaculaire Amsterdam Light Festival. In Vakantie en attractiepark Duinrell vierden ze het 30 jarig bestaan van het Tikibad. Ook Heineken Experience wist grote aantallen bezoekers te trekken met de viering van het 150 jarig bestaan van HEINEKEN en speciale evenementen voor bezoekers zoals het LightPainting tijdens het Amsterdam Light Festival. Bijzonder was ook de openstelling tijdens de museumnacht in Amsterdam. In Avonturenpark Hellendoorn werden spectaculaire vuurwerkshows gepresenteerd tijdens de goed bezochte Zinderende Zomeravonden. Keukenhof organiseerde een groot klassiek muziekfestival en wist meer Nederlandse bezoekers te trekken.


Hoogtepunten

Attractiepark Toverland werd in 2014 door Zoover uitgeroepen tot het beste attractiepark van Nederland en werd gemiddeld beoordeeld met een 8,6! Het Scheepvaartmuseum kreeg dit jaar een nieuwe directeur Pauline Krikke, voormalig burgemeester van Arnhem. Het is bijna niemand ontgaan dat het Rijksmuseum President Obama ontving en daarnaast de nieuwe Philipsvleugel opende.


Vernieuwingen 2015

In 2015 staan ook bijzondere gebeurtenissen op het programma. De Efteling zal de Baron 1898 gaan realiseren, een spectaculaire divecoaster en wordt de verblijfsrecreatie Bosrijk flink uitgebreid. Het Dolfinarium bestaat dit jaar 50 jaar en zal dat in mei uitgebreid gaan vieren. Ook Duinrell viert een lustrum: in 2015 is het landgoed 80 jaar opengesteld. In Ouwehands Dierenpark zal een onderzoekscentrum en een uitkijkpost worden gerealiseerd bij Expeditie Berenbos. Ook Dierenpark Emmen heeft een jubileum: zij bestaan in 2015 80 jaar en dit jaar zal tevens het laatste jaar zijn op de huidige locatie in het centrum van Emmen. De nieuwe locatie: Wildlands, adventure Zoo Emmen vordert voorspoedig en belooft iets bijzonders te worden. Walibi Holland zal in 2015 voor het eerst een Oktoberfest gaan organiseren en in Avonturenpark Hellendoorn komen in 2015 na jarenlange afwezigheid de zeeleeuwen weer terug. In Attractie- & Vakantiepark Slagharen zal in 2015 een enorm Waterpark openen, dat minstens zo groot is als 6 Olympische zwembaden! Het Rijksmuseum opent in februari de expositie Late Rembrandt en in het Scheepvaartmuseum zal de filmpremière plaatsvinden van de film over Michiel de Ruyter. Ook Toverland blijft vernieuwen: komend voorjaar openen ze een bobbaan, waar je zelf je snelheid kunt bepalen en met behulp van de social media je prestaties kunt verbeteren.

Kortom voldoende redenen o
Trefwoorden: attractieparken, bezoek, brancheorganisaties

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...