Vrijdag 27 mei 2016: NRIT-CELTH Ontbijtsessie Toeristenbelasting

Vrijdag 27 mei 2016: NRIT-CELTH Ontbijtsessie Toeristenbelasting

Toeristenbelasting: Fantastisch of niet? De kansen voor 2017!


Datum: Vrijdag 27 mei 2016

Tijd: van 8.30 uur tot 11.00 uur
Locatie: Bilderberg Hotel de Klepperman, Hoevelaken
Prijs: € 49,95 (excl btw), inclusief uitgebreid ontbijt


Dit evenement is inmiddels geweest. Naar aanleiding van de ontbijtsessie is er een blog gestart op NRIT Media; Wat vind jij van toeristenbelasting? Afschaffen of goed toepassen? Geef hier je mening!

De toeristenbelasting zorgt al jaren voor veel discussie tussen gemeenten en ondernemers. Waar gemeenten betogen dat ze meer in toerisme investeren dan de opbrengsten uit de toeristenbelasting, zien ondernemers de opbrengsten vooral in de algemene middelen verdwijnen. Bovendien steekt het ondernemers in de logiesverstrekking dat alleen zij worden belast en andere ondernemers, die ook van toerisme profiteren, niet. Het is iedereen inmiddels wel duidelijk dat het afschaffen van de toeristenbelasting een gepasseerd station is. Dat betekent niet dat de toeristenbelasting niet gemoderniseerd kan worden. Modellen waar ondernemers meer inspraak hebben in de besteding van de belasting via bijvoorbeeld een ondernemersfonds, een verbreding middels de Bedrijven Investerings Zone en toeristenbelasting op verblijf in Airbnb zijn daarin sprekende voorbeelden.

 

In deze NRIT-CELTH Ontbijtsessie Toeristenbelasting wilden we zowel gemeenten als ondernemers aanzetten tot een vernieuwing van de toeristenbelasting. Voorbeelden uit het buitenland, een toelichting op experimenten voor de Bedrijven Investerings Zone in het buitengebied en toeristenbelastingheffing op overnachtingen via platforms als Airbnb hebben daarbij geïnspireerd.

 

Voor gemeenten was deze sessie het moment om idee├źn te genereren voor de heffing in 2017. Ondernemers konden deze sessie aangrijpen om erna goede constructieve voorstellen te formuleren om de toeristenbelasting eerlijker te maken en in de toekomst meer invloed te krijgen op de besteding daarvan. 


Programma

08.30 uur Ontvangst met ontbijt
09.00 uur Welkom & opening door dagvoorzitter
  Hans Dominicus, directeur CELTH
09.10 uur Oude wijn in nieuwe zakken? Toeristenbelasting in internationaal perspectief
  Hans Dominicus, voornoemd
09.30 uur Fining the customers (lezing in Engels)
  Tom Jenkins, CEO European Tour Operator Association
09.50 uur BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) - een mogelijk financieringsinstrument voor investeren in 
 de bedrijfsomgeving
  ir. Marien Borgstein, onderzoeker en projectleider BIZ-recreatiesector, Lei Wageningen UR
10.10 uur Vragenronde
10.25 uur Afsluiting door dagvoorzitter
10.30 uur Vervolg ontbijt en netwerkmogelijkheid
11.00 uur Einde 


Wat is een ontbijtsessie?

De NRIT-CELTH ontbijtsessies zijn kleinschalige bijeenkomsten rondom een specifiek thema. Tijdens deze bijeenkomsten wordt je kennis aangereikt over het specifieke thema door één of twee sprekers, waarna je de mogelijkheid krijgt om al je vragen af te vuren onder leiding van een moderator.


Waar is deze ontbijtsessie?

De NRIT-CELTH ontbijtsessie Toeristenbelasting vond op vrijdag 27 mei plaats bij Bilderberg Hotel de Klepperman te Hoevelaken. Wij ontvingen de deelnemers om 8.30 uur met een kop koffie/thee en een ontbijt. Om 9.00 uur startte het inhoudelijk programma. Aan het einde was er nog gelegenheid tot netwerken met de andere aanwezige professionals.


Locatie

Bilderberg Hotel de Klepperman
Oosterdorpsstraat 11

3871 AA Hoevelaken

Tel: +31 (0)33 253 4120

Email: klepperman@bilderberg.nl

 

Voorwaarden

Voor je inschrijving kun je gebruikmaken van het onderstaande digitale inschrijfformulier. Door het verzenden van het digitale inschrijfformulier wordt je inschrijving voor de NRIT - CELTH ontbijtsessie Toeristenbelasting definitief. Je ontvangt zo snel mogelijk per email de bevestiging hiervan, alsmede de factuur. Eén week voor de Live Sessie ontvangt u de laatste informatie en een routebeschrijving naar de locatie. 

 

Annulering

Indien je was verhinderd, kon iemand anders je plaats innemen. Bij annulering tussen vier en twee weken voor de bijeenkomst betaal je € 17,50 administratiekosten. Indien je annuleert binnen twee weken voor de bijeenkomst wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht. Plaatsvervanging en annulering dienen altijd schriftelijk te gebeuren. Je ontvangt hiervan een bevestiging per email.

 

Wijzigingen

De organisatie behoudt zich nadrukkelijk het recht voor wijzigingen in het programma door te voeren, indien omstandigheden daartoe aanleiding geven. Ook behoudt zij zich het recht om zonder opgave van redenen de ontbijtsessie te annuleren. In dit laatste geval worden de reeds betaalde deelnamegelden terugbetaald.

 

Contact

Voor praktische vragen kun je contact opnemen met het congressecretariaat van NRIT Media (Lotte Hoogendoorn) via telefoonnummer 030 707 30 70 of mailen naar events@nrit.nl.

||| Twitter |||

Partners
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk